Kirjoittaja Aihe: TKU FPV - Varsinais-Suomen FPV-Lentäjät  (Luettu 463 kertaa)

Miksu

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 111
  • Profiili
 • Liked:
 • Likes Given: 2
TKU FPV - Varsinais-Suomen FPV-Lentäjät
« : Maaliskuu 18, 2017, 06:51:55 ip »
Ajattelin luoda uuden aiheen Varsinais-Suomen alueella lentäville FPV piloteille. Helpottaakseni hommaa niin tähän ensimmäiseen viestiin tullaan päivittämään niin nykyiset kuin uudetkin lentopaikat näin ollen aina jos puhutaan jostain paikasta niin voit helposti tarkistaa ensimmäisestä viestistä että missä kyseinen alue sijaitsee. Paikkojen alle tulee myös asioita joita tulee ottaa huomioon lennettäessä kyseisellä paikalla. Tähän ensimmäiseen postaukseen tullaan keräämään myös muuta oleellista tietoa Varsinais-Suomen alueella toimivasta FPV porukasta.

Lentopaikat

Luvalliset alueet
Näille alueille on kysytty maanomistajan lupa lentotoiminnalle.

Lieto/Tuulissuo, Multikopterit.net lennätysalue - Koordinaatit

Lieto/Meijerikenttä, Kopterit.net lenntäys alue  - Koordinaatit
MAX lentokorkeus 50metriä, tästä ei saa tinkiä yhtään! Tämä siitä syystä että alueen yli lentää oikeita lentokoneita jotka nousevat tai laskeutuvat Turun lentokentälle. Kesäisin kun pellolla oleva heinä on kuivaa täytyy lennätyspaikalla olla mukana palosammutin. Huomatkaa myös että meijerissä asutaan eli lentäminen järkevään aikaan päivästä. Viikonloppuisin paikalla saattaa olla perinteisiä kopteri harrastajia noin klo 1300 aikoihin sekä la että su. Linkki kopterit.netin foorumilla olevaan topicciin kyseisestä paikasta.

TKU FPV Telegram pikaviesti ryhmä
Ryhmä on alunperin luotu jotta lentopaikkojen ja aikojen sopiminen olisi helpompaa sekä nopeampaa "lennosta". Niille joille Telegram ei ole entuudestaan tuttu niin se on aivan kuten Whatsapp, mutta sitä voi käyttää ilman että oma puhelinnumero näkyy muille käyttäjille. Telegram toimii myös saumattomasti kaikilla laitteilla ja se on täysin ilmainen.

Liittymis linkki

HUOM Kun liityt ryhmään esittele itsesi. Etunimi, foorumi/foorumi nickname. Esim Mikael Multikopterit.net / Miksu. Linkki kyseiseen ryhmään löytyy myös kopterit.netin puolelta, tästä syystä toivoisin myös että ilmoitat kummalta foorumilta löysit ryhmään.

Pelisääntöjä

Muistakaa että kaikissa muissa paikoissa paitsi virallisissa me lennämme ilman lupaa ja olemme alueella vieraita, joten käyttäydytään myös sen mukaisesti. Monet alueista on rakennettu jotain muuta harrastusta varten joten jos alueella on kyseistä harrastustoimintaa ei meillä ole sinne mitään asiaa! Pidetään hyvä maine yllä niin voidaan käydä lentelemässä monissa eripaikoissa eikä jouduta huonoon valoon. Muistutetaan nyt vielä että ei jätetä roskia tai hajonneita kopterin osia myöskään maastoon ja pysäköidään autot niin ettei ne tuki/häiritse muuta liikennettä jos sellaista alueella on.

Seuraavia sääntöjä tulee noudattaa aina virallisilla lentopaikoilla. Jos Kopterit.netin lentopaikalla on joku tavallinen kopteristi paikalla niin noudatamme heidän sääntöjään. Muualla lennettäessä lentäjät voivat sopia poikkeuksista keskenään. Muistetaan kuitenkin että kaikki säännöt on luotu jotta lentäminen olisi kaikille turvallista ja turhilta kalusto vaurioilta vältyttäisiin.

Seuraavan listan pohja lainattu PKS FPV ketjusta Mikekin postauksesta.
 • Lennätyksen alussa sovitaan käytettävistä kanavista. Samalla myös tarkistetaan että jokainen näkee oman kopterinsa kuvan, eikä se häiritse muiden kuvaa.
 • Jos tulet myöhemmin paikalle, et saa laittaa videolähetintä päälle, ennen kuin ollaan tarkistettu ettei se häiritse toisten lentäjien kuvaa.
 • Lentopaikalla on tietty ohjauspaikka, lähtö- sekä laskeutumispaikka. Näitä käytetään ensisijaisesti.
 • Pyritään pitämään turvallinen etäisyys lentäjien ja lentoalueen välillä.
 • Lentäjien paikan ylilento on kiellettyä.
 • Lentopaikalla voidaan nimetä eri alueet, joita käytetään lentäessä. Eli voi olla esim vasenalue, kallio, oikea-alue, tie, kiitorata jne. Jos vaihdat aluetta, ilmoita siitä myös muille. Esimerkiksi "tulen oikealta keskelle". Riippuen tilanteesta voit ilmoittaa myös korkeudesta esim. "oikealta keskelle, lennän korkealla". Joillakin lentopaikoilla voidaan käydä läpi millä alueella pysytään, ettei aiheuteta vaaraa tai muita ongelmia muille alueella liikkuville.
 • Kun kytket virrat videolähettimeen, tulee siitä ilmoittaa muille. Päälle laittaessa muille tulee kuvaan räpsyjä ja tällä estetään turhat paniikit. Jos joku lentää pahassa paikassa, voi lentäjä sanoa odota, että pääsee kopterilla parempaan paikkaan.
 • Jos tiputat kopterin ja olet lähtemässä sitä noutamaan, ilmoita muille alue jonne olet menossa. Lentäjät varovat noutajaa, mutta myös noutajan tulee tarkkailla ilmassa olevia koptereita. Noutajaa ei kannata hirveästi häiritä vieressä pörräämällä, jotta kuulee kopterin piipparin.
 • Jokainen lentopaikalla oleva ilmoittaa lentoalueella tai lentoalueen laidoilla näkyvistä ihmisistä lentäjille.


Trafi - Dronet harrastuksena - Trafin määrittämiä sääntöjä drone harrastuksellemme. Huomatkaa erityisesti lennätyskorkeus lentokentän läheisyydessä.

« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 02, 2017, 06:29:38 ip kirjoittanut Miksu »

Miksu

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 111
  • Profiili
 • Liked:
 • Likes Given: 2
Vs: TKU FPV - Varsinais-Suomen FPV-Lentäjät
« Vastaus #1 : Maaliskuu 18, 2017, 06:53:04 ip »
Ja sitä mukaa jos tulee jotain lentopaikkoja tai muuta sellasta mitä vois tonne lisäillä ni kertokaa toki ni koitan parhaani mukaan lisäillä niitä.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 18, 2017, 11:24:36 ip kirjoittanut Miksu »