Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ari

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Tuntuu että suomalainen multikopteri-skene on tosiaan vähän levällään. Tämä foorumi kerää hyvin porukkaa kasaan, mutta foorumin ulkopuolella on myös pöhinää.
Niiden löytäminen voi kuitenkin olla hankalaa, joten päätin aloittaa ketjun johon listata esim. kerhojen FB-sivuja, Youtube-kanavia jne.


Jotta listasta tulisi kattava, niin listatkaa puuttuvia ketjuun niin päivittelen niitä aloituspostaukseen.


Youtube-kanavat
MR2 FPV Ninjas
PKS FPV
Team EP

Facebook-ryhmiä
FPV Finland
FPV Racing Finland
Suomen FPV-lentäjät
Tinywhoop - Micro FPV Finland

Kerhot:
Keravan lennokkikerho (KELKO)
Lennokkikerho RAKU

Instagram
MR2 FPV NinjasChatit
FPV Finland invite
FPV Manse (invite ?)
MR2 FPV Ninjas, siirtynyt FPV Finlandin alle
PKS FPV Slack, siirtynyt FPV Finlandin alle
#multikopterit.net IRCNet2
Tässä vielä minunkin "loistavat" suoritukset


Iso kiitos järjestäjille ja kanssakisaajille.

3
Olipas mainio kisapäivä!
Järjestelyt toimivat ja konsepti kisojen suhteen oli tullut taas viimevuotisista suuria harppauksia eteenpäin.
Suuret kiitokset ja hatunnostot järjestäjille ja kaikille kisoihin osallistuneille!

Omalta osalta skabat tyssäsi niin sanotusti "viivan alle", eli reilusti vauhtia lisää seuraavaan skabaan.

Nyt on virallisesti avattu kesän kisakausi ja tässä seuraavaksi muutama GoProlla räpsäisty otos päivästä.

Kokonaiskatsaus alueesta


Vertical Hobby oli myös paikalla
Roxeh, Petsku taustalla


mlmnkrtnnlmbnn


Petsku vehje kourassa


Antennien viimeisimmät trendituulahdukset oli havaittavissa MeatG:n kalustossa


Kaunis ja nopee


Pekka mekkaa harvoin, mutta kun niin tapahtuu, on se vakavaa touhua


Mxfactorya hymyilytti yleisössä, mutta kyllä hymy hyytyy kun pääsee pian mukaan torppaamaan


Myös alan legenda, Urpoloader oli saapunut yleisöön seuraamaan tulevan kauden tasoa


Vertical Hobbyn Antti toi näytille myös isompaa kuvauskalustoa, eikä se jäänyt pelkästään pöydälle


Walkera Voyager


APRepo vastasi MikeK:n (oikealla) kanssa kisojen aikataulusta, kentällä tiedottamisesta, tuloksista, selostuksesta ja kaikesta muustakin. Ja joku sika söi Miken makkaran!


MeatG ja WinnerVision Goggles


APrepo ja tunnelman kuvaaminen yhdellä ilmeellä


"Luuletsä oikeest et sul olis jotai mahiksii voittaa? Hä?!
No katotaa" -MeatG


Roope tietää sen fiiliksen kun kalusto kauan odotetussa kisakauden avajaiskilpailussa toimii


Roxeh, Petsku ja kun sanoja ei tarvita


Ari oli nostellut rautaa ja oli innoissaan uudesta bodausharrastuksesta, mutta pääsi onneksi finaaliin, joten voi olla että fpv vie vielä toistaiseksi salista voiton


Finaalinelikkö valmistautumassa
(Vasemmalta oikealle; Anti, Ari, JanneK, MeatG)


JanneK


Ari


Anti


MeatG


Finaalin jälkeen Top3:sta hymyilytti


1. MeatG (keskellä) 2. Anti (vasemmalla) 3. Ari
Allekirjoittanut kuittaa


4
Lentotoiminta / Model Expo 15.-17.4.2016, FPV kisailua ja esittelyä
« : Huhtikuu 05, 2016, 10:53:04 ap »
Moi!

Tervetuloa katsomaan tämän vuoden Model Expoille, jossa Keravan Lennokkikerho Hopeasiipi Kelko Ry. esittelee kisatoimintaa ja uusinta tekniikkaa kisakopterien saralta.
Meillä on joka päivä lennätysnäytökset kello 11:30, 13:00 ja 15:00, sekä kokeiltavana on simulaattori laseilla. Ständillä kasaamme myös livenä kisakoptereita ja FPV-lennokin, sekä esittelemme laitteistoa ajanotosta nopeudensäätimiin!

Kelkon puolesta,
Pekka


-

5
Multikopteri-uutiset / TEP Camp III 11.-12.6.2016
« : Tammikuu 18, 2016, 07:02:02 ip »
Suht loogisesti ajateltuna upean ja mahtavan TEP Camp II:n seuraaja on TEP Camp III!

Ajankohdaksi tänä vuonna otsikon ja videon kertomana ajoittuu 11-12.6.2015 ja noin about klo 12:00 eteenpäin aloitamme myös tänä vuonna lennätykset Kurjennevan RC lennokkikentällä 11.6.

Kopupuolella on ilmoittautuminen jo kovassa käynnissä, joten tänne tai sinne voi alkaa Campille ilmoittautua. Näin pysytään vähän kuusaalla paljonko väkeä on tulossa (ja mnkälaiseen järjestelyliemeen ollaan itsemme taas hoidettu ;D )


Majoitus
Allekirjoittanut kykenee tarjoamaan yösijaa melko läheltä kenttää mökiltä. Sinne mahtuu väkeä määrä X (täsmentyy jossain välissä). Jos pystyt ja haluat järjestää oman majoituksen niin hyvä. Vaihtoehtoja ovat hotelli/joku vastaava Seinäjoella (noin 15km päässä kentästä), teltta tai vaunu kentällä, tai tuttujen/sukulaisten luona. Mikäli näistä mikään keino ei onnistu niin noin kuukautta enne Camppiä, kun työvuorot ja lomat alkavat suurella osalla olla tiedossa, laitetaan google docs kyselylomake vielä tänne ja sieltä saa varata mökkiin yöpaikan.

Ohjeita
Kentällä ei saa lentää turbiini koneita. Muuten vapaasti kaikkea lentävää ja jos välttämättä haluaa niin rc autolla voi ajaa "varikolla". Kentälle ei tule sähköä, eli oman aggregaatin tuominen on suotavaa. Autot saa parkkeerattua niin lähelle kenttää, että kaikkia tavaroita voi pitää vaikka peräkontissa. Kentällä on kerhon toimesta myös käytettävänä grilli.

Ainakin tähän mennessä sähköntuotosta kentällä on ollu ylitarjontaa. Aggregaatit on käyny lähes tyhjäkäyntiä koko päivän eli mikäli Campille lähtöä rajoittaa sähkön saanti niin paikan päällä varmasti irtoaa sähköä mikäli omaa tuotantoa ei ole. Parin euron agregaatti bensarahalla saa jo valita kenen sähköä akuillensa kelpuuttaa.Mukaan Campille tarvitset:
- Koko lentävän kaluston
- Koko latauskaluston
- Tervettä järkeä ja turvallista lennätystä edistävän asenteen

Mahdollisesti myös kumisaappaat, jos sattuu kone karkaamaan ja putoamaan kauemmas missä on pitkää heinää. Viime kesänäkin käärmeitä nähtiin kentän lähettyvillä.


Pelisääntöjä
Kentällä koneita lennätetään vain niille tarkoitetulla alueella eli kiitoradan yläpuolella. Giga radioiden aikana ei ole mega radioiden kide rajoituksia, mutta FPV kisailuissa ja FPV lennoissa hoidetaan homma samoin kuin viime vuonna. FPV pilotit kokoontuvat sovitulle alueelle josta lennätys ja laitteiden kytkentä tapahtuu. Videolähetintä EI SAA kytkeä päälle omin päin asiasta ilmoittamatta. Kannattaa kysellä kaverien kanavia läpi ja odotella muut taivaalta alas jos ei ole varmuutta onko kanava sama. Turvallisuus ensisijalla!


Kartta
Kentän sijainti Seinäjoen RC Airclubin lennokkikenttä.Kysykää rohkeasti jos jotain tulee mieleen. Kaikkea ei aina muista eikä osaa kertoa! Joko tässä, irkissä tai yv:nä multa tai Toeh:ilta.


Tervetuloa leirille, jonne ovat tervetulleita kaikki RC lentävät (ja lennättäjät)! Vietetään mahtava viikonloppu, tänäkin kesänä!

Team EP:n puolesta
Toeh & jinxE: Linkki lisätty

6
Ohessa pari kierrosta alustavalta kisaradalta eiliseltä:Radalle on tarkoitus tulla vielä kaksi pavilijonkia, yksi yläportin jälkeiselle suoralle, toinen maaliin. Rataa on myös tarkoitus merkitä hieman paremmin paperilautasilla tms.

Janne


7
Aika haasteellisia kuvattavia radan laidalta nämä mini quadit. Siinä jonkinlaista koostetta katsojan silmin. Ensi kerralla toivottavasti itse uskaltautuu jo mukaan kisaamaan


8
Yleistä höpötystä / Vs: Hyvä fiilis
« : Syyskuu 13, 2015, 10:07:24 ip »
Ison X8 -siiven ensilento onnistuneesti takana, melkein vuoden rakentelun ja säätämisen jälkeen!  8)Menohaluja riittää, lentokenttä meinasi jäädä pieneksi. Äärimmäisen helppo ja vakaa lennettävä, mutta tämä peli tykkää vauhdista!

Mäjäytin laitteen vielä puuhunkin kun sen suuri koko hämäsi; luulin sen olevan lähempänä kuin mitä todella kovaa kulkeva, yli parimetrinen monsteri oikeasti oli.


Ei muuta kun siipi puskasta takaisin kentälle, akut paikalleen ja tikku tiskiin. Ei ole tämä vekotus kolisteluista moksiskaan. Pari pientä murtumaa kuidussa, jotka tulee korjattua samalla kun viimeistelen laitteen muutenkin. Taisin tehdä tästä oikeasti melkoisen lopun aikojen dronen.

Koelentojen, puussakäynnin ja rymistelyn jälkeen siipi näytti tältä:


Yksi murtumista tuli wingletin juureen, sen jälkeenkin rakenne on melkoisen jämäkkä:


Kirjoittelen rakennusvaiheista myöhemmin enemmänkin siiven threadiin tarinaa; http://www.multikopterit.net/index.php/topic,355.0.html,

Kokonaisuutena olen laitteeseen enemmän kuin tyytyväinen. Miellyttävä lennettävä ja erittäin kestävä. Miinuspuolena LiFePo4 -akuissa ei riittänyt tälle hönkä alkuunkaan, ne täytyy vaihtaa LiPoihin. Siivenkärjet vaativat kulutuspalat. Vielä vähän kuituhommia ja viimeistelyä ja pitkä projekti on saatu päätökseen. Eikä sitten muuta kuin kovaa lentämistä!  ;D

9
Oma kalustoni / Vs: MikeK_n lelut
« : Syyskuu 13, 2015, 08:12:17 ip »
Keinukallion Kunkku skabat takana ja "poika" kotona ;)

Runkona on pysynyt tuo EuroRc 250 mini. FC:ksi on vaihtunut Naze Acro ja siinä pyörii Boriksen Betaflight. Fatsharkin fpv kamerat oon saanut kummatkin pimeäksi ja nyt keulalla on Runcam PZ0420M 25 asteella. Nauhoittavana edelleen Runcam HD sekä nopareina SN20:set. Runcamin alustaksi pitäis vaihtaa jyrkempi kulmainen teline, joka vastais fpv kameran kulmaa. Koneiksi tuli ERC:ltä testiin pari päivää ennen skabaa Dys:in BE2206-2000kv:t. Lentää loistavasti ja ovat tulossa ERC:n valikoimiin. Tuli niin viimetinkaan, että en ehtinyt säädellä kunnolla FC:tä. Pientä kunnon kaasulla näkyvää oskilointia on, mutta eipä tuo juuri haitannut. Potkureina käytän ihan Dal 5X4:sia. Kestävät, vaikka nostetta ei tietenkään ole mitenkään rajusti. Mutta noste tulee noissa tasaisen pehmeästi ja sopii itselle. Pitää kokeilla acroiluun Dal:in bull noseja ja miltä ne vaikuttaa noilla koneilla.

Seuraavaks jos kävis fpv siiven kimppuun...
10
Onnea MikeK:lle voitosta ja kiitokset järjestäjille mahtavasta kisatapahtumasta ja Kelkolle radasta! Kun vielä sääkin oli kuin morsian, eivät puitteet olisi voineet paljon paremmat olla. Oman tallin teknikolle sen sijaan pitää antaa potkut kun kopteri hyytyi kolmessa lähdössä seitsemästä  ::)

Video parista kierroksesta:


Huikea päivä!  :D

11
Flight Controllerit / Vs: OPTune FC:n säätämiseen
« : Heinäkuu 30, 2015, 09:24:44 ap »
Laskuriin lisätty meikäläisen koodaama feature, joka exporttaa lasketut pidit UAV-tiedostoon. Eli ei enään numeroiden käsin näpyttelyä ;)
Laskurista vain valitaan PID Bank johon laskutetut PID:it halutaan. Ladataan tiedosto ja GCS:stä File->Import UAV Settings. Done.

12
Yleistä höpötystä / FPV kävely
« : Heinäkuu 13, 2015, 10:49:13 ip »
Uusia tapoja hyödyntää äfpeeveetä...  8)


13
Lentokilpailut / Finnish Time Trial
« : Toukokuu 22, 2015, 11:22:33 ip »
Sunnuntaiksi olisi taas suunnitteilla fpv kisaa ja muutama kirjoitteli ettei taaskaan pääse paikalle kisaamaan. Kun Affen linkkasi Fpvracing.tv:n linkin, siitähän se idea sitten lähti...

Eli tarkoitus olisi kisailla toisiamme vastaan ja kisaan osallistuminen ei ole mitenkään paikkaan sidottu. Kisaamiseen tarvitset vain kaksi estettä ja multin jossa on nauhoittava kamera. Ajan voi ottaa ulkopuolinen tai voihan kuvatusta videosta laskea ajan. Kaikki perustuu rehellisyyteen. Jos jää kiinni huijaamisesta, on seuraukset kauaskantoiset ;)

Kisassa on kaksi luokkaa, perus ja vapaa. Perus-luokassa on kalusto rajoitettu entry level tasolle, kun taas vapaa-luokassa kaikki on vapaata.

Kisan sponsorina toimii:Palkinnoksi parhaimman ajan kellottaneelle on 20€ lahjakortti EuroRc:n nettikauppaan. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan yksi Halko 1300mah 4s akku.

Kisa-aikaa on 30.6. asti

OHJEET OSALLISTUMISEEN:
 • Merkkaa rata kahdella lipulla/tolpalla tms., joiden väli tasan 100m.
 • Lähtö ja laskeutuminen tapahtuu saman merkin takaa.
 • Rataa kierretään kahdeksikon muodossa ja kolme kierrosta.
 • Aika lähtee kun nousee ilmaan ja loppuu kun laskeutuu.
 • Laskeutumisen tulee olla hallittu - EI TORPPAAMALLA LASKEUTUMISTA! (torpiksi lasketaan jos multi jää maahan väärin päin tai kyljelleen)
 • Lento tulee suorittaa FPV:nä.
 • Lento on nauhoitettava multissa kyydissä olevalla kameralla.
 • Radan merkinnät tulee näkyä videolla ja merkinnät tulee kiertää selkeästi.
 • Video ladataan Youtubeen ja videon kuvauskenttään seuraavat tiedot: (kopioi alla oleva lista ja täytä kohdat)

  Nimi/Nimimerkki:
  Aika:
  Luokka:
  Runko:
  Akku:
  Potkurit:
  Moottorit:
  Esc:
  Fc:

 • Lähetä linkki videoon sähköpostiin: mikefpv@gmail.com ja kirjoita otsikkokenttään: Finnish Time Trial

LUOKAT:

1. Perus - Quadcopter, kaksilapaiset 5" potkurit (nousu vapaa) ja 3s akut
2. Vapaa  - Kaikki sallittu. Gepsit, 450-kokoiset, 6s akut ja jopa Phantomit ;) :D

Huom! Kisan ohjeisiin voi tulla tarkennuksia tai muutoksia tarvittaessa myös kesken kisan.

14
Yleistä höpötystä / Vs: ZMR 250 Power distribution board
« : Helmikuu 12, 2015, 09:06:52 ip »
"Update 2/10 Boards are shipping out to me today so when i receive them and finish some assembly it will start shipping out to you guys. figure 1.5 weeks maybe less. Board house has put my original time frame right at the latest stated time . when that time comes i will update here that im getting ready to ship and you guys will start receiving tracking numbers through pp."

15
Yleistä höpötystä / Vs: Hobby Kink konversiot
« : Lokakuu 31, 2014, 11:38:43 ap »
edit: löytyihän se...

My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options -> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

Sivuja: [1] 2 3 4