Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ves@

Sivuja: [1] 2 3 ... 14
1
Oma kalustoni / Vs: Ves@n vehkeet
« : Maaliskuu 16, 2020, 10:07:09 ip »
Eli jos tässä maassa ei sada vettä puoltavuotta niin tuulee jotta tukka lähtee päästä  >:(

Totta. Viime kesänä hommaa vielä mausti päivittäisen +5-12m/s lisäksi 15-17c lämpötila. Maantiepyörällä loppui kausi heinäkuussa kun ei pelkällä t-paidalla pärjännyt, olisi pitänyt keskellä kesää ajaa villapaidassa.

2
Oma kalustoni / Vs: Ves@n vehkeet
« : Marraskuu 13, 2019, 07:35:24 ip »
On se pieni, Dji Mavic Mini siis  :)

Tuollaisen voisi jo jostain tarjouksesta ostaakin 😁

3
Multikopteri-uutiset / Vs: Lehdistä poimittua
« : Heinäkuu 02, 2019, 06:02:53 ap »
Ensi vuonna sitten kurssille  :D

Ilmeisesti tuo on tarkoitus toteuttaa nettikurssina ja -testinä, eli aika turha rahastus. Idea ja ajatus tietysti tosi hyvä, muttei muuta sitä seikkaa, että vaikka sinulla olisi kopterikortti taskussa, on suomessa edelleen 5,5 miljoonaa yksilöä jotka tietävät missä, milloin ja mitä sinä saat lennättää, selvästi sinua paremmin  ;D

4
Multikopteri-uutiset / Vs: Lehdistä poimittua
« : Heinäkuu 02, 2019, 04:38:47 ap »
Ensi vuonna sitten kurssille  :D
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006159392.html

Jos joku asia ei ole laitonta, siitä saadaan kyllä helposti laitonta  :)

Juu ja jos jotain ei vielä veroteta niin Suomessa keksitään kyllä joku keino rahastaa siitäkin. Eiköhän tuokin taas maksa satasen ja ole korkeintaan 5 vuotta voimassa kuten muutkin höpöhöpökortit joita nykyään vaaditaan suunnilleen kaikkeen.

5
Kaupalliset kopterit / Vs: Mavic Air ensikokemukset
« : Joulukuu 14, 2018, 07:15:34 ip »
Tuli Androidiin ja iphoneen päivitys käyttikseen. Nyt ei saa Airiin yhdistettyä radiota vaikka kuin olen yrittänyt.Ennen päivitystä toimi molemmilla luurilla otg kaapelilla ja ilman ongelmia. Meinaa ruveta jo usko loppuun koko hommaan per...e.Onko muilla ollut ongelmia kyseisen kopukan kanssa.

No niin ongelma ratkesi tänään, päätin kokeilla uudelleen koneen ja radion yhdistämistä. Yhdistäminen onnistui ja heti tuli uusi päivitysversio ladattavaksi androidille ja IOS:lle.Taas toimii vermeet oikein hyvin, meinas jo loppua usko ja mielen kiinto koko drone hommaan.

6
Ok, vastataan nyt vähän tyhmästi, mutta yksinkertaisin, paras, edullisin tapa on ostaa käytetty DJI mavic pro ja asentaa litchi ohjelmisto tai sitten lentää DJI:n omalla äpillä waypointteja. Jos siis tavoitteena puhtaasti kameran lennätys waypointista toiseen.

7
Kaupalliset kopterit / Vs: DVI Mavic 2 Fly More Kit
« : Lokakuu 22, 2018, 04:45:30 ip »
318e maksava kitti ei sisällä itse dronea vaan on pelkkä lisäpaketti dronelle. DJI Mavic 2 Zoom maksaa verkkokaupassa 1248,90€

8
Kaupalliset kopterit / Vs: DJI Spark kokemuksia
« : Syyskuu 29, 2018, 09:48:57 ap »
No niin, lomamatkasta yms. johtuen tuli tänään vasta kokeiltua Sparkia OTG-kaapelilla. Ero kantamassa oli melkoinen, sallittuun 150 metrin korkeuteen pääsi kevyesti ilman mitään herjoja. Ihmeen paljon se WiFi ilmeisesti ohjauslinkkiä häiritsee. Kaapelin suunnalla on merkitystä, väärin päin lataa ohjainta puhelimesta eikä yhteys toimi. Pitänee merkitä piuhan päät että tietää miten päin laittaa.

Koetin myös sport-modea ja kulkee kyllä ihan eri tavalla, on jopa hauska lennättää. Nyt olen laitteen suorituskykyyn täysin tyytyväinen. 😀

9
Kaupalliset kopterit / Vs: DJI Spark kokemuksia
« : Elokuu 21, 2018, 06:48:52 ip »
No niin, Sparkki (fly more combo) saapui Verkkokaupasta. Latasin akut ja hiukan pelonsekaisin tuntein ja varautuneena tuntien taisteluun rupesin suorittamaan käyttönottoa.

Yllätys oli suuri kun kaikki sujuikin kuin Strömssössä, ainoa harmi oli ettei sen QR-koodin lukeminen paketista meinannut ensin tuon puhelimen huonolla kameralla onnistua mutta muutaman yrityksen jälkeen sekin meni läpi. Aktivointi onnistui muutenkin ihan ohjeiden mukaan ja yhteys kopteriin syntyi kivuttomasti, ensilento keittiössä parikymmentä minuuttia aloituksen jälkeen.

Ainakin lähietäisyydeltä kuvayhteys tuntuu pelaavan täydellisesti, videota ja kuviakin syntyy, tosin video menee nopeasti kopteria kääntäessä epäteräväksi, johtuneeko hämärästä valaistuksesta (ei valoja päällä, ainoastaan luonnonvaloa ikkunasta)? Kaiken lisäksi leijuu ihan paikallaan siitä huolimatta että varoittaa ettei GPS-yhteyttä ole.

Tuo esteidenväistösysteemi on sisällä hiukan turhankin varovainen, päästää ehkä reilun metrin päähän seinästä ja sitten stoppaa joten ikkunasta ulos kuvaaminen ei oikein onnistunut kun ei päässyt tarpeeksi lähelle ikkunaa.

Mutta hyvältä vaikuttaa toistaiseksi, pitänee huomenna koettaa ulkona jos ei liikaa tuule.

10
Kaupalliset kopterit / Vs: DJI Spark kokemuksia
« : Elokuu 18, 2018, 08:23:35 ap »
Tilasin minäkin tuollaisen, Mavic airia ensin meinasin mutta iski pihiys ja meinasin että ehkä pärjään hiukan pienemmälläkin videoresoluutiolla kun olen tähän astikin ollut ihan tyytyväinen ihan vaan normi HD-kuvaan ja kun telkkarista niitä kuitenkin katselen. Saa nähdä miten tuon saa pelaamaan, joutuuko ostamaan vielä uuden puhelimenkin kun ilmeisesti ovat nuo Dji-tuotteet vähän kranttuja.

11
Yleistä höpötystä / Vs: Multikopterit.net
« : Huhtikuu 04, 2018, 09:35:37 ip »
Hei, tiedoksenne tällainen:

Forumilla on havaittu pikavippien mainostamista ja ilmeisesti pelkästään kyseiseen tarkoitukseen tehtyjä tunnuksia. Ei varmaankaan tarvitse erikseen mainita, mitkä toimenpiteet tällaisesta seuraavat...  ;)

Kiitokset forumin aktiivisille käyttäjille raportoinnista ja avusta pitää forum siistinä ja viihtyisänä kaikille! ;-)

Yst. terv,

TR

12
Oma kalustoni / Vs: Toeh's garage
« : Tammikuu 21, 2018, 07:53:40 ip »
Homma etenee.Seuraavaks pitää piirrellä Fusion 360:llä landareita alle ja tulostaa ne ja sitte gimbalin kiinnitystä ja tulostaa ne ja sitte kansi päälle ja ja ja... Onhan siinä vielä kaikenlaista.  :D

13
Oma kalustoni / Vs: Toeh's garage
« : Tammikuu 17, 2018, 10:11:37 ap »
Pari päivää aikaa viime päivityksestä. :D Koitetaas aktivoitua. #multikopterit IRC kanavalla kyllä ollu 24/7 mutta jospa täälläki vähän enemmän.

Hiukanpa on tässä ajan saatossa menny multit eteenpäin. Discovery Pro on ollu noin kolme ja puoli vuotta kovassa ajossa ja miniä on ruuvattu tontattu ja lennetty. Nyt se on tosin jonku aikaa ollu paloina kaapissa. Nyt alkaa vaan niin taas mini kuumetta puskea että pitää rakentaa kaapista tuo yks uus runko uusilla osilla lentäväks jahka saan tän Y6 projektin valmiiks.

Jostain syystä näitä Y6:ia ei oikeen tahdo paljoa näkyä. En tiedä miks? Hexan edut, mutta puhdas näkymä eteenpäin ja tuuli ei ota yhtä rajusti näihin ku flat hexoihin. Koaksiaali rakenteesta on paljon puhetta ja sen huonommasta hyötysuhteesta. Kuitenki rungossa on 3 armin verran vähemmän painoa ja oikeanlaisella potkuri combolla saadaan pelattua parempi hyötysuhde. Eli ala ja yläkertaan hiukan eri kokoista ja nousuista potkuria.

No en oikeen osaa kuvia ottaa riittävästi ja kirjottamalla on usein vaikea selittää jotain ideaa tai rakennetta.

Kuva kertoo enemmän ku 1000 sanaa ja video kertoo enemmän kuin 1000 kuvaa. (Ainaki jos kuvataan yli 40sekunttia 25fps).

En tajunnu alkaa kuvata heti Y6 ekasta päivästä lähtien mutta kerkeää tässä vielä nauhottaa vaikka ja mitä vaiheita ennen ku tää on valmis.

Part 1


Part 2

14
https://news.aviation-safety.net/2017/12/10/chinese-authorities-test-drone-aircraft-collision/

Ei näyttäisi ainakaan menevän tuulilasista läpi, joskin säröjä tuli. Toivottavasti testit hiukan lievittäsivät ilmailualan "dronehysteriaa" että viranomaiset keksisivät muuta kiellettävää.

15
Kaupalliset kopterit / DJI GO 4 appi suomeksi
« : Joulukuu 10, 2017, 08:10:06 ip »
Toisaalla oli vähän kysyntää aiheelle, niin tässä pätkä jos ei lontoo meinaa taipua:

Sivuja: [1] 2 3 ... 14