Multikopterit.net keskusteluforum

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - ntthhtl

#31
Lentokilpailut / Vs: Kauden 2016 Fpv Racing säännöt
tammikuu 12, 2016, 03:10:03 IP
Tarkennetaan nyt vielä että nuo aiemmin postaamani luokat ovat siis PKS FPV:n kisojen luokkajaot. Ketjun alkuperäinen otsikko on ehkä vähän harhaanjohtava, ei tässä nyt suomen virallisia sääntöjä siis olla speksaamassa.

Mitäs muut porukat ovat ajatelleet tulevan kauden skaboja toteuttaa?
Turku, Tampere, TEP, Oulu?
#32
Flight Controllerit / Vs: Naze 32 / Baseflight ym.
tammikuu 12, 2016, 02:51:55 IP
Kasvattamalla small_anglea tai disabloimalla acc kokonaan (set acc_hardware=1 ;)
#33
Lentokilpailut / Vs: Kauden 2016 Fpv Racing säännöt
tammikuu 11, 2016, 07:55:08 IP
Missaskohan porukka tuon avoimen luokan?
#34
Lentokilpailut / Vs: Kauden 2016 Fpv Racing säännöt
tammikuu 11, 2016, 06:30:35 IP
Lainaus käyttäjältä: VilleN - tammikuu 11, 2016, 06:02:56 IP
Pari huomiota ja ajatusta noista:

- Melko korkea tuo minimi paino.
- Tiukka potkuri rajoitus, vauhtia voi rajoittaa ratasuunnittelullakin. Jokaisella on omat mieltymykset potkureiden suhteen, joten eikö alussa voisi olla vapaammat säännöt ja kiristetään tarpeen mukaan?
- Eikö säännöt kannattaisi ottaa melko suoraan isoista kansainvälisistä kisoista? Esim. Drone Nationals Havajilla tai World Drone Prix Dubaissa? Siten suomalaiset pilotit olisivat suoraan valmiita kansainvälisiin kisoihin. dronenationals.com/rules/

Näitä ollaan vetvottu suuntaan ja toiseen. Jos jokkisluokasta tehdään väljempi, niin käytännön ero tuohon avoimeen menee mitättömän pieneksi, eikä ole enää järkeä pitää kahta luokkaa.
Miksikö sitten kaksi luokkaa?
Osa porukasta haluaa viritellä koptereihin äärimmilleen; viilataan jokainen ylimääräinen gramma kopterista pois ja teho\painosuhteet lähentelee 1:15. Sen sijaan normitallaaja perus zmr-kitillä ei ehkä uskalla enää lähteä näiden koptereiden kanssa kisaan, eikä kuitenkaan halua käyttää kopterin virittelemiseen jokaista vapaailtaa. Toisaalta, jos valitsee komponentit oikein, voi akkua ja potkureita vaihtamalla kisata molemmissa sarjoissa. Minimaaliseen X-miniin vähän isompaa akkua ja gopro kyytiin jne..

Vakio luokka "hitaalla" kopterilla pakottaa kuskeja valitsemaan ajolinjansa hyvin, sillä virheitä ei pysty korjaamaan teholla. Avoimessa luokassa mennään kovaa, mutta koska niissä vedetään jo kuskien äärirajoilla maaliin ei tulla yhtä suurella prosentilla kuin jokkisluokassa. Joka heatin jälkeen kopterin korjaaminen ei välttämättä se mitä haluaa tehdä joka kisassa. Vähemän romua, enemmän kisaa.

Se että kumpi luokista tulee olemaan suosittu jää nähtävästi. Itse ainakin meinaan kisata molemmissa. Jokkiksessa ajetaan viimevuoden ZMR:rällä, joka muuten varmasti jäisi hyllyyn pölyttymään ja uusi kopteri kasataan molempia luokka silmällä pitäen.
#35
Olemme PKS-porukalla (=reilu kymmenen viimekauden kisoissa ollutta kisakuskia) jatkojalostettu tuota Miken ehdotusta ja tultiin siihen tulokseen että PKS FPV:n kisoja tullaan järkkäämään ainakin kahdessa eri luokassa.

Meidän kisoissa luokat ovat jokamiesluokka, sekä avoin. 160mm tai pienemmille koptereille mahdollisesti oma micro-luokkansa kiinnostuksen ja aikataulun antamien mahdollisuuksien mukaan.

Kaikissa luokissa maksimi videolähettimen teho on 25mW taajuuksilla 5725–5875MHz (eli Fatshark-kanavat). Kanavat vaihtuvat kesken kisan, joten varmista että voit vaihtaa helposti kanavaa kesken kisapäivän.

Jokamiesluokka
Luokan idea on tehdä nopeusrajoitettu luokka, jossa kopterit olisivat mahdollisimman tasaväkisiä, mutta kuitenkin yleisesti saatavilla. Esim. viimekauden kopterillakin pärjää hyvin, eikä välttämättä tarvitse päivittää kerran kuukaudessa uusimpiin komponentteihin.
Tavoitteena on että kisaan saadaan enemmän fiilistä tasaväkisellä kalustolla, eikä torppaukset ole niin rajuja kalustolle.


PS. Rajoitukset saattavat muuttua kauden aikana, joten ei välttämättä kannata ostaa alkukaudella kaappia täyteen potkureita.

Avoin
Avoimessa luokassa ei ole muita rajoituksia kuin maksimipaino ja tämäkin on vain turvallisuuden takia.
#36
Lainaus käyttäjältä: MikeK - joulukuu 22, 2015, 06:26:46 IP
Lainaus käyttäjältä: Saurus - joulukuu 22, 2015, 05:40:18 IP
Joo alkuperäsen postauksen piipperin idea on huutaa sillon jos lähetinsignaali katoaa, sillon ei enää HKn peruspiipperiä saa laitettua päälle. Tosin nykyradiot on sen verran luotettavia ettei signaali yleensä noin vaan katoile..
Noihan on siihen että löytää laitteensa kun sen on jonnekkin torpannut. Vaikka olis signaali katkennut lennossa, niin kun lähestyt mestaa missä se suunnilleen on, kyllä vastari aktivoituu uudelleen. Jos taas akku on irronnut kokonaan, silloin noista kumpikaan ei piippaa. Silloin tarvitaan jotain tälläistä, jossa on akkuvarmistus.
Tai sitten määrittää vastarin failsafen niin että buzzer kanava on aktiivinen, eli piippaa kytkimestä halutessa ja kun vastarin failsafe aktivoi kanavan.


Mutta palatakseni alkuperäiseen kysymykseen:
Eikös X4R-SB vastarissa portit 1-3 ole ihan normaaleja PWM-out kanavia. Eli kunhan kaasu on määritetty johonkin näistä kanavista (1-3) signaali, saa fc kaasukanavan sbussilla ja buzzeri PWM-outputista. Buzzeriin pitäisi toimia niin kuin on suunniteltu, mutta kaasukanavaa ei viedä tässä tapauksessa buzzerlin "läpi".
#37
Pikku hiljaa pääsee jyvälle smd-juotttamiseen. Pastan annostelu on vielä vähän hakusessa ja sitä tulee helposti liikaa. Ehkä seuraavaan versioon raaskii ottaa stencilin :)

Tässä vielä todella mielenkiintoinen video. Minuutin kohdalla alkaa tapahtumaan:
http://www.youtube.com/watch?v=HrVAWPXeCHY

Aluksi piti odotella että tuo DIY hotplate lämpenee, sitten alkaa ilmalla leikkiminen.
#38
Lainaus käyttäjältä: Furiosity - joulukuu 15, 2015, 06:55:16 AP
Lainaus käyttäjältä: Jantunen - joulukuu 15, 2015, 02:27:39 AP
Menee kyllä omalla kohdalla yli hilseen,mutta mitä hyötyä tällä haetaan poislukien kisakatsomo?

Diversiteettiä, jossa saat kaks vastaanotinta samalle taajuudelle, ja pystyt käyttämään kahta antennia paremman vastaanottokyvyn takia. Esimerkiksi SpiroNet lähellä olevien puskien ja puiden vuoksi, ja Helical että voi käydä pidemmälläkin.


Juurikin näin. Vastari valitsee automaattisesti sen vastaanottomoduulin videosignaalin jolla on vahvin RSSI.


Tuo kisakatsomojuttu on sitten ihan eri juttu ja siinä hyödynnetään kahta vastaria, niin että valitut kanavat on valmiiksi viritetty eri vastareille,  jolloin kanavien välillä voi surffata nopeasti. Tai vastaavasti vastari voi kelata aktiivisia kanavia läpi ja seuraava kanava aina viritetään "taustalla". Sambasilla oli muistaakseni tälläinen systeemi esillä viime TEP Campilla.


Tässä vielä pari testivideota:
http://www.youtube.com/watch?v=19hAXFiWeL4
http://www.youtube.com/watch?v=T_7chEMQDno


-Antti
#39
Lainaus käyttäjältä: VilleN - joulukuu 15, 2015, 12:05:31 AP
Siisti projekti! Olet varmaan törmännyt La Forge moduuliin? Sehän on melko vastaava, mutta toinen antenni tulee tuonne trinity-bayn puolelle.
Joo tuota Shean pro-diversity projektia on tullut seurailtua. Samaa koodia tuo pyörittää kuin oma versio :)
#40
Tulipa askarreltua omiin Dominaattoreihin 5.8GHz diversiteetti vastari kaikilla herkuilla. Alkuperäinen idea oli tehdä yksinkertainen 32-kanavainen vastari hyödyntäen mahdollisimman paljon laseista löytyviä käyttämättömiä nappeja yms. Esim. HT-nappilla ei ole mitään virkaa ilman Trinity head tracker -moduulia. Lisäksi laseista löytyy ylimääräinen buzzeri, jota ei käytetä mihinkään (laseissa on itseasiassa kaksi buzzeria, joista toinen on hälyyttää akun loppuessa).



Monessa 32-kanavaisessa vastarimoduulissa band valitaan DIP-kytkimillä, tai muulla vastaavalla. Oma idea oli käyttää HT-nappia. Törmäsin sitten netissä diy diversiteetti vastariin ja sittenhän homma lähti lapasesta, pitihän se nyt diversiteetti saada ja vähintään samoilla featureilla kuin muidenkin projektit.

Tällä hetkellä vastarissa on siis 0.96" OLED-näyttö tai vaihtoehtoisesti valikot saa näkymään laseista. 5-suuntainen navigaationappäin, joka tulee kiinni lasien alapuolella olevaan DIN-liittimeen. Samaan palikkaan tuli myös liukukytkin esim. menuvalikon esiin tuomiseen. Itse päälaudasta löytyy tarvittavat komponentit jännitemonitorointia varten, sekä useita eri vaihtoehtoja lisähärpättimien liittämiseen i/o-pinneihin. Myös vastarimoduulit voidaan tarvittessa virittää eri kanaville (näppärä esim. kisakatsomossa).



Koko setti menee menee aika nätisti lasien modulipaikkoihin. Ainut pysyvä muutos laseihin on vastarimoduulin tilaan tehtävä pieni loveus, joka tarvitaan että saadaan navigaationappien käyttämä piuha saadaa kuljetettua lasien toiseen päähän ns. Trinity bay'hyn. Kaikki kytkennät on tehty fatsharkin omiin liittimiin.



Kyseessä on siis ensimmäinen proto ja piirilevyssä on vähän parannettavaa ja optimoitavaa, mutta yllättävää että nollasta tehty schema ja pcb toimi pääpiirteittäin laakista :D
#41
Lainaus käyttäjältä: Markkedi - lokakuu 02, 2015, 10:37:52 IP
Palvelinten powereita olisi töissäkin ylimääräisenä. Onko jotain erityistä syytä miksi aina HP:n palvelin PSU:t ovat pinnalla laturin virtalähteistä puhuttaessa?
Taitaa monet HP:n ja IBM:n virtalähteet tulla samalta tehtaalta. Lähinnä jotkut HP:n mallit on esim. hinnan ja saatavuuden puolesta suosiossa. Ja tottakai modausohjeita on paremmin saatavilla toisiin paremmin kuin toisiin.
#42
Jos katsot tuota Flight data-sivun kuvaa, niin sun pitää saada nuo kaikki punaiset alertit pois:

       
  • GPS, vasemman yläkulman iso punainen ruksi sanoo: NO FIX
  • CONFIG -punaisella, liittyy luultavasti seuraavaan kohtaan ->
  • ? eli kysymysmerkki, tämä viittaa siihen että FC:lle tallennettu konfiguraatiossa ei ole kaikki oikein.
Epäilen että tämä johtuu siitä että et ole aktivoinut GPS Navigointi algoritmiä Attitude-sivulta, Settings-välilehti: Attitude Estimation Algorithm, vaihda Basic -> GPS Navigation. Tätä teoriaa vahvistaa se että MAG on kokonaan pimeänä. Luultavasti em. asetuksen vaihtamalla saat tämän punaiseksi\oranssiksi.
-> Kalibroi kompassi (Configuration -> Attitude -> Calibration välilehti ja Magnetometer calibration. Lue ohjeita em, sivun Help välilehdeltä.

PS. jos klikkaat flight data -sivulla palikoiden päälle niin saat vinkkiä missä vika saattaisi olla..
#43
CC3D Revoa ei ole olemassa.
Openpilotin tuotteissa Sbus toimii seuraavissa laudoissa (eli kaikissa):

       
  • Openpilot CC (F1)
  • Openpilot CC3D ja miniversio Atom (F1)
  • Openpilot Revolution (F4)
  • Openpilot Revolution Nano (F4)
Toimii kaikissa ilman mitään modaamista vastariin\fc:hen.
#44
Lainaus käyttäjältä: Pera - syyskuu 19, 2015, 02:00:00 IP
Hei kaikille, tämä on ensimmäinen vierailuni  tällä foorumilla.
Ja Revon lentotiloista on kyse. Haluaisin kokeilla GPS-ominaisuuksia ja OP-linkkiä, radio on Futaba t6EX. Valitsin 2 lentotilaa ja säädin kumpaankin Stabilized-tilan. Silloin armaa ok. Mutta jos 2. lentotilaan valitsin PositionHoldin, niin eipä armaakaan. Samoin OPlinkki ei Flight Data välilehdellä tarjoa muuta kuin "No link". Sama päivitys 15.02.02 on linkissä ja laudassa. Ohjeita on vaikea saada kun http://wiki.openpilot.org/ ei vastaa. Onneksi täällä tuntuu olevan harrastusta Revon ympärillä.

Näkyykö "Flight data" sivulla punaisia alertteja? FC ei armaa, jos alertteja on aktiivisena...
Yleensä alertti tulee jostain seuraavista:
Ei tuettu lentotila, esim. pos.hold, vaikka laitteessa ei ole GPS:ää
Kalibroinnit ei ole suoritettu kunnolla (kompassi)
Ei GPS fixiä.

Laita screenshot flight data ja attitude sivuilta, jos homma ei tunnu ratkeavan.
#45
Throttle curve. Jos moottorioutputteja laskee, niin se se on fc:n "stabilointireservistä" pois