Multikopterit.net keskusteluforum

Laptimer / ponderit

Aloittaja ntthhtl, heinäkuu 14, 2016, 10:14:16 IP

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ntthhtl

Tuossa tuli muutamia kyselyitä ajanottoponderista, joten pistetäänpä vähän infoa tännekkin jakoon.
Eli PKSFPV/Kelkon kisoissa on tällä hetkellä käytössä IR-perustainen ajanottosysteemi, koptereissa on ponderit jotka lähettävät kukin omaa ID:tä. Maali/lähtöportissa on vastaanotin jossa on usemapi IR-lukija.

Viime syksystä asti seurasimme eri ajanottoprojekteja ja silloin saksalainen opensource-projekti EasyRaceLapTimer http://www.easyracelaptimer.com vaikutti parhaimmalta. Valmiita pondereita olisi voinut ostaa koptereihin ja vastaanottoon tarvittaisiin RasPI2 ja pari IR-lukijaa. Raspi-vastarissa oli se hyvä puoli että se oli täysin itsenäinen setuppi. Raspi tulille ja kännykällä pääsi hallitsemaan kisaa jne.

Tein kuitenkin oman version tuosta ERLT-ponderista, joka käytännössä on pieni pcb-joka stackatään digisparkin kanssa. Lähinnä tässä oli syynä se että valmiita digisparkkeja sai valmiiksi kasattuina melkein samaan hintaan kuin pelkkä ATTiny85 mikroprossu tukkurilla. Lisäsäksi digisparkissa saa "kaupanpäälle" regun ja usb-ohjelmointimahdollisuuden.

http://www.ebay.co.uk/itm/Digispark-Kickstarter-Attiny85-USB-Development-Board-Module-For-Arduino-CF-/272303785560?



Ohessa ajanottosysteemin eri osat: ponderi, vastaanotin+zigbee, läppäriin tökättävä zigbee+usb-232-adapteri (ftdi)

ERLT:n Raspi-totetutus kuitenkin jätti toivomisen varaa, joten kokeilin vastaanottopäähän NodeMCU-lautaa. Plussaa tässä on pieni hinta (6$), mutta vaatii kaveriksi sitten läppärin pyörittämään itse kisasoftaa (ei sinänsä ongelma, kun kone pitää olla joka tapauksessa). Tämä vastari purkaa ponderin ID:n ja lähettää aikakoodin + id:n sarjaportilla (USB) eteenpäin. Meillä tuossa sarjaportissa on vielä langaton Zigbee välissä, jolloin maaliportti voi olla kauempana tuomaripisteestä. Useampi ajanottoporttikaan ei ole mahdoton idea, toki softatuki pitäisi lisätä.

ERLT:n NodeMCU-koodi on yhteensopiva FPV Race Tracker Chrome appin kanssa (https://chrome.google.com/webstore/detail/fpv-race-tracker/llapifopfpfkjmkpabklljgibkemjiij), jolla ensimmäisiä kisoja ajettiinkin läpi. Valitettavasti tämäkään softan kisaformaatti ei miellyttänyt meitä, joten päädyttiin loppujen lopuksi koodailemaan (tai JanneK koodasi) yksinkertainen ajanottosofta itse. Softa on vielä vaiheessa, mutta on jo testattu kisoissa toimivammaksi kuin FPV Race Tracker. Viimeisimmissä kisoissa ajettiin rinnakkain molempia softia varmuuden vuoksi.

Digispark-addon löytyy OSHParkista https://oshpark.com/profiles/ntthhtl
Huomiona että tein vastukset vahingossa 0603-koossa, joissa ei periaatteessa riitä tehonkesto. Kasaamani 25 ponderia onkin toteutettu juottamalla kaksi vastusta rinnan :)
PCB:ssä on pari eri vaihtoehtoa ledin asettelulle. Lisäksi paikka napille, jolla periaatteessa voi vaihtaa ID:tä, mutta itse koen että usb:lla uudelleen flässäys on helpompaa kuin naputella nappia 63 kertaa ja sitten meneekin vahingossa yksi yli, ja sama homma alusta :)
PCB-stäckissä on myös se hyvä puoli että kaikki komponentit jää piirilevyjen väliin, jolloin ponderin rikkoutuminen torpissa on hyvin epätodennäköistä. Tai no lediä voi joutua joskus vaihtamaan :)

Nythän on kovasti tulossa videolähettimen RSSI:hin perustuvat ajanottolaitteistot, ensi kaudella voi siis olla jo jotain ihan muuta :)

EDIT: ERLT ja Open-LAP käyttävät itseasiassa samaa IR-protokollaa ja meillä on vähän  muokattu Open-LAP koodi käytössä ponderissa (delay koodia korjattu) ja receiverissä.
https://github.com/YannikW/Open-Lap/