Multikopterit.net keskusteluforum

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Murgo

#16
Kaupalliset kopterit / Vs: Mavic Air ensikokemukset
elokuu 19, 2018, 03:21:34 IP
Mikä muuten on halvin varmuudella "DJI-yhteensopiva" puhelin?
#17
Kaupalliset kopterit / Vs: DJI Spark kokemuksia
elokuu 18, 2018, 08:23:35 AP
Tilasin minäkin tuollaisen, Mavic airia ensin meinasin mutta iski pihiys ja meinasin että ehkä pärjään hiukan pienemmälläkin videoresoluutiolla kun olen tähän astikin ollut ihan tyytyväinen ihan vaan normi HD-kuvaan ja kun telkkarista niitä kuitenkin katselen. Saa nähdä miten tuon saa pelaamaan, joutuuko ostamaan vielä uuden puhelimenkin kun ilmeisesti ovat nuo Dji-tuotteet vähän kranttuja.
#18
Kaupalliset kopterit / Vs: Mavic Air ensikokemukset
elokuu 09, 2018, 05:32:20 AP
Ei löydy tuosta listasta kuin Honor 6X, liekö sitten mitään tekemistä 6A:n kanssa. Sehän se ongelma on kun noita malleja on niin pahuksesti.
#19
Kaupalliset kopterit / Vs: Mavic Air ensikokemukset
elokuu 08, 2018, 05:33:29 IP
Pahus, tekisi mieli tuollainen hankkia mutta nuo yhteensopivuusongelmat kyllä hiukan arveluttavat, mikään ihan halpa laite kun ei kumminkaan ole kyseessä niin sitä pitäisi kyllä pystyä käyttämään muuhunkin kuin selfieiden ottoon.  :) Minulla kun vielä on puhelimena tuollainen Honor 6A-halppis.

Jossain sanottiin muuten että puhelimen laittaminen lentokonetilaan auttaisi.
#20
Ei mitään, myöhästyin, tuli jo yllä.
#21
Rakentelu ja säätäminen / Vs: Omatekoiset rungot
heinäkuu 12, 2018, 01:04:02 IP
Lasiliikkeillä (sellaisilla siis jotka tekevät ikkunoita) voisi olla jämäpaloja? Kauppanimi taitaa usein olla lexan tms.
#22
Lainaus käyttäjältä: djekip - kesäkuu 09, 2018, 09:03:25 AP
Tuskin tuo tuulilasiin tömääminen kuitenkaan se suurin riski on, vaan se että drone tunkeutuu turbiiniin, ehkä pienemmissä koneissa tuo tuulilasiin törmääminen ja hyttiin tuleminen on realistisempi ongelma. Koptereissa peräroottorit on kanssa herkkiä jos niihin drone tormää.

Moottorin sammuminen monimoottorisessa koneessa ei pääsääntöisesti aiheuta onnettomuutta, isot taloudelliset vahingot toki. Moottorit on myös suunniteltu "syömään" hanhia, joutsenia yms. isoja lintuja sekä mm. jääkimpaleita sammumatta. Kopterissa tosin tietysti on hiukan kovempia osia kuin linnussa.
#23
Oma kalustoni / Vs: Ves@n vehkeet
toukokuu 26, 2018, 10:55:04 IP
Lainaus käyttäjältä: Ves@ - toukokuu 26, 2018, 06:59:37 IP
Mavic:t ryhmäkuvassa.



Nuo kaksi isompaa tehneet poikasen?  :D
#24
Lainaus käyttäjältä: jyrip - maaliskuu 11, 2018, 11:03:10 IP
Nykyään ei todellakaan kannata rakentaa kittinä, vaan ostaa joku valmis dji kopu.

Näin jos kuvaus on se juttu ja haluaa mahdollisimman helppokäyttöisen lentävän kameran. Mutta monelle se rakentelu ja lennätys on jutun juoni ja silloin valmiissa laitteessa ei oikein ole ideaa, rakennella ei tarvitse ja lentääkin itsestään.  :D
#25
Ilmakuvat ja videot / Vs: 360 videota
maaliskuu 10, 2018, 03:58:44 AP
Ok. Eli hiukan hassusti ilmoitettu kun yleensä kai ilmoitetaan sen kartion lkärkikulma jonka linssi näkee. Tarkoituksellista markkinointitermistöä tietty,  360 astetta kuulostaa hienommalta kuin 180. Täyden pallon kuvaaviakin systeemejä kumminkin on.
#26
Ilmakuvat ja videot / Vs: 360 videota
maaliskuu 09, 2018, 03:44:43 AP
Miten tuo kuvaa "taakseen"? Ainakin näyttäisi olevan vain yksi (kalansilmä)objektiivi eli eikö tuon näkökenttä ole 180 (tai ehkä hiukan yli?), ei 360 astetta? Vai onko siinä jotain pieniä lisäkameroita sivuilla ja takana?

Vai miten noissa menee tuo terminologia kun googlellakin haulla "360 degree camera" löytyy sekä yksi- että 6-objektiivisia systeemejä?

Pano view, hauska nimi, liekö tarkoitettu aktiivirannekkeeseen yhdistettäväksi?  ;D ;D
#27
Rakentelu ja säätäminen / Vs: 250 fpv drone
helmikuu 15, 2018, 04:35:18 AP
Voi tosiaan olla jotain tekemistä sen kanssa että Naza on ensisijaisesti suunniteltu hiukan isommille ja rauhallisemmille laitteille. Tuo kaasun käytös taitaa olla sikäli normaalia että noissa "avusteisemmissa" tiloissa idea on että tikku keskiasennossa laita leijuu vakiokorkeudella, siitä ylöspäin nousee ja alaspäin laskee.

Moottorien "rykiminen" ja kuumeneminen voi johtua ajoitusongelmista tai sitten vain siitä että Naza ei oiken kykene noin kevyttä ja tehokasta laitetta vakaamaan vaan "ylikorjaa" jartkuvasti eli oskilloi.

En nyt muista missä määrin Nazassa pystyy gaineja säätämään mutta veikkaisin että vakioasetukset eivät tosiaan 250-kokoiselle liene ihan ideaaliset eli pitäisi koettaa rukata jos edes onnistuu.

Noparein kalibrointi voisi onnistua suoraan vastariin liittäen olettaen että vastarissa on PWM-lähtö?
#28
Rakentelu ja säätäminen / Vs: Kopterin rakentelua
helmikuu 11, 2018, 08:05:02 IP
Noista Walkeran kompassin ja GPS:n sopivuudesta en tiedä, voi sopiakin. Itselläni on Pixhawkissa tämä: https://www.banggood.com/Ublox-NEO-M8N-Flight-Controller-GPS-with-Protective-Shell-for-PIX-PX4-Pixhawk-p-1005394.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN ja pelaa hyvin.

Tuossa siis GPS ja kompassi samassa.
#29
Olisiko hiukan iso akku kopteriin nähden? Isommalla ei aina välttämättä lennä kauemmin jos painoa on liikaa.
#30
Tuo on varmaan manual- modessa eli pelkät gyrot käytössä jolloin on vähintään yhtä haastava lennettävä kuin minikin. GPS- ja attitude- tilassa on maksimikallistus rajattu eli lentonopeus on maltillinen eikä flippejä tms. pysty tekemään.

Nazassa on kolme lentotilaa jotka voi ohjelmoida radion napeilla valittaviksi: GPS jossa kopteri pysyy paikallaan kun tikuista irrottaa ja liikkuu sinnepäin minne oikealla tikulla ohjataan, attitude jossa kopteri oikaisee itsensä kun tikuista irrottaa mutta ei pidä sijaintiaan eli liikkuu tuulen mukana yms. Näissä molemmissa siis kallistuskulma on rajattu ja kopteri oikaisee itse itsensä vaakasuoraan.

Sitten on manual (joissain lennonohjaimissa samaa asiaa kutsutaan nimellä acro- tai rate-mode) jossa kopteri kallistuu sitä nopeammin mitä pidemmälle tikkua työntää ja tikusta irrotettaessa jää siihen asentoon missä sillä hetkellä on eli käyttäytyy kuten "perinteinen" helikopteri. Tämä on se tila jota käytetään temppuiluun ja se on valitettavasti ylivoimaisesti haastavampi kuin nuo kaksi muuta koska siinä ei pysty pelastamaan tilannetta tikuista irrottamalla vaan jos kopu sattuu olemaan esim. ylösalaisin kun ohjaimet keskitetään niin se jää siihen asentoon ja ampuu täydellä vauhdilla maahan. Eli kuten itse totesit, vaatii sitä harjoittelua.  ;D

Sanoisin kyllä että treenaa temppuja sillä minillä jos sellainen löytyy, sillä selviää torpeista 99% potkurien katkeilulla (eli potkureita on hyvä olla runsaasti, alussa niitä kyllä kuluu  :D ) kun taas kuvauskopterista todennäköisesti vaurioituu myös runko hiukankin kovemmassa mällissä. Kuvauskopteri on rauhallista kuvaamista varten ja soveltuu hyvin siihen, temppuiluun ja FPV-hommiin sitten minit joiden kestävyys ja hyvä teho-painosuhde tekee niistä ko. käyttöön sopivia.

Sitten kun minillä sujuu niin voit halutessasi tietty kokeilla temppuilua sillä kuvauskoneellakin mutta harjoittelu on PALJON halvempaa ja vähemmän turhauttavaa laitteella jolla torpista selviää vaihtamalla pari muutaman kymmenen sentin hintaista potkuria kuin että joutuu joka kerta ostelemaan ja vaihtelemaan varsia, runkolevyjä, laskutelineitä jne.