Multikopterit.net keskusteluforum

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - smg24

#31
Rakentelu ja säätäminen / Vs: Nano FPV (Tiny Whoop)
tammikuu 11, 2017, 08:31:07 IP
Lainaus käyttäjältä: Vertti83 - tammikuu 10, 2017, 09:20:02 IP
Pistin heräteostoksena Eachine X73 tilaukseen taannoin ja nyt sellainen vihdoin pullahti postiin. Tilatessa en huomannut kuitenkaan akkuja ottaa mukaan ja sellaisia tarvisi hommata jostain. Tuossa tulikin jo yllä vähän vertailuja akkukestoista, mutta mistä moisia kannattaa tänäpäivänä tilata, kun litiumin lentopostittaminen ei kaiketi ole ihan OK?

Selviäisin aluksi varmaankin parilla kolmella akulla, niin en tiedä maksaako vaivaa ruveta HobbyKingistä tilaamaan, saako noita jotenkin kätevästi Suomesta tai EUn lähialueelta maltillisin postikuluin?

Ootko vielä päässyt kokeilemaan että toimiiko kunnolla? Tuli itsekin tilattua kun alle 30e sai mutta älysin lukea rcgroups foorumia siitä vasta jälkeenpäin. Pitää vissiinkin jotain pieniä korjauksia tehdä jotta sillä voi lentää ilman että katkasee virtoja tms
#32
Jos ei ollu armattu/et tiedä mitä se tarkoittaa niin kannattaa ensiksi katsoa tämä video niin pääsee jotenkin alkuun:

Tuossa armaaminen.
https://youtu.be/sRGm1AHhd14?t=5m45s

Jos ei auta niin sitten usb kiinni ja Openpilot(tai mikä softa siinä onkin) auki
#33
Kauppapaikan arkisto / MYYTY Eachine Falcon 250 RTF
tammikuu 03, 2017, 10:47:15 IP
Lentovalmis paketti

Mukaan tulee
- Eachine i6 ohjain (FS i6 kopio)
- 3kpl 1500mah akkuja (30C, 30C, 25C)
- laturi
- Sivuun laitettavat "suojalevyt"
- Muutama setti propelleja
- 2kpl vara armeja.
- Kantolaukku, mihin mahtuu kaikki mukaan.
- 1kpl low voltage alarm buzzer

20e lisähinnasta mukaan saa: (4. kuva)
- 2200mah 35C akun
- toisen laturin
- FS-iA6B vastari

Sisällä betaflight 2.9.1
Lentää hyvin acro-modessa, mutta jos haluaa lentää angle-moodissa niin vaatii hieman PID säätämistä.

Hintapyynti: 150e
#34
Lainaus käyttäjältä: waab - lokakuu 24, 2016, 03:18:32 IP
Kyllähän sitä pikku hubsania tullu lennätettyä puiden ympärillä. En tuota ajatellutkaan päivitellä ja jos ja kun lentokärpänen purisi niin nuo lasit jäisi kaveri laseiksi. Voisi kaverikin katsoa fpv kuvaa. Myöskin mietinnän alla on ostaa kunnon fat sharkit ja euro rc 250 rakennus sarja. Mutta tuo menee väkisin kesään.

Osta multa falcon250 pois? Saisit melkein saman hintaan eikä tarvitse odottaa kuukautta postin kanssa. (rtf kitti, ~1kk vanha ja mukaan saa 3kpl 3s akkuja)
#35
30A
#36
Lainaus käyttäjältä: Rämä - lokakuu 23, 2016, 12:03:14 AP
Lainaus käyttäjältä: Samppa - lokakuu 22, 2016, 11:28:50 IP
Taranis on lähetin ja kopussa vastari. Taranishan se on joka komennot laittaa liikkeelle. Telemetria toki tulee toiseen suuntaan. Telemetria pelaa suoraan x- sarjan vastareiden kanssa. Suosittelen raceriin XSR tai XR4-SB

Videossa taas kopun päästä lähetetään.

Eipä tuo toimivan kamppeen kasaus mitään rakettitiedettä ole. Ensin kattelet kunnon rungon ja sitten siitä infoa netistä. Samalla saat ideaa jo muihin osiin. Sitten vaan muutkin kamat hankintaan. Vähän niinku tämän ketjun alussa jo alotitkin..

- FC:ksi jokin F3 fc tai vaikka F4 jos vimpan päälle haluaapi (näistä löytyy juttua. Kato vaikka betan konfiguraattorista tuettuja malleja ;) )
- nopareiksi Blheli_S mallit (ei pelkkä blheli)
- moottoreiksi jokin 220(4/5/6) 2300-2600kv tai siinä huiteilla oleva. (DYS, RCX, Emax jne. valikoimaa on paljon)
- soppeli virranjakolevy, xt60- liitintä, johtoa ja kaikenmoista pienhilua
- Kamera CCD kennolla (esim. HS1177, Foxeer Arrow, Runcam swift tms.), videolähetin hieman rungonkin mukaan. 25-200mw tai sitten säädettävällä teholla.

Eli betaflight oli toi beta? Entä cleanflight yms... sit on kaikki one shot yms. Noista en oo löytäny oikein vertailua ja oon hukassa kuten huomaatte.

Eikö se ppm ollu hyvä tapa liitellä fc ja vastaanotin, vai? Tukeeko kaikki x- sarjalaiset sitä?

Kaiken kaikkiaan hukun kaikkeen tietoon enkä osaa valita lopulta mitään.

Aloitetaanko ihan alusta?

Haluatko kasata itse vai valmiiksi kootun? Tehokkaan kopterin saa myös valmiiksi kasattuna kuten nuo jjpro200 ja vendetta.
Varmaan kannattaisi ostaa valmiiksi kasattu kopteri jonka kanssa sitten opit perusasiat.
#37
Lainaus käyttäjältä: Jussi007 - lokakuu 19, 2016, 11:23:12 APNo niin, siinä tuli erittäin hyviä syitä hommata taranis. Saakos näihin systeemeihin rakenneltua jonkinlaisen äänimerkki systeemin jos raceri häviää? Niin kuin miun aikasemmat kopterit :) Niin että radiosta painaa jotain nappia niin raceri piippaa..

Mut joo, Taranis hankintaan...

LANTIAN NAZE32 F3 Super Loud Beeper 5V

Tuollainen kiinni FC:n niin saa radion napista piippaamaan.

Noista tarvittavista osista: Kannattaa ostaa pari lisää noita antenneja varalle. X-mallinen runko ja akku laskeutumisalustana johtaa siihen että kopteri tulee pyörähtelemään kevyesti laskeutuessa (ainakin itsellä tuli 175mm rungon kanssa) ja fpv-antenneja hajoaa välillä.
Kannattaisi varmaan ostaa FR632 varten "mushroom" ja "panel" antennit. Nuo vastaanottimen mukana tulevat ei ole kovin kummoisia ja kuvanlaatuun vaikuttaa eniten antennit. (en osaa sen tarkemmin sanoa mitkä, kun itsellä ei ole vielä diversityä)
#38
Lainaus käyttäjältä: Jussi007 - lokakuu 18, 2016, 12:47:47 IPJos verrataan vaikka tuohon FlySky FS-i6 6CH radioon mitä saa eurorc:ltä hintaa 70e ja banggoodista 40e.. Kerro aloittelijalle että miksi kannattaa satsata kallimpaan ja mitä parempia ominaisuuksia siinä sitten on. Tällä hetkellä mietin että ohjain kuin ohjain :D

Telemetria ja ääni-ilmoitukset. Itsekin olen vielä suht aloittelija ja nuo on ne tärkeimmät mitkä tuli heti ensimmäisenä käyttöön.

Yksi tärkeä juttu lennättelyssä on tietää että akku ei mene liian tyhjäksi. Halvin keino on olla piippari (buzzer / low voltage alarm) joko FC:ssä tai sitten erillinen akun kanssa kiinnitettynä Lipo Battery Low Voltage Tester Buzzer Alarm. (tuollainen on muutenkin hyödyllinen akkujen varauksen tarkistusta varten)
Tuollainen alkaa piippaamaan kun voltit tarpeeksi alhaalla, mutta se on kopterin mukana ja ei välttämättä aina kuulu heti jos on kauempana ja saa muutenkin odotella kokoajan millon alkaa piippaamaan. Itsellä kävi tuulisella kelillä niin että en kuullut piippausta kun lentelin +100m päässä ja sitten tuli laskeuduttua vähän yllättäen ja akussa ~3.0v virtaa eli meinasi mennä akku pilalle.

Taraniksessa telemetrian avulla saan nappia painamalla tietoon akun virran ja myös tulee automaattisesti tieto jos akku alkaa olla tyhjä. Erittäin kätevä ominaisuus fpv lentämisessä

Muita taraniksen etuja:

- OpenTX (erittäin monipuolinen ja kustomoitava)
- SBUS
- Moduulipaikka
- 16 Kanavaa
- Ei tarvitse erikoista kaapelia tietokonetta varten vaan on usb-kiinnitys
- Ääni- ja tärinäpalaute

Googlaamalla löytyy pidempi lista ominaisuuksista mutta tuossa mitä ei löydy i6. Taranis nyt on muutenkin erittäin halpa verrattuna ominaisuuksiinsa.
#39
Lainaus käyttäjältä: Jussi007 - lokakuu 17, 2016, 08:16:25 IPAlkaa olla muut kamat jo tilauksessa...tuon radion hintaa mietinkin et joutuuko siihen sijoittamaan sen ~200e  vai pärjääkö halvemmalla...

Ite ajattelin samaa noin 1,5kk sitten kun alottelin, mutta kuukausi myöhemmin se taranis tuli kuitenkin jo ostettua. Ehdottomasti kannattaa ostaa jo nyt
#40
Kaupalliset kopterit / Vs: Eachine eb185
lokakuu 02, 2016, 11:36:56 AP
Itse ostin ensimmäiseksi kopteriksi JJPRO P175 ja ei voi muuta kuin suositella. Tosin jos nyt olisin ostamassa niin ostaisin kuitenkin P200 jossa käytetään 5" propelleja
#41
35e sis postit?