Multikopterit.net keskusteluforum

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Picofly

#1
Multikopteri-uutiset / Vs: DJI Goggles racing combo
kesäkuu 24, 2019, 08:36:44 AP
Juhannuksena pääsin taas huristelemaan mökkitonttia ympäri. Tällä kertaaa kuva pikselöityi hieman enemmän kuin aikaisemmin. Lieneekö jompi kumpi antenneista vioittunut lukuisissa torpeissa? No kuvan laatu voittaa siitä huolimatta analogiset linkit mennen tullen.

https://www.youtube.com/watch?v=1BCB1yRzrLw
#2
Multikopteri-uutiset / Vs: DJI Goggles racing combo
toukokuu 30, 2019, 10:36:34 AP
Viikonloppuna varmaan menossa seuraavan kerran lentelemään. Paikka on vielä  auki.
#3
Multikopteri-uutiset / Vs: DJI Goggles racing combo
toukokuu 16, 2019, 06:01:47 IP
Lainaus käyttäjältä: touche - toukokuu 15, 2019, 03:29:05 IP
Moikka,

Kiitos hyvästä arvostelusta, hyviä nostoja.. Sattuuko sinulla olemaan kokemusta DJ goggles perusmallista?
Itselläni on DJ mavic ja kiinnostaisi siihen hankkia lasit, ja nyt arvon näiden kahden mallin välillä. Laajempi FOV ja pienempi latenssi kyllä kiinnostaisi, mutta hintaa on toki melkein tuplat normimalliin nähden :/
Jos jollain on heittää vinkkeliä mikä tukisi jommankumman hankintaa, niin heittäkää. Hitsinvitsi kun näitä ei voi testata missään..

Asutko pääkaupunkiseudulla? Voisit testata omia lasejani jos matkaa ei ole liikaa.
#4
Joo aurinkoisena talvipäivänä ja suhteellisen avoimessa maastossa (myös matala leimikko) toimii varsin hyvin mutta huonommissa sääoloissa ja peitteisessä maastossa eläinten spottaaminen on paljon haastavampaa.

Jos itse hankkisin dronen eläinten jäljitykseen ja luonnon tarkkailuun niin juuri tällä hetkellä se olisi varmaan DJI Mavic 2 Zoom. Quadin kaveriksi vielä DJI:n videolasit, joiden head tracking kommunikoi Mavicin gimbaalin kanssa, eli voit jättää kopterin paikalleen leijumaan ja käännellä sen kameraa päätä kääntämllä. Tavoitteellinen budetti on tällä kokoonpanolla tosin jo ylitetty...
#5
Tänään oli jokseenkin täydellinen keli jälkien havaisemisen kannalta, joten kokeilin käytännössä onnistuuko. Pakkasta oli kuvaushetkellä -16 astetta. Ilma oli täysin tyyni ja aurinkoinen ja maassa 10 cm tuoretta puuterilunta. Tällaisella kelillä kaikenlaiset jäljet erottuvat hyvin ilmasta käsin, mutta heti kun mennään kasvillisuuden katveeseen niin jäljestys vaikeutuu saman tien. Oheinen video on tallennettu videolasien HD-tallentimella videolinkin läpi tarkkuudella 1280x960 eli sama kuva näkyy lasieni ruudulla kun lennän. Mavic Pro pystyy lähettämään tätä parempilaatuista FullHD-livekuvaa (1920x1080) mutta lähetyksessä on enemmän latenssia kuin minulla. Kaiken kaikkiaan Mavic sopisi luonnon tarkasteluun paremmin koska siinä on kauko-ohjattava gimbaali mutta tämä antaa ehkä ideaa kannattaako ylipäätään harkita.

https://youtu.be/Xa1VbdQVi9U

#6
Mulla on kahdessa 250-luokan quadissa kiini DJI:n Ocusync-videolinkki, jota käytän DJI:n Gogles RE-videolasien kanssa tarkkuudella 960p (resoluutio 1280x960). Ämmässuolla tulee spotattua hirviä ja / tai peuroja harva se kerta kun käyn siellä lentämässä. Ohessa on pari kuvaruutukaappausta videolasien DVR-tallentimelta. Niistä voi arvioida miltä dronen HD-tasoiselta livekuvalta voi odottaa muutaman kymmenen metrin päästä. Hirvieläimen kokoiset objektit on helppo bongata ilmasta talviaikaan mutta sitä piemempiä ei. Jälkiä ei myöskään erota lumesta, ellei kirkas auringonvalo muodosta niihin jyrkkiä varjoja. Kummallakin lentokerroilla kun nämä kuvat on otettu oli täysin pilvinen keli, eivätkä jäljet erotu lumesta lainkaan. Aurinkoisena päivänä kuvan laatu on parempi. Näissä ilmankosteus on vetänyt kameran linssin huuruun.
#7
Flight Controllerit / Vs: Flight controlleri gps:ällä
heinäkuu 20, 2018, 06:42:11 IP
Betaflightin uusimpaan versioon 3.4 on lisätty myös 'gps rescue mode', eli eräänlainen return to home, joka toimii ainakin m8n-gps vastaanottimien kanssa.
#8
Multikopteri-uutiset / Vs: DJI Goggles racing combo
kesäkuu 10, 2018, 11:03:08 IP
Tässä vielä toinen videolinkin yli tehty 960p-laatuinen tallenne. Näin lähietäisyydellä kuvanlaatu pysyy hyvänä vaikka välissä on huvilarakennus ja muutama puu. Olen lentänyt samalla paikalla aikaisemmin 5.8GHz analogisella linkillä ja Connex ProSightillä. DJI Racing Combon kuvanlaatu päihittää ne mennen tullen. Connex ProSightin kuva pikselöityy herkemmin ja lyhyemmällä etäisyydellä ja analogiseen en viitsi edes verrata...

https://www.youtube.com/watch?v=R0ApyD_fz58
#9
Multikopteri-uutiset / DJI Goggles racing combo
kesäkuu 05, 2018, 07:53:31 IP
Olen lennellyt noin puoli vuotta DJI racing combolla. Paketista ei ole näkynyt juuri suomenkielisiä arvioita, joten ajattelin naputella sellaisen tänne (ja kopion Koterit.nettin).

DJI racing combo rakentuu DJI:n videolasien uudistetun version ympärille. Full HD-lasien mukana toimitetaan digitaalinen videolähetin Ousync Air Unit sekä DJI:n oma HD-kamera, erilaisia antenneja sekä muutamia antenniadaptereita. HD-videolinkki käyttää DJI:n kehittämää Ocusync-tekniikkaa, joka hyödyntää sekä 2.4GHz että 5.8GHz taajuusalueita. Myös analogisten videolähteiden katselu onnistuu sisäänrakennetun 5.8GHz videovastaanottimen avulla. Sekä laseissa että Air Unitissa on sisäänrakennetut HD-tallentimet, jotka tallentavat parasta kuvaa, mitä olen FPV-tallentimissa nähnyt. Lasien oikeassa kyljessä on kosketuspaneeli, jolla ohjataan videotallentimen toimntaa ja liikutaan käyttöjärjestelmän valikoissa. Lasit ovat periaatteessa kohtuullisen mukavat käyttää mutta pidemmän päälle aika painavat. Kasvoja vasten tuleva kumireunus voisi olla tiiviimpi, sillä ainakin omalla kasvonmuodollani reunuksen välistä pääsee valoa lasien sisään.

Digitaalista videolinkkiä käytettäessä valittavissa on kolme tarkkuutta 480p, 720p ja 960p. Latenssia on resoluutiosta riippuen 50ms, 60ms tai 70ms. 720p-tarkkuudella lasien FOV on huikeat 85 astetta, eli kuva täyttää suuren osan näkökentästä. 960p-tarkkuudella FOV on hieman kapeampi, kun ruudun molempiin reunoihin jää mustat palkit. Kuvaa voi myös zoomata pienemmäksi tai suuremmaksi, jos koko näytön täyttävä kuva tuntuu liian suurelta. Näytön natiivitarkkuus on Full HD, mutta siihen videolinkin kapasiteetti ei yllä. Täyden HD-tarkkuuden voi toki hyödyntää jos omistaa DJI:n Mavic Pron tai käyttää laseja ulkoisen videolähteen kanssa HDMI-kaapeliin kytkettynä. Ikänäöstä johtuen en pysty tarkentamaan silmiäni ruudulle kunnolla ilman korjaavia linssejä mutta onneksi DJI myy korjauslinssejä eri voimakkuuksilla. Itselläni on käytössä +2.5 diopterin linssit (suosituksena on omien lasien vahvuudet +1.0 diopteria)

Videolähetin ja kamera ovat suurin piirtein saman kokoiset kuin kilpailevassa HD-linkissä Connex Prosight, mutta painoa on parisenkymmentä grammaa enemmän. Vastapainoksi saa kuitenkin suuremman resoluution, kameraan global shutterin ja selkeästi ProSightiä paremman kantaman. Ocusync Air Unitin mitat ovat  72 × 33 × 14 mm ja paino 43,7g. Kamera on himpun verran suurempi kuin esim HS1170 ja painaa kaapeleineen noin 18g.

Eräs racing combon mielenkiintoisista piirteistä on mahdollisuus poistaa lentolaitteesta perinteinen vastaanotin ja välittää RC-ohjaimen komennot videosignaalin rinnalla. Itse olenkin poistanut Spektrumin vastaanottimet molemmista quadeistani ja käytän Spektrum DX8-radiota slave moodissa siten että radio on kytketty trainer-kaapelilla videolaseihin. Vastaanottavassa päässä Ocusync Air Unit on kytketty piuhalla flight controlleriin. Saman kaapelin kautta kulkee myös telemetriatieto (voltit, amppeerit ja gps-koordinaatit) Flight Controllerista Air Unitiin ja sieltä edelleen lasien näytöruudulle. Kätevää! Myös kantama parani verrattuna aikaisemmin käyttämiini Spektrumin satelliittivastaanottimiin, jotka saattoivat pätkäistä yhteyden poikki jo 200-300m etäisyydellä.

Muutaman kuukauden lentelyn jälkeen olen edelleen tyytyväinen ostokseeni. 1280 x 960 pikselin videokuva suurella näytöllä on erinomaisen hyvä ja videolinkin kantama on omaan käyttööni riittävä. Suurin pettymys on ollut ohjelmistopäivitysten laatu. Toistaiseksi vain ensimmäinen FW 01.00.0100 tarjoaa nykimättömän kuvan. Myöhäisempiin versioihin on tullut lisää ominaisuuksia (mm. OSD:ssa tuki gps-vastaanottimelle) mutta samalla mukaan on tullut nykimistä aiheuttava bugi, jota ei vieläkään ole kitketty pois.

Ohessa yksi tämänpäiväinen lento lasien videotallentimella kuvattuna. Tämä on siis 960p livetallenne videolinkin yli. Analogisen videolinkin räpsyjä ei juuri näy, mutta kuva saattaa puuroutua satunnaisesti jos videosignaalin laatu heikkenee. Tällä videolla puuroutminen johtuu kuitenkin Youtubesta...

Valokuvissa Ocusync Air Unit ja Connex Prosight rinta rinnan, myyntipakkaus ja videolähetin Scarab 270-frameen asennettuna.

https://www.youtube.com/watch?v=RRhKWI3ZrbM&t=6s
#10
Lainaus käyttäjältä: Vesa - huhtikuu 02, 2018, 03:00:11 IP
FatShark 700TVL CMOS V2,ei mikään kotelo malli joten kiinnitys muovipanalla kaulasta,linssi on eachine c800t 2.5mm 150 astetta.

Ok. Yllätävän hyvä kuva joka tapauksessa. Arvelin että sinulla olisi Foxeer Predator tai vastaava.
#11
Lainaus käyttäjältä: Vesa - huhtikuu 02, 2018, 07:50:13 AP
Viikonlopun räpellyksiä.
https://youtu.be/VsHyqSKI2no
Mikä kamera sinulla on käytössä viimeisellä videolla? Kuva on varsin skarppi analogiseksi.
#12
Hintaa laskettu 195€ + postit, lisätty video alkuperäiseen myynti-ilmoitukseen...
#13
Vaihdoin ProSightin lähetinantenniksi kaksi Bangoodin kokasiaalidipolia. Antennipari toimii kohtuullisesti ja on pienenpi kuin T-muotoinen orkkisantenni. Testailin kokoonpanoa juhannuksena kesämökkitontilla. Kuva välittyi varsin siistinä paitsi silloin kun signaalin väliin osui uuden mökin lisäksi vanhan mökin piippu ja leivinuuni.

Ohessa Youtuben puurouttama testivideo:
https://www.youtube.com/watch?v=5fJtUM1nONE

#14
Rakentelu ja säätäminen / Vs: Nano FPV (Tiny Whoop)
kesäkuu 20, 2017, 07:34:33 IP
Hugo Chamberlainin AXII-antennin kevennetty u.Fl versio on täydellinen valinta QX95:n lähetinantenniksi  :) :) :). Laajakulmalinssi vääristää hieman todellisuutta. Oikeasti AXII on pienempi ja kevyempi kuin esim. cloverleaf ja kaikki suoritusarvot ovat paremmat (gain 1.6 dbi, axial ratio 1.0). Kuvanlaatu parani kivasti antennivaihdon myötä.
#15
Myyn Connex ProSight videolinkin, sis. lähetin, vastaanotin, kamera, antennit ja kaikki myyntipakkauksen mukana tulevat ruuvit, kaapelit & kiinnikkeet. Mukaan tulee myös Eyebox Smart-videolaisen pohjalta modatut HD-lasit (näyttöpaneeli 5" Full HD-paneeli Eachine Goggles One-laseista). Laseissa on sisäänrakennettu 5.8GHz vastaanotin ja HDMI-input. FOV on luokkaa 55-60 astetta linssistä riippuen (mukana kolme eri vahvuista linssiä). Hinta 195€ + postit.

Älä anna siistin myyntipakkauksen hämätä itseäsi - tämä on käytetty setti, joka on lentänyt kymmeniä lentoja ja kokenut lukuisia torppeja! Kameran toisen kiinnitysruuvin juuressa on murtuma (vaurio näkyy oheisessa valokuvassa, korjattu liimaamalla) mutta muuten kamera on käyttökunnossa ja koko paketti on irroitettu quadistani toimivana.

Huom! vastaanotin on USA-versio. Taajuusvalikoima on samat kuin EU-versiossa mutta lähetystehoa ei voi muuttaa vaan se on aina 200mW.

Tarkemmat tuotetiedot löytyvät esim. täältä: http://www.globe-flight.de/Amimon-Connex-ProSight-Configurable-with-Mounting-Accessories-Video-Goggles-etc

Ohessa on vielä samanlaisella kokoonpanolla tallennettu video. Minulla on näitä HD-linkkejä 3 kpl, joista yhden siis myyn pois tarpeettomana ja pidän omassa käytössä kaksi.  Huom! Kuvanlaatu kärsii Youtuben pakkauksesta. Alkuperäinen tallenne on huomattavasti skarpimpi:

https://www.youtube.com/watch?v=5fJtUM1nONE