Multikopterit.net keskusteluforum

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - mikkox9x

#31
Lainaus käyttäjältä: IL3 - kesäkuu 06, 2016, 01:40:05 AP
Bolt210Race

Tää ollu ittellä harkinnassa. Jos toi 85g paino vaan pitää paikkaansa ja on tukeva niin ei Armattaneista ym. oikeen vastusta ton tyyppisissä rungossa.

Onko porukka paljon tilannut tuolta BoltRC:ltä Ausseista? Jääkö tulliin normi postilla tilattaessa, vai tuleeko samaan malliin ku Kiinasta, eli ei todennäkösesti? Sivusto kylläkin tarjoaa Suomeen vaan jotain tajuttoman kallista kuriiria, mutta kysyttäessä laittovat postin hinnat jotka jotain 21 AUD. Pitää varmaan tonne tehdä sitte aina tilaukset ohi nettikaupan?
#32
Flight Controllerit / Vs: Naze 32 / Baseflight ym.
toukokuu 30, 2016, 10:02:58 IP
Lainaus käyttäjältä: T700 - toukokuu 30, 2016, 09:38:09 IP
Ensimmäinen naze32 rev6 kortti mulla koekäytössä, ennen mennyt openpilotin cc3d korteilla jotka kaikki toimineet hyvin ja laitteet lentänyt hyvin. Uusin projekti nazen kortilla ja muut osat samoja mitä olen ennen käyttänyt.
Runko emax 200
Motit emax rs2300kv
Esc dys xm20a v1
Akku multistar 1400mah 4s 65c
Aivo naze 32 full rev6
Kaikki osat uusia ja kokeiltu cc3d kortilla ja lentää hyvin. Nyt nazen kanssa ongelma yaw ei pidä ollenkaan vaan kääntyy voimakkaasti vasemmalle ja rykii moottoreita, lentää voi jotenkin mut en kyllä sitä rykimistä ja yaw pitämistä kuntoon saa millään säädöllä. Onkos tietäjillä vinkkiä vai onko kortti jotenkin viallinen?

Rykii millä tavalla? Moottorit ihan pätkii, vai kone vetelee muuten holtittomasti ja moottorit nykii vauhtia miten sattuu? Saattas olla kyllä olla gyrovika.

Millasta käyrää gyro ja kiihtyvyysanturi pukkaa Cleanflightissa/Baseflihtissa? Kun kone on paikallaan ja suorassa pitäs käyrien olla tasasia. Käännettäessä konettaa, gyroanturi antaa sen liikkeen ajan arvoa käännytyn akselin suuntaan. Kiihtyvyysanturin arvot sitte muuttuu ja pitää arvonsa asennon mukaan.
#33
Onko koitettu vetää Nazeen firmistä uusiksi? Uudempaa versiota, vanhempaa, Betaflightia..? Jos siellä menee vaan joku bitti poikittain. Ja jokohan toi Cleanflight on mahdollista saada solmuun(tehot loppuu Nazesta), jos on liian paljon featurea käytössä? Ainakin Betan kans menee solmuun, jos on kaikenmaailman levelit, softserialit, black boksit ja barot yhtäaikaa päällä, sekä looptimet minimissä. Tai taitaa ainakin noi uusimmat versiot disblanoida automaattisesti kaiken muun, jos heittää pienempää looptimeä.
#34
Flight Controllerit / Vs: OpenPilot FC:t
toukokuu 25, 2016, 11:49:04 AP
Lainaus käyttäjältä: juhis - toukokuu 25, 2016, 10:06:00 AP
Lainaus käyttäjältä: MikeK - toukokuu 24, 2016, 03:13:59 IP
Lainaus käyttäjältä: Certi - toukokuu 24, 2016, 11:50:51 AP
dRoninin firmis näköjään päivää niinkin kauas, ettei koodi tue Nanoa. No, hyvä jos kehittävät :)
Kyllähän se koodi on uudempaa, mut kuinkas paljon noita Nanoja on liikenteessä? Tais jäädä aika pienen piirin fc:ksi? Revoja sit taas tulee kokoajan lisää.

Onneks on tää revo mini.

http://www.aliexpress.com/item/Openpilot-Mini-CC3D-Revolution-Flight-Controller-for-Racing-Drone-Nano-Multicopter/32661855575.html

Meneekö tuohon miniin samat firmikset ku normi Revoon? Puuttuvat temetria ym. ylimääräset härpäkkeet taitaa olla ero normi Revoon, mutta tarviiko oman firmikset?

#35
Step-down:a ja step-upp:a ei kannata koskaa ketjuttaa peräkkän.

Pistä vaan se Runcam Swift suoraan akkuun kiinni. Siellon regu, jonka pitäis kestää 5-17 V DC. Ellei jollain oo sitte parempaa tietoa, ettei käytännössä kestä? Joidenki nopareiden(LittleBee ESC) aihettuamantjännitepiikit voi rikkoa kameran ja tarvii sitte jotain tasaamaan jännitettä. Ainaki HS1177:a menny noin rikki. Mitkä lie tossa Falconissa sitten...
#36
Radiotekniikka / Vs: Dji ja Devon
toukokuu 19, 2016, 09:27:13 IP
Eikös Phantom 2:ssa oo Naza, että siinä kai ei mitään ihmeellistä?

Phantom 3 on kyllä jo semmonen integroitu härpäke, että liekö RX siellä levyllä ja millasta väylää ja protokollaa siellä lienee. Ymmärtäiskö edes perus PWM:n, CCPM:n tai SBUS:n päälle. Ja missä se videolinkki tulee, lie omalla taajuusalueillaan ja radioillaan, vai samassa ohjaussignaalin kanssa? Jokatapauksessa sen Phantomin oman videolinkin menettäs, ku tulee mankan kautta, ellei sitä voi viritellä sitte jotenki erikseen.
#37
Toi kamerakulma on vähän ongelma noiden vakiotolppienki kans, kun ei oo ylärungossa lovea kameralle. Mullon nippusiteillä ja vaimennuskumeilla siinä vakio kameramountissa koteloimaton Sony CC1333 kamera joka mahtuu just rungon väliin, eikä saa tarpeeksi kulmaa ku linssi ottaa kattoon kiinni. Ehkä jos ois pienempi kamera, jonka saa alemmas niin ei ois pakko tunkea linssiä rungon ulkopuolelle. Mutta esim. HS1177 ei näytä olevan ainakaan vakiotelineen kans tarpeeksi pieni, tai ehkä ok. jos laittaa ilman telineitä mahdollisimman alas.

Mutta joo kyllä se kamera tosiaan hyvä ois saada rungon sisään, niin ei oo kameran mountti tai itse kamera särki joka kerta ku torppaa nokalleen  :)
#38
Kokeilin kerran ZMR:ssä nylontolppia ja ei kestäny ensimmäistäkään torppia  ;D. Tosin  mulla oli nylon ruuvitkin. Säästi kyllä kivasti painossa, muttei ollu sen arvosta. Laita pitkät rosteriruuvit niin kestää ehkä jotain. Lyhyiden kans korkkaa kierteet uskoakseni aika helposti, eikä tue sisältä. Ei ZMR:stä saa kyllä runkoa särki helpolla, jos nyt ei mihinkää kivikkoon sitä torppaa ja hiilari ei oo pahinta kuraa. Monta kertaa oon ZMR:llä päin puita lennelly ja levyt hieman irvistelee, muttei rikki oo menny. Ei edes Nucleus PDB, joka korvaa sen keskimmäisen runkolevyn. Mua huolettaa ennemminki liian herkästi kahtia menevä runko, ku runkolevyt. Tympeä ku repii kaiken irti ja rikkoo ehkä jotain, ku lähtee rungon puolikkaat käveleen.

160 Grashopperissa mullon kyllä vielä vakiota vastaavat nylontolpat ja ruuvit, mutta jotuu melkeen joka lentokerran jälkeen jotain vaihtaan, ku korkkaa kierteet tai ruuvit. Tolpat ei mee kyllä poikki.
#39
Yleistä höpötystä / Vs: Ottaa pattiin
toukokuu 14, 2016, 02:10:14 IP
Ja etenki CMOS-kennosten
#40
Lainaus käyttäjältä: Walkera qrx350 - toukokuu 13, 2016, 12:40:31 AP
Kyllä se vaan lapset näyttää vahvasti siltä, että JOHTO on väärä! Mobius kameralla on ihan sama juttu, eli se johto, mikä tulee kameran mukana ja jolla puretaan videot tietokoneeseen ja ladataan kameran akku täyteen, EI OLE se johto, jolla saadaan videosignaali!

Tuossa vertailin mobiuksen johtoja ja ihan samanlaisilta nekin näyttävät, mutta eipäs vain toisella saa videolinkkiä, vaikka ihan oikein on kytketty. Siitä toisesta ei lähde molemmista miinuksista johdot, vaan ainoastaan toisesta miinuksesta ja se ei  näköjään riitä.

Toisesta johdosta, millä videosignaali tulee, on molemmat miinusjohdot yhdistetty jo siellä mötikän sisällä.

Melko varmasti sama homma on myös SJ4000 kameran johdoissa.

Ootko siis leikkonut jotain perus mini USB-piuhaa? Niissä voi olla kyllä värit miten sattuu, enkä luottais satunnaisiin kiinanpiuhoihin muutenkaa ilman, että niihin on selkeesti merkattu mikä on mikäkin. Tai tarkistat, että johdot menee varmasti oikein ja kytket siten. Hommaa vaan joku ihan tuoho sj4000-kameraan tarkoitettu piuha niin on varmmimmin oikein.
#41
Ei noita kunnollisia (hiilarisia) potkurisuojallisia runkoja taida olla. Menee noihin muovihärpättimiin. Pitää tehdä itse jos haluaa. Pahaan jälkeä noi tekee vaikka ois mitkä suojat. Pitäskö lähtökohtana nyt olla, että noi hommat hoidetaan nii ja smmosessa paikassa, ettei mitään vaan ihan heti vahingossakaan pääse sattumaan, niinkuin aikuisetkin tekee? Aikuinen kokoajan tappokytkimessä kiinni, jos meinaa jotain sattua, tai omalla mankalla opetuspiuhan kautta ottamassa homman haltuun.

Jos lapset pitää jättää keskenään lennättelemään ja pitää potkurisuojia miettiä niin en antas kyllä muuta ku noita leluja.

Tommonen mini niinkuin toi EuroRc:n mini on hyvä opetteluun, mutta pääasiassa lasien kassa. Ei oikein los-lentelyyn. Oikea valinta jos tarkoitus siirtyä sitten fpv-lentelyyn. On rakennus sarja, että saa itse kasata. Niinkuin olisit itse haalinut osat. Ilmeisesti nyt on tarkoitus hyödyntää olemassa olevia osia, niin pitäs tietää, että minkälaiseen runkoon ne ylipäätään soveltuu?

E:  Joku reilu puolen kilon mini ämpärimuovisilla Gemfanin huiskilla lienee painon ja huoskien puolestavarmasti turvallisempi kuin kilon 500 kokonen. Joskaan kumpikaan ei saa missään nimessä osua elävään olentohin oli huiskasuojat tai ei. Toisaalta isompi on helpompi lennättää..
#42
Vaikuttaa olevan kyllä hyvinki kohdallaan, etenki tohon hintaan  :)

En kyllä itse hevillä järkkäriä ilmaan nostas ku noillakin tulee riittävän hyvää jälkeä. Toinen juttu sitten, ku tarttee ottaa ammattilaatusia (maisema, rakennus ym.) kuvia, ei tynnyrivääritymiä jne. Saahan ne vääristymät tietty digitaalisesti korjattua, mutta ei se nyt liene lähellekkään sama asia, ku laadukkaalla linssillä otetut kuvat.

#43
Lainaus käyttäjältä: Jufee - toukokuu 08, 2016, 03:43:19 IP
Yi. 60-70 taalaa ja kuvanlaatu on kyllä loistav hintaansa nähden. Mutta sehän ei ole järjestelmä edes lainausmerkeissä  ;D

Varmasti on kyllä hintaansa nähden, mutta saako sillä tai ylipäätään millään action-kameralla RAW-kuvia? JPG-kuvissa ei oo hirveästi säätövaraa. Kun taivas on ylivalottunu, niin se on ylivalottunu..
#44
Jotku micro four thirds bajonetilla olevat taitaa olla sieltä pienimmästä ja halvimmasta päästä(Olympykset ym.) ja on laaja putkivalikoima. Löytyy esim. Sigmalta monenmoista kohtuuhintaista kiinteää objektiivia. Mallit kyllä näyttää muuttuneen muutamassa vuodessa ja miinuksena kopterikäyttöä ajatellen näyttää olevan varmaan jo kaikissa kääntyvät näytöt. Yksi rikkoutuva osa lisää. Sonyllakin näyttää oleva ihan ok. putkivalikoima, vähän kalliimpia vaan. Sigmaltakin useammanlaista kiinteää objektiivia. Sonyn omat sitte aika kalliita.

Joku piuhamalliselle kaukalaukaisimelle oleva liitäntä vois olla aika pop. Vois viritellä laukaisun mankalle, jos se kaukolaukaisu systeemi on mallia on-off ja vois jollain elektronisella releleellä ohjailla.

Lainaus käyttäjältä: Henri - toukokuu 08, 2016, 03:10:18 IP
Lainaus käyttäjältä: Iiro95 - toukokuu 08, 2016, 02:10:54 IP
Mikä "järjestälmä" kamera olisi hyvä ilmakuvaukseen, mahdollisimman kevyt tietty ja halpa  ;D

Täällä on Canon EOS M. Siihen saa suht kevyen ja pienen valovoimaisen kiinteän putken. Laukaisu onnistuu infrapunalaukaisimella, joka toimii kylläkin vastavaloon huonosti ilman varjostinrakennelmia. CHDK modeilla saattaa saada fiksummankin laukaisun. Kuvan saa HDMI - konvertterilla näytölle maa - asemaan.

Tämä on melko toimiva systeemi, mutta ihan varauksetta ei voi suositella, ja sittenkin vain stilleihin. Videoon ei Canonia kannata valjastaa. Kuvanlaatu stilleissä onkin sitten varsin hyviä.

Mullon kanssa toi EOS M, muttei kopterikäytössä. Iso suuri puute ton kans on putkivalikoima, tai joutuu pelaamaan sovittimien kanssa. Ei oo muuta ko muutama Canonin hassu oma putki. Se Canonin oma 22mm pannukakku vois olla kyllä aika ok. ilmakuvaukseen. Tarkennus tossa on kyllä hidas. Tuleekohan ilmakuvauksessa ongelmia?

#45
Xiaomi menossa samaan ku noi suuremmat länsimaiset ym. brändit. Hinnat sanellaan ja käyttöä rajoitetaan. Ehkä takana on sitte paineet siitä, että ei sais myydä ku CE, FCC ym. eurooppaan ja USA:n. Mutta tommonen hinnoittelupolitiikka on kyllä perseestä.

Tota YI:tä tässä kans miettiny, ku ei sille samoihin hintoihin oikein taida kovin parempiakaan kilpailijoita olla. Pitää varmaan varuiksi toi eu-malli ostaa, kun jos rajoittavat tota applikaation toimivuutta.

Oliko Luukkonen täysin minikäyttöön YI:tä miettiny? Miniin varmaan Foxeer Legend 1 tai Runcam 2 taitas olla ne parhaat vaihtoehdot tällä hetkellä. Tosin itsekin miniin varmaan tota YI:tä, kun särkein Mobiuksen. Mutta myöhemmin tulee kyllä joku Mobiustyyppinen kamera, kun noi tuppa torpeissa särkymään aika herkästi, GoPro-tyyliset varmaan aika herkästikkin. Ite oon jo kaks Mobiusta rikkonu. Molemmista piirilevyt rikki.