Multikopterit.net keskusteluforum

Sauruksen räpättimet

Aloittaja Saurus, kesäkuu 25, 2017, 10:29:48 IP

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Saurus

Elikkäs ensimmäinen multi on nyt noin kahden vuoden jälkeen lopulta kasassa, kirjoitellaanpas tänne jotain.  8)

480mm kuvausquadi:

Runkona S500 480mm
Moottoreina T-Motor MN2214 v2.0 920kv
Escit DYS SN30A
Potkurit 10x5
FC Naze32 rev 6
Akut 3S 5000mAh
Radioina Taranis ja X6R

Kuvauskalustoa tulee myöhemmin kyytiin, kun nyt jossain vaiheessa pahimmat ensitorpit on takana.  ;D

Muutamat ekat testilennot oli karseita, moottorit pumppaa jatkuvasti, kaasun hallinta vaikeaa, todella epävakaa lennettävä. Onneksi tajusin pian flashata nopareihin BLHelin. Ilmeisesti SimonK on vain aivan surkea alusta ainakin tähän käyttöön. BLHelin jälkeen kopteri onkin lentänyt rauhallisesti ja siististi.

Runko on muuten ollut toimiva, mutta muutaman rajumman laskeutumisen jäljiltä 3/4 laskutelineistä näyttää tältä...

Nailonia kun ei ilmeisesti oikein liimailla, täytyy pohtia mitä näille tekee. Jonkinlainen vahvike voisi olla vaihtoehto, tai sitten pitää vääntää kokonaan uudet kestävämmät tellingit. :-\

Saurus

#1
Laskutelineet tuli tosiaan korjattua väliaikaisesti nippusiteellä.

Ongelmaa on kuitenkin ilmennyt ohjaussignaalin kantaman kanssa. Taraniksen range chekissä rssi huutelee matalaa jo alle neljän metrin etäisyydellä eli kantomatka todellisuudessa vain n. 100 metriä, mikä lennonkin aikana on huomattu. Kokeilin vielä asentaa antennit rungon alapuolelle sojottamaan, mutta asia ei siitä muuttunut >:(. Onko eri vastaanottimien välillä eroja, vai mistä tuo voisi johtua? Toivottavasti lähetin kuitenkin on ehjä.. Harkitsin pidempiä antenneja vastaanottimelle, tosin luulisi noittenkin jo riittävän.

Petsku

Taraniksen lähetinmoduli saattaa olla rikki jos kantama on olematon.

Lähetetty minun SM-G928F laitteesta Tapatalkilla


Saurus

Lainaus käyttäjältä: Petsku - heinäkuu 03, 2017, 08:39:39 IP
Taraniksen lähetinmoduli saattaa olla rikki jos kantama on olematon.

Lähetetty minun SM-G928F laitteesta Tapatalkilla
Kiitos huomiosta, itsekin tuossa jo pohdin että alkaa olla vähissä maholliset syyt tuohon. Pitääpä kysäistä edelliseltä omistajalta miten on aiemmin toiminut...

Mitenkä muuten tuon ongelman voisi todeta?

Saurus

#4
Viime viestin jälkeen vehje on edistynytkin aika reippaasti, suurimpina uudistuksina on lisätty Tarotin kaksiakselinen gimbal sekä videolähetin ja joitain metrejä eripaksuista ja -väristä sähköjohtoa ;DAlkuperäinen vastari tosiaan oli sökö ja ostin uuden tilalle, kun ei erc:n mukaan kuulunut takuun piiriin..

Videolähettimenä Eachine TX526, jota ensimmäisen kappaleen onnistuin polttamaan melkein heti laittamalla virrat kiinni ilman antennia. Tilanne kesti alle puoli minuuttia, mutta sen jälkeen kantama olematon, lähetin vaihteli kanavaa itsekseen jne.

Gimbalin ansiosta videojälki alkaa olla jo melko hyvää, mutta paikoin esiintyy edelleen pientä tärinää. Ymmärtääkseni tämä johtuu siis lähinnä potkureista, jotka on jotkut halvat muovilerput. Pitäisi ilmeisesti katsella hiilarilapoja ja perehtyä niiden tasapainotukseen seuraavaksi, kun täysin tasainen kuva on kuitenkin tavoitteena.

E: kuva korjattu taas