Multikopterit.net keskusteluforum

Toeh's garage

Aloittaja Toeh, heinäkuu 10, 2014, 09:13:48 IP

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toeh

Nyt kun pari kuvaaki on ilmaantunu tästä DIY kuvaus masiinasta nii aihe pystyyn ja näkyville. V2 malli sisältäen camswitchin ja parempi itse rakennettu gimbali on työn alla mutta ei kiireisenä kun tämä malli toimii jossain määrin. Mitä nyt horisontti vaeltaa kaarroksissa vinoon... Jotain erikoista 3 potkuria omaavaa FPV masiinaa on "kiireisenä" työn alla tällä hetkellä.

Naza M Lite
Turnigy D2836/8 1100KV (liian iso kv tälläseen hommaan.. Nää menee joskus tohon 3 moottoriseen ja tähän tulee sitte jotku Sunny Sky 800kv tai vastaavaa)
Afro 30A
9x5 Emax hiilarit (10x5 jossain välissä)
Walkera G-2D
G10 Levyä runkolevyt
DJI Jalat
4S 3700mah (isompia tarvis)

Toeh

#1
Vähän vaihtelua ainaiseen mäntyrima tyyliseen runkoon. Tai tämon ensimmäinen ikinä tehty TRI ja tän jälkeen tietää mitä seuraavaan versioon on muutettava. Pitää myös päästä vähän lentämään vapaata FPV kaahailua välistä ku on tullu monta kuukautta pelkästään kameraa kannettua koneella. Joidenki akullisten jälkeen sitte selviää että onko tää liian iso ja pitääkö tehä pienempi.E: Niin ja keskenhä tämä vielä on.  :D Ei lennä. Vielä.

rotomoto

mielenkiintoinen tuo perän ohjausrakenne.  Yleensä tuo kääntö on mahdolisimman lähellä moottoria.

Toeh

Lainaus käyttäjältä: rotomoto - heinäkuu 23, 2014, 08:32:17 AP
mielenkiintoinen tuo perän ohjausrakenne.  Yleensä tuo kääntö on mahdolisimman lähellä moottoria.
Juu tällä idealla sain moottorit samaan tasoon (millä ei lentämisen kannalta suurta merkitystä taida olla) ja tuon mekaniikan erittäin välyksettömäks ja sulavaks. Se on neljän kuulalaakerin ja 6mm hiilikuituputken varassa toimiva kääntö. Myös painopiste asettuu hienosti jo nyt ilman akkua kohtiilleen. Mua häiritsi nuo monet valmiit perän käännöt ku ne oli sen näkösiä että pieni maakosketus lopettaa heti sen päivän lentelyt. Sitte taas jos ne oli kestäviä niin ne oli tajuttoman painavana näkösiä ja kaiken lisäks ihan koneen peräpäässä. Sillon akkua joutuu tuua pahimmillaan etukautta rungosta pihalle että painopiste on ok. Tämä vaikutti mahdottoman jykevältä ja samalla suht kevyeltä ja siltikin paino pysyy tuolla rungossa.

Jos tätä samaa skaalaan pienempään kokoon ja oikeen CNC koneella leikkelen osat niin teen kunnon tonttausvaraston ja sorvaan tuota perän mekaniikkaa myös läjän hyllyyn. Mulla on lähes bulletproof tyylinen runko idea joka sopis mini kokoseen koneeseen. Sopis tähän isompaanki toki mutta keksin sen liian myöhään. :D No sitte jos/kun tämä hajoaa.

https://www.dropbox.com/sh/3ou5fnhe2k384cy/AAC6VqEq69Xvy9_Vm5TXKl86a

Tuolla on huonoja kuvia jos linkki aukeaa. Linkitin puhelimella ja jos ei toimi niin pc:llä sitte jossai välis uusiks. Suurimmassa osassa kuvia servo oli vielä "väärässä" kohdassa ja kiitos Vergo:n irkissä huomautti tuosta ennen ku kerkesin ite asiaa ees huomata niin se on muutettu paremmaks kuten viimeinen kuva näyttää jos näkyy.

Toeh

Homma on edistynyt tähän pisteeseen.

http://www.youtube.com/watch?v=aSikVbW_k0Q

Seuraavaks FPV rojut kyytiin ja maalaillaan vielä tuo "kansi" tyylikkään väriseks. Lentää mahdottoman hyvin ja on kovat odotukset FPV kruisailua ajatellen.

Toeh

Tri testattu ja lennetty useita akkuja ja tontattuki lujaa pari kertaa. Perän mekaniikka kesti tonttaukset ongelmitta ja 4mm vaneri kesti myös. 2/3 tonttauksista oli itse aiheutettuja ja se yks joka ei ollut tahallinen oli metsässä pujotellessa kun perä otti puuhun ku sattu vähän liian ahdas väli. Hyvin lentää kone.

https://www.dropbox.com/s/rfwwexdijohab01/Photo%2025.7.2014%2014.08.29.jpg

10x5 potkurien sijaan äsken testasin 8x4.5. Käyttäyty ilmassa jotenki huonosti ja epämääräsesti. Ääniki oli hirveä laiska pörinä ja koko kone "soi". Aattelin että kyllä KK2.0 parempaan pystyy että nyt on jossain häikkää. Kurkkasin potkurit tasapainottimella ja ne oli kaikki aika rajusti poissa tasapainosta. Samalla muotilla tehty yhtä huonoja.  :D

http://www.youtube.com/watch?v=sa22MNpQjM4

Heitin nopeaa teippiä toiseen lapaan ja vauhdilla 1min/potkuri sai kaikki asettumaan täysin vaakaan.

Sitte testiä uudelleen 8x4.5 potkureilla. 3S 2450mah akku 1000kv moottorit. Nyt nous ilmaan ja ääni oli sivistynyt ja tasainen potkurin pärinä. Gainit oli tosi hyvin ja lähellä oikeaa mutta nostin vielä aavistuksen ylemmäs. Nyt se on ku lukittuna ilmassa. Tikusta pyytää kallistusta niin se kääntyy siihen mihin sen haluaa ja ilman mitään nykäystä tai oskilointia jämähtää siihe ja menee ku kiskoilla. Ei myöskään tunnu minkäänlaista löysyyttä ohjauksessa. Nyt toimii! Pysyn siis KK2.0:ssa.

Nyt ku se lentää hyvin niin sen voi kohta purkaa ja laittaa vähän pienempään runkoon ja hakea taas gainit kohtiilleen.  :D runko pitää tehä noille 8x4.5 kokosille mitotettuna eli sitä saa aika paljon kutistaa. Yks ohut kerros tulee alas ja sinne väliin saa vedellä sähköistä paksuimmat johdot piiloon. Kyytiin pitää kuitenki mahtua vielä 12V 3A bec ja 4S akut tulee tuohon pienempään runkoon. Nytki kulkee ihan hyvin, mutta jos se ois niillä sitte ihan hullu kulkemaan. Jäykkyys myös lisääntyy paljon kun nuo moottoriarmit tulee 6mm levystä ja runkoon tulee se yksi kerros lisää.

MikeK

Mun tri suunnilleen samankokoinen ja tykkään 8 tuumaisista. Lentää pehmeämmin, kun taas 10 tuumaiset on vähän liian "terävät" liikkeissään.
"Eikö kukaan tosiaan lennä multia enää muuten ku rilleillä?"

Toeh

#7
Banggoodilta tilasin pakettia tasan viikko sitten. Siitä seuraavana yönä tuli sähköpostia että shipped. 20min sitten paketti kädessä. 7e posteilla. Tässä ei voi kyllä ku taas olla tyytyväinen kiinalaisten postikuluihin ja toimintaan. :D 3-5 arkipäivää oli muistaakseni toimitusaika ja se piti. Monet suomen nettikaupat ottaa tuplaten tai enemmänki "varasto" tavaran kanssa..

Mutta mutta. Tänään piti alkaa askartelemaan gimbalia jota tuo alexmossi kortti käskyttäis. No nämä kun nyt tuli ja vähän kädessä pyörittelin nii tekis mieli heittää heti koneeseen kiinni. Sais vähän koelentoja sillä ennen ku kuvausmasiinan V2 runkoon päivittyy. Taidan pistää kolvin lämpöseks ja alkaa näihin liittimiä tinailemaanki. Sen verran kyllä vakuuttavan oloset moottorit on että ihan ku olis oikeen RAHALLA pistetty.  :DKlappia ei tunnu mihinkään suuntaan ja pyörii sulavan pehmeästi. Magneetit tuntuu kannua pyöritellessä sormiin hyvin lähelle samalta kaikissa. 2 pistää ehkä ihan aavistuksen verran enemmän vastaan ku 2 muuta. Nää hilut mihi potkurit kiinnitetää on tosi tiukalla sovitteella eli keskittää kyllä varmasti hyvin jos alunperin on koneistettu hyvin linjaan. Ei muutaku asentelemaan ja tutkimaan minkälaista tasapainotusta tarvitaan moottoreihin. Odotukset on kovat. Tri saa sitte nykyset 1100kv Turnigyn moottorit jotka on neki äärimmäisen luotettaviks ja hyviks ilmenny.


Nyt on taas ihan hulluna tehtävää ja puuhailtavaa kun vaan saa aikaseks alotettua.  :D
E: Jos jotain huonoa haetaan niin näissä lukee "Made in China" kyljessä. Mainoksessa luki "Firepower From China"

Toeh

Pari päivää aikaa viime päivityksestä. :D Koitetaas aktivoitua. #multikopterit IRC kanavalla kyllä ollu 24/7 mutta jospa täälläki vähän enemmän.

Hiukanpa on tässä ajan saatossa menny multit eteenpäin. Discovery Pro on ollu noin kolme ja puoli vuotta kovassa ajossa ja miniä on ruuvattu tontattu ja lennetty. Nyt se on tosin jonku aikaa ollu paloina kaapissa. Nyt alkaa vaan niin taas mini kuumetta puskea että pitää rakentaa kaapista tuo yks uus runko uusilla osilla lentäväks jahka saan tän Y6 projektin valmiiks.

Jostain syystä näitä Y6:ia ei oikeen tahdo paljoa näkyä. En tiedä miks? Hexan edut, mutta puhdas näkymä eteenpäin ja tuuli ei ota yhtä rajusti näihin ku flat hexoihin. Koaksiaali rakenteesta on paljon puhetta ja sen huonommasta hyötysuhteesta. Kuitenki rungossa on 3 armin verran vähemmän painoa ja oikeanlaisella potkuri combolla saadaan pelattua parempi hyötysuhde. Eli ala ja yläkertaan hiukan eri kokoista ja nousuista potkuria.

No en oikeen osaa kuvia ottaa riittävästi ja kirjottamalla on usein vaikea selittää jotain ideaa tai rakennetta.

Kuva kertoo enemmän ku 1000 sanaa ja video kertoo enemmän kuin 1000 kuvaa. (Ainaki jos kuvataan yli 40sekunttia 25fps).

En tajunnu alkaa kuvata heti Y6 ekasta päivästä lähtien mutta kerkeää tässä vielä nauhottaa vaikka ja mitä vaiheita ennen ku tää on valmis.

Part 1
https://youtu.be/D9HfLkzGjDI

Part 2
https://youtu.be/tgkNitQiCro

Toeh

Homma etenee.

https://www.youtube.com/watch?v=lkiUlw9mz9c

Seuraavaks pitää piirrellä Fusion 360:llä landareita alle ja tulostaa ne ja sitte gimbalin kiinnitystä ja tulostaa ne ja sitte kansi päälle ja ja ja... Onhan siinä vielä kaikenlaista.  :D