Multikopterit.net keskusteluforum

Hyvä lähetin-vastaanotin kokoonpano

Aloittaja hamatiju, huhtikuu 09, 2017, 01:17:48 IP

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hamatiju

Kaipaisin suosituksia hyvään ja toimivaan vtx-rtx comboon, käytössä nyt eachinen 200mw lähetin ja aomwayn four lobe antennit, mutta silti kuva pätkii ja särisee todella pahasti lentäessä... :-[

Nyt kamera ja lähetin saavat jännitteen suoraan pdb:ltä 12v regulaattorin takaa, mutta kaasua antaessa enempi kuvaan tulee huomattavaa häiriötä, tätä voisi vissiin vähentää kondensaattori ferriittikela kombolla?
Mutta eteenkin tuo kuvan laaduttomuus häiritsee, eilen ei pystynyt lentää juurikaan kun tuli "no signal"

Mikä olisi laadukas ja toimiva lähetin, vastaanotin, ja antenni setti?
Laseina viellä ainakin näin kauden alkuun toimii aromipesät ;D

ashrak

Laita LC filter väliin niin saat kaikki "kaasusta" tulevat virheet pois. Maksaa 3,5e esim EuroRC:llä ja tulee kirjeenä perille.

Itellä on molemmissa koptereissa nyt Eachine TX526 600mw lähettimet, todellinen lähetysteho on jotain 750mW. Sanoisin että hyviä hintaisekseen, mutta ei pärjää oikeasti hyville. Maksavat 12usd bangoodissa nyt.
Paras mitä olen kokeillut kuvanlaadullisesti on tämä: Eachine OSD5840. Lävistää puutalon ongelmitta ja häiriöt jotka talonlävistyksestä tulevat on sellasia kapeita ikäänkuin raitoja, erottaa kuvan niiden läpi vielä ihan ok. :o Miinuspuoli se että tuo kyseinen on aivan saatanan iso.  :D

hamatiju

Pitääpä laittaa tuo lc filtteri väliin, ihan vain viellä tarkennuksena, laitanko sen virransyötön ja lähettimen väliin vai virransyöttön ja kameran väliin?

Rämä

Juutuupissa laittavat näköjään plussapiuhaan, joka on matkalla lähettimelle.

En ole itse tehnyt. Tilasin pari kolme ja kokeilen kohta.

hamatiju

Hommasin kasan euro rc:n lc filttereitä, kytkin lähettimelle menevään virran syöttöön, ensimmäinen akullinen toimi kuin unelma, käytännössä ei tullut yhtään räpsyä ja kuva pysyi todella hyvänä.
No, seuraavissa akuissa alkoi räpsyjä esiintymään ja viimeinen viiden akullisen setistä oli jo kelvoton, kuva katkesi täysin ~150 metrin päässä ja kone kenttään, sitä ennen jo todella pahoja häiriöitä.
En uskoisi filtterin hajonneen sentään näin nopeasti, myöskin antenneiden pitäisi olla edes kohtuulliset (aomwayn nelilehtiset), lähettimenä bg:stä ostettu 200mw:n ts5823s, mietin jos se olisi ylikuumentunut, kokeilin kotona kun jäähtynyt, räpsi, samoin toinen vastaava joka täysin uusi.
Seuraavaksi kokeilin uudella ja vanhalla lähettimellä, irroitin potkurit ja annoin kaasua, kuvassa näkyi pieniä virtapiikkejä, voisiko siis sittenkin lc filtteri olla viallinen?
Virran jakolevynä itselläni matekin pdb josta lähettimelle jännite grd ja vcc kohdasta, kameralle 12vdc regulaattorin kautta.( ja siis lähettimelle menevässä välissä filtteri)

Miten olette itse toteuttaneet toimivat vtx kokoonpanot?

Menee usko, toivo ja mielenkiinto tapella saman ongelman kanssa koko ajan :'(

JUHHisi

Jos häiriöt tulee kaasun mukaisesti niin vikana tod.näk esc tai moottori.
Mulla kyllä parani häiriöt ihan vtx uusimalla.

hamatiju

Ei taida olla olemassa mitään mahdollisuutta selvittää tarkasti että onko vika moottorin tai escin aiheuttama?
Uusia osia kuitenkin, emaxin moottorit ja littleBee escit, maksaa kuitenkin rahaa jos arpomalla alkaa kaikki vaihtamaan... ???vaikkei se raha tässä pääasia olekkaan.

MikeK

Toi TS5823 on ihan totaalisen onneton noiden häiriöiden suhteen. Siivessä moinen kiinni ja ei siitä saa häiriötöntä kuvaa vaikka mitä tekis :D

Joku Immersionin tai TBS:n lähetin maksaa muutaman taalan enemmän, mut onpahan sitten hyvää kuvaa ja kantama toimii. Voi tyrkätä suoraan akkuvirtaan kiinni ja suodattaa häiriöt hyvin sekä ruokkii kamerankin virrat.
"Eikö kukaan tosiaan lennä multia enää muuten ku rilleillä?"

Mika Lukumies

http://fi.eurorc.com/product/13165/immersionrc-tramp-hv---58ghz-video-transmitter
Tuollasen meinasin seuraavaan miniin tunkea. Onko porukalla kokemuksia tuosta? Vai löytyykö jostain vielä parempaa?
--Taranis, tuo kaikkien radioiden Tarzan--

Samppa

#9
Itellä ts5823:t pelanneet ihan ok. Ja saahan yhden trampin hinnalla noita jo 3-4kpl joten ei se hintaerokaan ihan pieni ole. Tramppi on nyt yhdessä koneessa ja ehkä se on parempilaatuinen. Mitään vaakaraitaa tms. häröä ei ole. Joten kyllä Tramppia voin suositella jos hinnalla ei väliä. Lisäksi sitä voi helposti säätää kännyllä/taraniksella.

Matekin pdb:ltä olen ts5823: lle ottanut syötön 12v lähdöstä ja kameralle oman 5v lähdöstä. Siinä taisi olla häiriösuodatustakin omasta takaa. Tuo Ts5823 ei välttämättä kestä yli 12v jännitteitä. Kuva näin ihan kelvollinen. Yhdessä koneessa tuossa otti joku kela hieman osumaa ja siinä häiriöitä nyt hieman enemmän.

MikeK

Onhan noi Immersionin lähettimet ollu hinnakkaampia, mut sit taas patarautaa ja rikki saa vasta kun paskoo sitä antenniliittimen. Ja FPV:ssä tärkeintä on toimiva kuva... Yhteen siipeen laitoin ikivanhaa 600mw lähetintä ja ihmettelin et miks kuvaa ei tule. Olin tökänny lähettimeen 4s:stä plussan ja miinuksen väärinpäin :D Ja kun vaihtoi vaan oikeinpäin, pelitti taas normaalisti. Monessa lähettimessä olis savut tullu... Trampissa on iso plussa se että tehot on oikeasti sitä mitä lupaavat. Noissa halvoissa lähettimissä se voi olla ihan mitä tahansa ja erittäin harvoi sitä mitä lupaavat.
"Eikö kukaan tosiaan lennä multia enää muuten ku rilleillä?"

Mika Lukumies

Kiitti jätkät vastauksista. Joo itelläkin on edelleen käytössä vanhat Immersionin lähettimet eikä mitään häröjä ole ollut. Ovat vaan niin pirun painavia ja isoja, että eivät sovi enään pienempiin koptereihin.
--Taranis, tuo kaikkien radioiden Tarzan--

Samppa

Tramppi on pieni. Nyt juuri olen pääsiäisen vietossa maalla ja jokin akullinen tullut lennettyä. Trampissa riittää kantama yli taraniksen kantaman 400mW tehoillakin. Yleensä käytän 200mw tehoja ja sekin on ihan riittävä. On hyvä lähetin voin suositella kyllä. Tälle voi suoraan ottaa lipolta jänöt ja kameralle saa tästä syötön. Esim. Ts5823 ei sisällä regua. Jos haluaa varmasti toimivan kamppeen niin tramppia tilaukseen ja ottaa sitten asentaessa sen kontrollipiuhan fc:lle niin voi säätää kaikkia asetuksia ilman nappulan painelemista

hamatiju

Joo, kyl niin paljon harmittaa ja ärsyttää ala-arvoinen videoinkki, tramppeja tilaan heti kun johonkin kauppaan niitä tulisi varastoon, kaikki perinteiset eurorc, banggood, hk sekä muutamat muut paikat myyvät tällä hetkellä "ei oo"... ei auta kuin odottaa :(

Mitenkä tuo kanavan vaihto taraniksella onnistuu?
Itselläni viellä vanha naze32 lautana, ei ole hajonut niin ei ole ollut tarvetta päivittää ;D

Kertokaas viellä mielipiteitä laseista, omassa käytössä viellä quantumin v2 aromipesät, tekisi mieli hankkia uudet, fat sharkit hinnakkaita eikä halvimmat ainakaan vakuuta, kalliimmissa taas hintaa alkaa jo olemaan...entäs muut laatikko malliset lasit, mitkä olisivat mielestänne hyviä, nyt hinta-laatusuhdetta ajatellen.

JUHHisi

Mutta eisse Trumppi ainoa maailmassa ole joka toimii, vaikka hyviä ilmeisesti ovatkin.
Esim. 12€ Eachine TX526 on pelittänyt kivasti kahdessa eri kopterissa millä nyt viimeaikoina tullu lennettyä.
Suosittelen laittaa tilaukseen niin on sitten edes joku varalla jos sattuu trumppi hajoamaan.
Ja ens hätään EuroRc ltä foxeer TM25 niiin ei tarvi vehkeitä seisottaa.