Kirjoittaja Aihe: Sonic FX 1000mm  (Luettu 2729 kertaa)

JUHHisi

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 176
  • 250mini FPV
    • Profiili
Sonic FX 1000mm
« : Elokuu 31, 2017, 12:39:06 ap »
Aattelinpa vähän laittaa turinointia omasta ensimmäisestä siivestä, Sonic Fx 1000, jota löytyy maailmalta myös TechOne Neptune II 1000mm nimellä.

Totaali maallikkona lentokoneiden/siipien suhteen päätin että hankin jonkun valmiin härpäkkeen joka lentää "out of box.."
Pitkään selailin hobbykingin/bangoodin tuotteita mutta sitten osu silmiin lennokit.net -foorumilla lentovalmis sonicci.

Uudenvuodenaattona kävin noukkimassa siiven itselleni ja laitoin FrSky S6R-vastarin ja kyseisen vastarin ohjelmointiin tarvittavan FrSky STK S.port Tool tilaukseen.
S6R-vastari siis pitää sisällää gyron ja kiihtyvyys anturin jonka avulla koneen pysyy itsestään "levelissä" jos ei halua ohjailla, tai menettää käsityksen mitenpäin siipi on taivaalla. Myöskin stabillointi mode löytyy, jolloin vastari yrittää kompensoida tuulen aiheuttamaa heiluntaa.

Ensitöikseen, kun odottelin vastarin saapumista, piti rakennella FPV varustus kyytiin. Koptereista oli jäänyt ylimääräiseks eachinen 200mW vtx ja 1000tvl kamera joille löytyi valmis 3D-palikka thingiversestä.
Sonicin akkukotelo? on melko ahdas, ja mukana oleva 40A esc on 6 kertaa niin iso mitä tottunut koptereissa käyttämään. Hobbykingin sivujen mukaan sonicin oma esc on vain 3S akuille, mutta tarkoitus oli käyttää 1300mah 4S halkoja koska niitä oli kertynyt..
Niinpä kaivelin romulaatikoista DYS XM30A ja siihen kaveriksi 5V / 3A UBECin ruokkimaan vastaria,servoja,vtx, kameraa ja LEDejä..  ;D

Ensilento tuli suoritettua järvenjäällä n.-16 asteen pakkasessa edellisen omistajan väärinpäin asentamalla potkurilla..
https://www.youtube.com/watch?v=Nz2v3q5dhpM&list=UUHXSAdFb5RDh9-FyXza_87g&index=53