Multikopterit.net keskusteluforum

360 videota

Aloittaja djekip, maaliskuu 07, 2018, 03:17:39 IP

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

djekip

Tässä pätkä testilennolta viimeviikolta, 360 kamera kiinnitettynä 210mm "racer" x runkoon. 

https://www.youtube.com/watch?v=uaH8DHHkX0k&feature=youtu.be


-Eki-

Vesa


djekip

https://www.amazon.com/Panoramic-Panorama-Cameras-Deportiva-Camera-Black/dp/B01H8QHOUM

Ostin jostain kiinakaupasta tais maksaa satasen.. Aika jees kamera tollaiseen lento hommaan. painoa about samanverran ku goprolla. ja samat kiinnikesarjat käy.

djekip

Tän näköinen viritelmä, lentoon lähtö pitää tapahtua tolta läppäritelineeltä, jotta saa koneen pysymään suorassa.

Murgo

#4
Miten tuo kuvaa "taakseen"? Ainakin näyttäisi olevan vain yksi (kalansilmä)objektiivi eli eikö tuon näkökenttä ole 180 (tai ehkä hiukan yli?), ei 360 astetta? Vai onko siinä jotain pieniä lisäkameroita sivuilla ja takana?

Vai miten noissa menee tuo terminologia kun googlellakin haulla "360 degree camera" löytyy sekä yksi- että 6-objektiivisia systeemejä?

Pano view, hauska nimi, liekö tarkoitettu aktiivirannekkeeseen yhdistettäväksi?  ;D ;D

djekip

Juu yhdellä linssillä kuvaa tuo elikkä sivusuunnassa 360 astetta, tuohan ei kuvaa kokonaista palloa, kameran takaa jää kuva uupumaan, mutta lentohommissa ei haittaa mitään, kun eipä sitä koneen runkoa tarvikkaan kuvata. Kalansilmässä ongelmaksi tulee kuvan reuna-alueet, jotka tahtovat kärsiä tarkkuuden puutteesta.  Mitä enemmän linssejä, niin sitä parempi kuvanlaatu kokonaisuutena, mutta myös hinta nousee. Ton 360 videon jälkikäsittely on kanssa haastavampaa kuin "normi" videon. Kun asiat tapahtuvat erikoisissa perspektiiveissä. 

Murgo

Ok. Eli hiukan hassusti ilmoitettu kun yleensä kai ilmoitetaan sen kartion lkärkikulma jonka linssi näkee. Tarkoituksellista markkinointitermistöä tietty,  360 astetta kuulostaa hienommalta kuin 180. Täyden pallon kuvaaviakin systeemejä kumminkin on.