Kirjoittaja Aihe: DJI Mavic Pro katosi metsään Tampereella  (Luettu 2176 kertaa)

eras

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1
    • Profiili
DJI Mavic Pro katosi metsään Tampereella
« : Syyskuu 15, 2018, 11:18:58 ap »
Torstaina 13.9. olin lennättämässä droneani (DJI Mavic Pro) Tampereen Vuoreksessa. Keli oli aika tuulinen, mutta ei se aluksi tuntunut haittavaan, vaikka drone oli melko korkeallakin (ehkä 50 m). Sitten yhtäkkiä vähän alempana (15-20 m) ja näköetäisyydellä (200 m), kopteri alkoi vähän kampeamaan johonkin suuntaan ja ei oikein totellut ohjausta, vaan meni suoraan lähimetsään (noin 300 m päähän) puiden latvojen korkeudella (tai vähän ylikin). Kotiin palautusnappi ei toiminut (se on aikaisemmin toiminut). Juuri ennen ongelmia ohjaimen kännyn näytössä vilahti jotain varoituksia ja muistaakseni siinä oli jotain GPS:stä.. Aika pian tämän jälkeen hävisi myös yhteys kokonaan (kun kopteri ilmeisesti törmäsi johonkin puun latvaan).

Oliskohan mitään mahdollisuutta saada noita virheilmoituksia jostain lokista vielä ? Jotain lokeja löysin, mutta ne ei ollut selväkielisiä (vaan kryptattu jotenkin).

Kännyn näytöstä otin kuljetusta reitistä kuvan (mutta ei siitä taida olla apua ?) Toki siitä näkee suurinpiirtein mihin suuntaan kopteri meni..

PS. Kopteri oli kyllä aikaisemmin tippunut ja sen yksi roottorin tukijaloista oli mennyt vähän väljäksi, mutta kopteri kuitenkin yleensä lensi tosi hyvin tästä huolimatta. En tiedä onko tällä vaikutusta asiaan..

PS. En tiedä olisko mitään laitetta, jolla kadonneen kopterin voisi paikantaa (edes jollain tarkkuudella) ? Tämä ei nyt auta, mutta tulevaisuuden varalle.