Multikopterit.net keskusteluforum

Kirje lajiryhmille 13.1.2019

Aloittaja Lennokkitoimikunta, tammikuu 13, 2019, 01:09:26 IP

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Lennokkitoimikunta

Arvoisat lajiryhmien edustajat ja kilpailijat

Lennokkitoimikunta piti vuoden 2019 ensimmäisen kokouksensa 12.1.2019. Lennokkitoimikunnan yksi päätapahtumista on Spirit of Jämi tapahtuma 10-11.8.2019. Tapahtuman tarkoituksena on saattaa eri lennokkilajit yhteiseen tapahtumaan ja esittelemään lennokkiurheilun monimuotoisuutta. Tapahtuman päämuoto tulee seuraamaan hyväksi koettua runkoa edellisvuoden tapaan ja tapahtumasta tullaan tekemään tyytyväisyys- ja kehityskysely lähiaikoina.

Kisatoimintaan liittyen ennokkitoimkunta tiedottaa lajirymille seuraavaa:

- Lajiryhmiä / maajoukkueita pyydetään toimittamaan kuluvan vuoden EM- ja MM-kisoja varten tarkoitetut tukihakemukset lennokkitoimikunnalle 31.3.2019 mennessä. Ennen tätä kirjettä lennokkitoimikunnalle tulleet hakemukset huomioidaan ja ovat mukana käsittelyssä.
- Käytännössä EM- ja MM-kisojen kilpailujoukkueet tulee olla esitettynä myös tuolloin. Mikäli joukkueen valinta on myöhemmin tulee siitä tiedottaa LeT:aa.
- Kilpailutukipäätökset tehdään kootusti määräaikaa (31.3.) seuraavassa lennokkitoimikunnan kokouksessa, eikä em. ajankohtaa myöhemmin toimitettuja hakemuksia oteta käsittelyssä huomioon.
- Tukien myöntämisen edellytyksenä on lajiryhmän osallistuminen Spirit of Jämi -tapahtumaan ja siellä oman lajinsa esittelyyn (urheilijasopimuksen kohta edustustehtävät). Tapahtumaan osallistujien ei tarvitse olla tuen saaneita kilpailijoita mutta lajiryhmä vastaa, että osallistujat edustavat lajiryhmää.
- Kilpailijoiden tulee myös tehdä urheilijasopimuksensa ennen tukien myöntämistä.
- Myönnetyt tuet julkaistaan lennokkitoimikunnan tiedotuskanavissa.

Lisäksi lennokkitoimikunta tarvitsee 17.2.2019 mennessä lajiryhmiltä esityksen SM-ennätyksen kelpoisuusedellytyksistä. Toivomme lajiryhmiltä kannanottoa seuraavien kohtien osalta vähintään seuraavien kohtien osalta:
- SIL jäsenyysvaatimus?
- Suomen kansalaisuusvaatimus?
- Ennätyksen tekopaikka?

Lajiryhmien kannanottojen perusteella lennokkitoimikunta muodostaa lennokkilajeille yhteisen ennätyskelpoisuusmääritelmän. Ilmailuliitolla ei kaikilla lajeilla ole yhteisesti määriteltyä ennätyskelpoisuuden määritelmää kirjattuna ja lennokkitoimikunta toivoo lajiryhmiltä näkökantaa asiaan.

Samalla lennokkitoimikunta muistuttaa lajiryhmiä kilpailijoiden urheilijasopimuksesta joka tehdään jatkossa sähköisesti liiton sivuilla. Lisätietoa Ilmailuliiton jäsenkirjeessä 1/2019.

Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa lennokkitoimikunnan puheenjohtaja Tero Salminen tero.salminen at kopterit.net. Lennokkitoimikunnalle voi lähettää myös muita kehittämisajatuksia edellä mainittuun osoitteeseen.

Keväisiä kelejä odotellessa

Tero Salminen
LeT puheenjohtaja

Jakelu
- Lajiryhmien edustajat
- Lennokkitoimikunta
- SIL Jari Lehti