Multikopterit.net keskusteluforum

Lennokkien lennätyspaikat, korkorajat muuttuvat

Aloittaja Lennokkitoimikunta, maaliskuu 31, 2019, 10:50:03 AP

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Lennokkitoimikunta

Moro

Ilmailulta on tullut selkeä tarve määrittää lennokkien lennätyspaikkojen korkorajoja hieman uudella tavalla ja tämä vaatii pikaisia toimia nyt myös meiltä harrastajilta.

Lennokkien lennästyspaikat löytyvät AIS-sivuilta osoitteesta https://www.ais.fi/ais/aica/A/A2018/EF_CIRC_A_2018_009_en.pdf sama tiedosto on tässä liitteenä.

Lennätyspaikoissa on useita joissa korkorajaa ei ole määritelty ja tämä tulee nyt määritellä, aikataulu on melko pikainen, eli SIL, LeT, ANS Finland ja Traficom kokoontuvat asian tiimoilta melko pian.

SIl/LeT haluaisi nyt tietää näillä paikoilla harrastavilta lennätyspaikan todellista käyttöä:

- Mikä korkorajan tulisi mielestäsi olla ?
- Mitä lajia harrastat?
- Muistahan mainita paikka :)

T: Tero / LeT

Lennokkitoimikunta

Moro nääs

Tänään käydyn SIL/LeT/Traficom palaverin tuloksia:

Koska on tullut tarve määrittää jokin numeerinen korkoraja LeT / SIL esittää keskustelun jälkeen virnaomaiselle että nyt listalla olevien korkorajattomien lennätyspaikkojen korkorajaksi tulisi 5000ft MSL (1524m merenpinnasta). Tällä pyritään takaamaan se että millään lentopaikalla ei käytännössä harrastamista rajoitettaisi vaan toiminta voisi jatkua vähintäänkin entisenlaisena.

Samalla on tullut esiin tarve määrittää vaaka-etäisyys lennokin lennätykselle. LeT / SIL esittää että
a) Lentopaikalla etäisyys 1000m säde kiitotiestä. (esim. 2000m kiitotiellä "kilometri suoraan eteen ja taakse, 2km vasemmalle ja oikealle)
b) Lennokin lennätyspaikalla 1500m säde lennätyspisteestä.

Painotan että nämä ovat LeT/SIL ehdotuksia jotka viranomainen on ottanut vastaan, viranomainen tekee näistä omat lausuntokierroksensa jonka jälkeen asiat etenevät.

Lisäksi pitää muistaa että poikkeustilanteita (kilpailut, tapahtumat jne) varten on oma menettelynsä jolla annetuista raja-arvoista voidaan tarvittaessa poiketa.

Samalla LeT voi informoida että lennätyspaikkojen ilmoitusmenettelyyn tulee remontti joka priorisoidaan siten että se olisi käytössä mahdollisesti SIL sivujen kautta mahdollisimman nopealla aikataululla. Onko se kaksi viikkoa vai neljä tai jotain muuta jää nähtäväksi tässä vaiheessa.

Tästä on hyvä jatkaa.

Lennätyspaikat: https://ais.fi/ais/aica/A/A2018/EF_CIRC_A_2018_009_en.pdf

Terveisin Tero / LeT