Multikopterit.net keskusteluforum

Quadi laskeutuu itsestään n. minuutin jälkeen

Aloittaja panchomarillo, kesäkuu 10, 2019, 03:51:29 IP

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

panchomarillo

Tämä ei niinkään ole rakentelua mutta toivottavasti jotain on edes säädettävissä vaikka valmiista tuotteesta kyse onkin. Rakentelin jo itselleni toimivan pelin lennätettäväksi mutta olisi mukava saada kaupasta ostamani micro-quadi toimimaan myös, jos vaikka uskaltaisi antaa kavereiden kokeilla sitä :)

Ongelma: Hubsan H122 Storm micro quadini ei koskaan lentänyt pitkään (muutaman minuutin), mutta oletin sen olevan normaalia. Noin kymmenen lentokerran jälkeen laite pysyi ilmassa alle minuutin juuri ladatulla akulla (7,6v 710mah 30c) joten oletin akun olevan sökö. Tilasin 2x akkuja lisää ja odotellessa hommasin vielä 2x isompia akkuja (7,4v 1300mah 30c). Nyt kaikilla akuilla yrittäneenä sama ongelma toistuu. Quadi nousee ilmaan ilman ongelmia mutta noin 30sek jälkeen alkaa piipittäämään "matalaa jännitettä" ja laskeutuu itsestään. Screenin HUDin mukaan jännite tosiaan tippuu kuin lehmän häntä mutta akku latautuu takaisin täyteen hetkissä (uudet akut  B6AC+ laturilla ja original akut Hubsanin tarjoamalla USB laturilla).

Osaisikohan kukaan ehdottaa mitä asialle voisi tehdä? Kaikki apu on tervetullutta sillä kiinalaisen valmistajan tuotetuki ei yllättäen ole ollut kovinkaan avulias  ;D


Piraattiradio

Harjalliset moottorit kuolevat nopeasti ja em.oireet sopivat kuvaukseen. Eli moottori syö aina vaan enemmän ja enemmän virtaa ja samaan aikaan tuottaa vähemmän tehoa, virrankulutuksen kasvusta huolimatta. Yleensä tuon kokoisista moottoreista saa lentoaikaa tunnin tai pari, jos sitäkään. Moottorit vaihtamalla homma jatkuu taas muutaman minuutin kerrallaan, kunnes moottorin vaihtoa taas vaaditaan. Tuon takia harjattomat moottorit ovat selvästi parempi vaihtoehto, vaikka nimenomaan tuossa kokoluokassa liukulaakereiden takia niidenkin elinikä on rajallinen.

panchomarillo

Ohhoh, kuulostaa siltä että tuli tilattua paketti jätettä kotiin. Ehkä joskus vaihdan tähän hiiliharjattomat moottorit ja kokeilen uudestaan! Tämä ei tosin selittäisi sitä miksi akun kapasiteettia ei imetä loppuun ollenkaan. Kiitos vastauksesta :)

Piraattiradio

Lainaus käyttäjältä: panchomarillo - kesäkuu 12, 2019, 01:16:37 IP
Ohhoh, kuulostaa siltä että tuli tilattua paketti jätettä kotiin. Ehkä joskus vaihdan tähän hiiliharjattomat moottorit ja kokeilen uudestaan! Tämä ei tosin selittäisi sitä miksi akun kapasiteettia ei imetä loppuun ollenkaan. Kiitos vastauksesta :)

Harjalliset ja harjattomat käyttävät eri ESCejä, muuten hyvä idea.

Moottorit todennäköisesti ottavat akuista maksimivirrat jolloin jännite kyykkää ja FC tykkää että akku on tyhjä. Ilmeisesti kiinalaiset ovat päättäneet että laskeutuminen on parempi vaihtoehto kuin brownout 😁