Multikopterit.net keskusteluforum

Taskin tekeleet

Aloittaja taski, joulukuu 13, 2014, 06:14:08 IP

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

taski

Laitetaanpa tänne jotain, vaikkei tässä mitään merkittävää ole. ebayn 250 kusilaiturunko, myrcmartin 1806/2400 moottorit, Blue series 12A escit. Acro Naze. Radio Flysky, er9x firmiksellä ja Frsky moduulilla.

Aromipesälasit ja videolinkki tulossa HK:lta ja kamera runcamilta, josko sitä rohkenisi fpv:n maailmaan tutustua :)

taski

Mur. Talvi on huonoa aikaa säätää miniä... "Puolikkailla" pideillä ei saanut ilmaan sen vertaa, että olisi autotunen saanut päälle. Ilmaan kun nosti niin heti kippasi hankeen. Muutaman yrityksen jälkeen totesin, että kotiin ja antaa kuivua kunnolla - eli seuraava yritys menee ensi viikonloppuun. Vika voi toki olla nazan ruuvikiinnityksessä; vaihdan tarrateippiin varulta.

taski

Ei tuu kesää... Ei pysy mini ilmassa. Lauta on tarralla kiinni ja low pass filter asetettu. Pidit tehdasarvoissa, ja tilasta riippumatta nousee kyllä ilmaan, mutta lähtee heti kippaamaan johonkin suuntaan. Suunnat ja korjaukset oon katsonut moneen kertaan.

Tulipa akullinen lennettyä tuolla isommalla ihan verryttelyksi.

taski

#3
Niin, tuo isompi. Runko hk:n x525, kk2.0, dt700 mosat, 12x4.5 gemfanit. Toimii 3s akullakin, 4s mukavampi.
Tuo koppa on maalattu jäderasia  ;D

Pitänee testata tuossa sitä nazea, näkee onko se värinöistä tms. kiinni vai onko jokin anturi ottanut pipiä.

Petsku

Koititko fläshätä uudelleen firmiksen? Ja koititko kumpaakin base sekä cleanflightiä?

taski

Firmis on kertaalleen fläshätty, cleanflightin laitoin autotunea varten... Se siis lensi sillä, kun rungossa oli pallukoilla toteutettu dirty/clean jako. Pysyi ilmassa, mutta vaappui ihan simona. Epäilin liian löysäksi sitä diy vaimennusta. Pitääpä kokeilla vielä basella.

taski

Sama vika basella. Kaikki suunnat yms katsottu, täytyy olla värinöistä kyse. Tai vikaantunut lauta. Paneudun tuohon myöhemmin, nyt polttelee nuo fpv-vermeet  ;D

Quanum aromipesälasit toimii, eihän tuo näyttö kaksinen ole mutta saa luvan riittää aluksi. Skyzone videolinkki pelaa myös, ainakin ihan vieressä... Cloverleaf/skew planar antennit tulossa, Runcam 600 pitäis olla käsissä alkuviikosta. Testivaiheessa laitan ne tuohon 525:een. Jos tuo muuten tuntuu toimivalta combolta, katson näyttö- ja linssipäivityksiä sittemmin.

taski

Kamera tulikin jo tänään. Pitihän se kylmät tyypit ottaa, ja kaik toimii  :)

Tässä aika karvalakkiversio, piuhoja tuli vähän twiikattua painon säästämiseksi. Tilasin kyllä jo paremman 5" näytön ja uuden fresnel-linssin, saa nähdä pitääkö koteloa venyttää... Ilmassa tuota on toki testattava mahdollisimman pian  ;D

taski

No niin. Naze testattu tuossa x525:ssä ja sama juttu, heti ilmaan noususta lähtee kaatumaan. Kahdesti ajettu firmis (sekä base että clean) ja aina sama juttu. Se siitä sitten, pitää katsella uutta äfceetä miniin kunhan malttaa. Nyt vaan toivoskellaan lentokelejä, fpv-kamojen testiin  :)

rotomoto

#9
Taitaa olla runko epätasapainossa ?
Missä painopiste jos nostat sormen päällä ilmaan.

Muista myös tehdä kalibraatiot.
http://www.armattanquads.com/mullet-naze-fc-tutorials/
video 7

perleh

Mistäs tilasit uuden näytön ja linssin? Tuli tänään itekki otettua tyypit kyseisellä näytöllä ja kyllähän se kuva melko rakeinen on. Mahtavaa hommaa kyllä muuten, tuo -20 astetta on kyllä silti vähän liian kylmä tähän touhuun.

taski

#11
http://eud.dx.com/product/diy-hd-5-tft-lcd-display-and-parts-module-black-blue-silver-480-x-800-844202988#.VKxB5OM8KMY oli se näyttö ja

http://m.ebay.co.uk/itm/201081239600?_mwBanner=1 oli fresnel. Löysin nuo rcgroupsin kautta.

rotomoto: Kyllä ne molemmat rungot riittävän tasapainossa on. Toi x525 on siis KK2.0 laudalla muuten ja lentää hyvin sillä; pelkän fc:n vaihdoin eikä mitään jakoa pysyä ilmassa. Pakko olla fyysinen vika, ei tuossa oikein muuta mahdollisuutta jää...

edit: työlästä linkittää puhelimella  ;D

taski

-20 ja tuuli 8 m/s... Ei ollut kanttia fpv neitsytlentoon. Kantamatestiä tein ulkona, noilla tappiantenneilla noin 150 m suoralla näköyhteydellä. Katsotaan kun paremmat antennit saapuu. Tässä lienee aikaa rakennella lentokelejä odottaessa  ;D

taski

#13
"Välimallin antennit" eli halvat cloverit tuli eilen. Tilaukseen lähti myös CC3D banggoodista; pitänee tuota viritellä miniin kunhan saapuu.

edit: tuollaisia välikaapeleita tuli pari tilattua askarteluaihioiksi, jos ja kun itse alkaa antennia värkkäämään. Saa nähdä tekeekö noilla mitään, mutta ei ole ainakaan iso tappio ;)

taski

Sälää saapui ja askaretta luvassa, jipii!  8)