Multikopterit.net keskusteluforum

Apua FPV hankintaan

Aloittaja Matu, helmikuu 24, 2015, 12:45:11 AP

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Matu

Ensi kertaa FPV vermeitä hankkimassa.. Eli kysyn neuvoa viisaimmilta..

Kone on Dead Cat tyyppinen 920kv :llä multiStareilla ja 30A Afroilla. Painoa jonkin verran yli kilon..
FC:nä Naza M-V1 (V2)  GPS:n avustamana ja akkuna 3S 3300mAh
Kuvaus kamerana On SJ4000 ja Arris cm2000 Gimbaali.

Tilauksessa on jo RunCam 600TVL Plastic Housing ja nyt olisi tarkoitus
hankkia lähetin, vastari ja monitori. + hyvät antennit.

Olisiko seuraavat laitteet huono valinta.
Lähetin: ImmersionRC 5.8Ghz Audio/Video Transmitter (tiedän tehoa liikaa)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17507__ImmersionRC_5_8Ghz_Audio_Video_Transmitter_FatShark_compatible_600mw_.html
Vastari + monitori Boscam Galaxy D2 Diversity 5.8GHz
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__66717__Boscam_Galaxy_D2_Diversity_5_8GHz_FPV_LCD_Monitor.html
ja siihen antenniksi Boscam 5.8GHz Cloud Spirit Circular Polarized Antenna Set SMA (tarvitseeko vastari 2kpl kun siinä on 2 patukkaa??)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__42371__Boscam_5_8GHz_Cloud_Spirit_Circular_Polarized_Antenna_Set_SMA.html

Ja ehkä myöhemmin OSD esim: Hobbyking OSD System (Full Combo)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17140__Hobbyking_OSD_System_Full_Combo_Main_Board_Power_Module_USB_GPS_IR_TEMP_Modules_w_Remote.html

Saa tyrmätä ja ehdottaa parempaa settiä samaan hintaluokkaan..
Olisi kiva saada toimiva setti kerralla..

MikeK

Osd:hen en ole niin perehtynyt, mutta näyttäis hyvältä setiltä. Tosin antenneiksi ottaisin lähelle ja kauemmaksi ulottuvat vastaanottoon. Spiro+helical yhdistelmä toimii hyvin. Mielellään laadukkaat antennit ja Madpilot tarjoaa hyvät vaihtoehdot. Huomaa että tarvitset SMA liittimellä lähettimeen ja RP-SMA liittimellä näyttöön.
"Eikö kukaan tosiaan lennä multia enää muuten ku rilleillä?"

Certi

Jos saan ehdottaa, niin osta erillinen vastari ja näyttö. Jos joskus vaikka haluat paremman näytön tai vaikkapa videolasit, niin tämä on halpa ja helppokäyttöinen diversiteettivastari. Toi videolähetin on hyvä minkä jo linkkasit. OSD:ksi laittaisin sinuna MinimOSD:n ja siihen sisään tämän. Antenneiksi kelvannee ImmersionRC:n Spironetit, ja sitten toiseksi vastariantenniksi Aomwayn 11dB helixi, jos haluaa pitkälle lennättää... Tosin Aomwaytä parempi kaveri Spironetille olisi Väättärin kolmen kierroksen helixi, jolla on laajempi suuntakulma kuin tuolla halppis Aomwayllä.

Kaikki linkit on Hobbykingiin (pl. tuo FinnskyFPVn antenni), tuo minimOSD on vähän kalliimpi siellä kuin muualla, mutta helppohan se olisi samaan pakettiin kaikki laittaa.

UberL

Kommenteissa näyttäs olevan tieto etteivät ole jaksaneet HK:lla lätkäistä tuohon diversiteetti vastariin CE tarraa ja ei ollut Saksaan menny tullin läpi. Onneksi suomessa harvoin edes vilkastaan pakettiin mutta periaatteessa tuo voi jäädä rajalla tullin huomaan. Minnaza vaatii hiukka kikkailua, kannattaa tutustua projektiin ennen Minimin tilaamista mutta jos kikkailu ei pelota niin onhan se paras vaihtoehto :)

Certi

Itse tilasin tuon FR632:n ebaystä. Tuli ilman tulleja postiin. En noista CE (China Export) leimoista niin tiedä.. Eihän tuo videolähetinkään voi olla CE-hyväksytty  ;)

UberL

Lainaus käyttäjältä: Certi - helmikuu 24, 2015, 10:50:13 AP
Itse tilasin tuon FR632:n ebaystä. Tuli ilman tulleja postiin. En noista CE (China Export) leimoista niin tiedä.. Eihän tuo videolähetinkään voi olla CE-hyväksytty  ;)


Eihän niissä yleensä ole juu. Eikä itellä ole koskaan ollut ongelmaa tullin kanssa vaikka melkein kaikki on tarrattomia leluja. Tuli vaan mieleen kun joku sakemanni HK:n kommenteissa mainitsi joutuneensa tällaisen sattuman uhriksi. Tuo Ebay hintahan on aika kova kun on ilmaset postit....

Certi

Tuolta tilattaessa tuli kahdessa viikossa. 2.2 tilaus ja 18.2 oli postissa. Ihan vikkelästi tuli ilmaisilla posteilla, ainakin mielestäni.  :)

Nemo

Nyt lähtee vähän ot, mutta veikkaan että on mennyt sekaisin noi CE-merkinnät. http://www.pcbheaven.com/opendir/images/thumbs/od_2855_1_1409392433.png

Ei taida olla missään kunkun kamoissa EU:n alueella käytössä olevaa ce-merkintää, vaan taitaa kaikki olla china-export tarroja jolla ei ole käytännössä mitään virkaa eu:n sisällä.

UberL

Fatsharkkejahan myivät juurikin sillä pointilla Hongkongin varastolta että CE sertifikaatti löytyy. Jotain muitakin fpv kamoja on mainostettu samalla pointilla, vissiin tullut jostain sanomista....

SiB77

Tuollanen näyttö tuli eilen. Hyvä hinta/laatu-suhde: http://www.aliexpress.com/item/7-inch-LCD-Snow-Monitor-Sunshade-No-Blue-screen-Photography-HD-800x480-Screen-for-Ground-Station/32251574300.html

Lumisadetta pukkaa kun signaali heikkenee. Näytön kääntö ja peilaus niin voi asentaa miten päin huvittaa. Ruutu lähtee kehyksestä irti jos haluaa. Älyttömän valovoimainen tuo ei ole eli varjopaikka pitää löytää lennätellessä.

UberL

Olen tässä etsinyt fiksua 10.1 kokoista fpv näyttöä joka ei olisi ihan naurettavan kallis, onko kenellekkään tullut vastaan? Pitäisi tehdä kakkos näyttö GCS:ään.

Matu

#11
Tuleeko ongelmia 4000mAh Lipo akun takia?
Fedex priority ja SCS Ex.. vaihtoehtoina ja ilmeisesti SCS ei tule kysymykseenkään vai miten on??


Shipping Li-Poly batteries by Air Parcel
Due to international air safety regulations, parcels with a total battery capacity of more than 3200mAh cannot be sent via standard 'Air Parcel'.
Please select Air Mail, EMS Express, UPS, DPD, SingPost Air Parcel or DHL where available.

If you insist on using standard Air Parcel, then either reduce the lipo capacity ordered per parcel, or order from one of HobbyKings US, EU or AU warehouses without limitation.

Options.
1) Order via EMS Express, UPS, DPD, Air Mail, SingPost Air Parcel or DHL if available.
2) Reduce total battery capacity to under 3200mAh.
3) Order from Hobbyking.com DE, US or AU warehouse if available.

IleFPV

Tilaa HobbyKingin EU varastolta niin ei tule.
Sunday Pilot
http://d.pr/jtw7

Matu

#13
Ei ole saatavilla Euroopan varastolta..
Pitää visiin hankkia erillinen näyttö ja vastari mitä suositellaan näytöksi?? Siis sellaista mitä saa
euroopasta jos akku sisältyy pakettiin..
Toi kiinnitys lähettimeen olisi ollut niin helppo..
Runcam saapui viikossa..

SiB77

5500mAh akku tuli kiinasta ihan nätisti, no problem täällä.