Multikopterit.net keskusteluforum

Hangar 18 by Divi

Aloittaja Divi, helmikuu 25, 2015, 01:31:23 IP

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Divi

Kameralevyä sipistelin vähän pienemmäksi, siirsin johtosarjan vastarin alle ja tein etupuomeista taittuvat. Sähköt tuli pensselöityä rubbercompilla ja aromipesää vähän testailin suoraa kamerasta. Kyllä se vielä lentää!  :)

Divi

Nyt on tilattuja romuja saapunu vihdoin ja on päästy vähä jo opettelemaan lentämistä. Alla nyt joku kymmenisen akkua joista 8 pidien hakua ja LOSsina acron opettelua, sekä pari akkua FPV:nä lilluttelua, kovaa taistelua että pysyy ilmassa, ei oikein vielä hahmota millon olis about suorassa että sais koneen pysymään suht rauhassa sieläm ilmassa. Ongelmana oli todella sekalainen läjä akkuja, joka johti siihen että pidejä ei oikein löytyny ja painopistekkin oli hukassa. Nyt on tilattu kasa uusia akkuja niin pääsee sitte säätelemään. Kyllä se siitä. :)

Ihan ekojen akullisten leijuttelua angel-moodissa, todella huonoilla pideillä:
https://www.youtube.com/watch?v=bygq8zeq1kc&hd=1

Myöhempi lentoyritys FPV:nä, oli kuitenki peräservon boorista kadonnu hampaat joten yaw veteli ihan omiaan, sain kun sainkin taisteltua koneen kuitenki yhdessä palassa takasin.
https://www.youtube.com/watch?v=HWA7injoFmk&hd=1

Huomenna varmaan tulee uus FPV-kamera niin saa sipistellä kopterin siistiksi, laitetaan sitte vähän kuvaa. Moottorit vielä ainakin vaihtuu, en tykkää yhtään noista väärän kätisistä kierteistä, ja ohan nuo 1804 dyssit aivan onnettoman lussutkin. toivotaan että 1806 ja 4S korjaa tilannetta, koitetaan pitää kuitenkin kopterin paino alhaalla koska tri...

Divi

APC Speed 5x5E testissä mutta vaatii hieman säätöä ja lisätestejä. Ilmeisesti ison nousun takia hyrrävoima on aika julma, yaw-inputtia joutuu antamaan todella paljon ja tästä syystä perä on laiskahko. Täytyy käännellä keskikohtaa sivulle ja hieman painopistettä eteenpäin.

Tuossa kohtaa leijutaan kokolailla tasapainossa, yawia on "jonkuverran" :D


Divi

Ropasin taas vähäsen viikonlopun kunniaksi...

- RotorBitsin perä
- Hitusen isompi perämoottori (Volvo Pentaa ei saanu ni piti tyytyä DYSsiin)
- Stephen Amorin Tricoptereille muokkaama Cleanflight nazeen: RCExplorer-Cleanflight-v1.9.0-STANDALONE BOARD.hex
- ESCeihin BLHeli 13.1 sisään, Oneshotit, damping lightit ja muut pelit ja rensselit käyttöön.
- Nazeenkin paiskoin vähän setuppia jo hollille, viikolla tulee 4S akut ja 1806 motit myös eteen ni pääsee pidit laittamaan kuntoon ja oikeesti harjottelemaan lentämistä. Nyt akku lataukseen, servon saa jo säätää...


Divi

Lainaus käyttäjältä: Divi - helmikuu 25, 2015, 01:31:23 IP
Tri-copter (250 class)
Runko: ZMR250 modattuna
FC: Naze32 Acro (RCExplorer-Cleanflight-v1.9.0 by Stephen Amor)
Moottorit: DYS 1806 2300KV
Noparit: DYS SN20A
Akut: Turnigy 1000mah 30C 4S
Ropellit: Gemfan 5030
Vastari: FrSky D8R-II Plus
Kamera: RunCam PZ0420M (Sony SuperHad 600TVL)
VTX: Aomway 5.8GHz 200mW Mini
Antenni: FinnSky 5800 RaceSeries TX (Custom LHCP)Tämäpä lie valmis.. vähän painava tuli tuolla rotorbitsin perällä, DIY-malli on toki vielä varalla hyllyssä.


Divi

Muutaman akun taas kerkes opettelemaan ja säätelemään, kun löytyi vika yawin säätämisen hankaluuteen. Servosta potikka paskana.
Jankon Betoni -tyylinen "Asia kunnossa" ja neljsä motti paikalleen, kerpele... Tri ois kiva mutta ei siitä kertakaikkiaan ole lentämisen opetteluun ja minin torppailuun. Kevyt ja pieni mekanismi ei vaan kestä, isompaan runkoon sais varmasti rakennettua kestävän joten otetaan semmonen sitten seuraavaksi projektiksi joskus.

Divi

Ompa vähä jääny päivittelemättä mutta nyt sen tein tuonne ekaan postaukseen. Tämmönen kalusto nykyään täällä:

Lainaus käyttäjältä: Divi - helmikuu 25, 2015, 01:31:23 IP
Kopteri:
Runko: ZMR250 full carbon modattuna
FC: Abusemark Afro Mini (Cleanflight 1.9.0)
Moottorit: DYS 1806 2300kv
Noparit: DYS SN20A (BLHeli, DampingLight, Oneshot125)
Akut: Turnigy 4S 1000mah 30C
Ropellit: Gemfan 5030
Vastari: FrSky D8R-II Plus
Kamera: RunCam PZ0420M
VTX: Aomway 5.8GHz 200mW Mini
Antenni: FinnSky 5800 RaceSeries TX (Custom LHCP)
Paino lentokunnossa: 402grLähetin
Lähetin: Turnigy 9XR
Firmware: OpenTX
Moduuli: FrSky DJT
Akku: 3S 2200mah

FPV-setti
Lasit: Quanum DIY rankasti modattuna "Aromipesä Deluxe"
VRX: Boscam FR632 5.8GHz 32ch diversity
Antenni 1: FinnSky 5800 BlueSeries RX (Custom LHCP)
Antenni 2: FinnSky 5800 Helix H3 RX (Custom LHCP)
Akku: Turnigy 2200mah 3S

Latauskalusto
Laturi: Swallow Advance
Tasuri: LCB-6C
Paraboard: XT60-malli Ebaysta
Virtalähde: 350w pc-powerista modattu

Divi

Speksit on täällä edelleen samat. Taannoin rikoin Runcamin kameran ja ajattelin kokeilla Yi:tä FPV käytössä. Se meni pieleen, viivettä oli liikaa ja kopterista tuli aivan hirveä lennettävä kun paino nousi yli 450gr. Yin kantaminen nykyvauhdilla olis vaatinu päivityksiä akkuihin ja moottoreihin joten myin kameran pois ja ostin uuden Runcamin.

Samalla kun tuota muunnosta ruuvaili, tuli muuteltua runkoa muutenkin. Edellinen layout oli levitetty aika laajalle pinta-alalle, ja kevyenä tuossa huomasikin tosi helposti "leijailua". Paljon työntövoimaa hukkui rungon ilmanvastuksen kumoamiseen ja vaakatasossa tuntui että kopteri käyttäytyy vähän siipimäisesti. Eli paloihin, ja koitin kasata paketista pinta-alallisesti hieman pienemmän. Nyt se on aikalailla kivan olonen "möykky", painoa 384gr lentokunnossa. :) Micro MinimOSD pitäis vielä haalia ja saada konffailtua, sille on kameran alla vielä tilaa varattuna. Olis kiva PID:ien säätämiseen ettei tarvis raahata koko tietokonetta mukana.

mijarven

#23
Tuolla saa lennellä varovasti, ettei akku jyrää kameraa, ellei sitten ole varakameroita mukana. Muistaa vaan lennokeista akku koneen nokkaan ja vastari pehmustettuna sen perään eikä toisinpäin, mutta ajat muuttuvat...

Divi

#24
On senverran hyvät velcrot ja remmit että akku ei liiku milliäkään, se on varma.  ;)

Akun ja rungon välissä: http://www.clasohlson.com/uk/Hook-and-Loop-Tape/Pr344680001
Akun ja rungon ympäri: http://www.ebay.com/itm/Black-Tie-Down-Strap-LiPo-Battery-for-11-1-3S-2200-450-RC-Helicopter-20cm-HPT-/201237991501?hash=item2edab8104d

Oikosulkumies

Lainaus käyttäjältä: Divi - syyskuu 28, 2015, 07:39:57 IP
On senverran hyvät velcrot ja remmit että akku ei liiku milliäkään, se on varma.  ;)
Et vaan oo torpannu tarpeeksi hyvin.  ::)
Väri väriin ja loput yhteen

Divi

Lainaus käyttäjältä: Oikosulkumies - syyskuu 28, 2015, 07:42:43 IP
Lainaus käyttäjältä: Divi - syyskuu 28, 2015, 07:39:57 IP
On senverran hyvät velcrot ja remmit että akku ei liiku milliäkään, se on varma.  ;)
Et vaan oo torpannu tarpeeksi hyvin.  ::)
Heh.. Oon, ja monesti...  ;D

Minä oon tuo jälkimmäinen tuossa videolla. Armi/moottori edellä porttiin. Moottorin kannussa on nykyään lommo muistuttamassa että sielä tolpan sisällä oli harjateräs pitämässä porttia pystyssä.  ;D
https://www.youtube.com/watch?v=Ssyrpaisixk&feature=youtu.be&t=150

Kesän aikana on potkureita rikottu niin monta settiä että kyllä ihan käsi sydämmellä voi sanoa että akku ei lähde liikeelle tuosta rungosta. Ei ole kertaakaan lähtenyt.

MikeK

Mulla oli velcrolla ja Scorpion sträppillä akku kiinni ERC rungossa, mut kovalla vauhdilla täysosuma puunrunkoon pisti akun liikkeelle ja jyräs fc:n sekä kameran. Laitoin väliin printatun "akkuseinän", mutta yhdessä torpissa akku halkaisi sen :D Nyt on vähän paksumpi seinämä ja hyvin on kestänyt. Ei se vauhti tapa, vaan äkkipysähdys ;)
"Eikö kukaan tosiaan lennä multia enää muuten ku rilleillä?"

Oikosulkumies

Määpä oon saanu 2kpl 3mm carbon armia poikki rikkomatta rupellia. Se taitoa vaatii ja tekniikkaa...

Just niinku mikek kuvaili lähtee akku kivasti. mulla vaan kävi vähä eritavalla. Koitin hidasta flippiä puun yli -> videosignaali poikki  ja sitte ku signaali tuli taakasi flippiä ois ollu vielä 90 astetta jäljellä, kopteri perseelleen tonttiin ja akku pellolle
Väri väriin ja loput yhteen

mijarven

#29
Viimeinen kunnon lennokkitorppi, jonka näin, siinä lähti lipokennopakka liikkeelle kuoren sisältä. Olivat erillään pellolla. En tiedä missä järjestyksessä olivat, mutta vastarista löytyi vain kuoren puolikas. No, siinä oli vähän mini-quadeja enemmän nopeutta (arviolta vajaat 200 km/h) ja osui syöksystä kovalla pamauksella puuhun. Ei ole vielä omaa quadia, eikä sen parempaa kokemusta, mutta kai siinä sitte kaksi mahdollisuutta on, tiukasti kiinni, ettei lähde irti pahimmastakaan tällistä tai sitten optimina viistosti tms., että pomppaa kameran ja mahdollisen muun rojun yli, vaikka tuskin se kamera nyt niin arvokas on, että tarttee liikaa suojata.