Kirjoittaja Aihe: FrSky laitteet  (Luettu 64931 kertaa)

ashrak

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 115
    • Profiili
Vs: FrSky laitteet
« Vastaus #150 : Huhtikuu 01, 2017, 11:37:34 ap »
Ekan kerran eilen loppu taraniseksesta kantama. Just kerkes sanoa rssi signal low ja samantien failsafe ja tonttiin.  >:(
Välissä oli pari paljasta koivua ja matkaa noin 190m.  Kuva tuli vielä ok 600mw lähettimestä.  >:(

Olisiko syynä EU taranis, kopterin antennit vai mikä. Vai onko tuo oikeesti vaan noin paska kantamaltaan?  Esim flysky i6 tuubitesteissä kantama yli 2km. :S

Itselläni on vanha, ensimmäisen sukupolven Taranis, sekä uudempi Plus.
Kantama ei niissä ole kertaakaan loppunut näköyhteyden puitteissa.
No... kilometrin päästä en kyllä koneitani enää oikein näekään.

Mikä EU-firmis Taraniksessa on?
Oletko itse päivittänyt EU-versioon?
Joissain vanhemmissa EU-päivitysversioissa oli jotain häikkää, joka vaikutti kantamaan(kin).

Antennien oikea sijoittelu on tärkeää. Esim.hiilikuituosat heikentävät "tehokkaasti" signaalin kulkua.
Tuon 5.8GHz lähettimen signaali voi häiritä vastarin yhteyttä, jos/kun antennit ovat hyvin lähellä toisiaan.
Sama tilanne, jos muuten joutuvat lennätettäessä katveeseen.

Teitkö ennen lennätystä kantamatestin?
Kannattaa tehdä aina ennen ensilentoa, tai jos on tehnyt muutoksia koneeseen.



Failsafe ei ollut ihan niin safe.  ;D Pläts

Kyseessä tosiaan uusi kopteri ja laitoin antennit poikkeuksellisesti "runkoon integroituna" eli toinen takajalkaan ja toinen pystyyn Martian2:n alumiiniseen runkotolpan kupeeseen. Nyt kun ajattelee niin ei ehkä ne optimillisimmat paikat. Ärsyttää vaan ne harottavat antennit  ::)

« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 01, 2017, 11:42:58 ap kirjoittanut ashrak »

Waxwing

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 176
    • Profiili
Vs: FrSky laitteet
« Vastaus #151 : Huhtikuu 01, 2017, 12:07:14 ip »


Failsafe ei ollut ihan niin safe.  ;D Pläts

Kyseessä tosiaan uusi kopteri ja laitoin antennit poikkeuksellisesti "runkoon integroituna" eli toinen takajalkaan ja toinen pystyyn Martian2:n alumiiniseen runkotolpan kupeeseen. Nyt kun ajattelee niin ei ehkä ne optimillisimmat paikat. Ärsyttää vaan ne harottavat antennit  ::)

"Puolipehmeä" lasku? ???
Vauriot - toivottavasti - eivät ole kovin suuret.

Mitä jos ainakin testaat kuitenkin harottavilla antenneilla.
Vastarin antenneissahan on ratkaisevaa, miten ne "paljaat" päät (n. 3cm) sijaitsevat.

Lennätysympäristöhän vaikuttaa myös (esteet). Kuvassa näyttää kylläkin olevan aukea paikka.

Kuten sanottua, kantamatestillä voi säästyä isommilta vaurioilta.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 01, 2017, 12:08:52 ip kirjoittanut Waxwing »
Taunu

"Sillä varmuudella, minkä täydellinen tietämättömyys asiasta antaa"

Waxwing

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 176
    • Profiili
Vs: FrSky laitteet
« Vastaus #152 : Huhtikuu 01, 2017, 02:03:24 ip »


Failsafe ei ollut ihan niin safe.  ;D Pläts

Kyseessä tosiaan uusi kopteri ja laitoin antennit poikkeuksellisesti "runkoon integroituna" eli toinen takajalkaan ja toinen pystyyn Martian2:n alumiiniseen runkotolpan kupeeseen. Nyt kun ajattelee niin ei ehkä ne optimillisimmat paikat. Ärsyttää vaan ne harottavat antennit  ::)

Kopun FC:ssä on ilmeisesti Failsafe-asetukset?
Muistithan asettaa vastarin Failsafen "No Pulse"-tilaan?
Taunu

"Sillä varmuudella, minkä täydellinen tietämättömyys asiasta antaa"

ashrak

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 115
    • Profiili
Vs: FrSky laitteet
« Vastaus #153 : Huhtikuu 03, 2017, 11:45:15 ap »


Failsafe ei ollut ihan niin safe.  ;D Pläts

Kyseessä tosiaan uusi kopteri ja laitoin antennit poikkeuksellisesti "runkoon integroituna" eli toinen takajalkaan ja toinen pystyyn Martian2:n alumiiniseen runkotolpan kupeeseen. Nyt kun ajattelee niin ei ehkä ne optimillisimmat paikat. Ärsyttää vaan ne harottavat antennit  ::)

Kopun FC:ssä on ilmeisesti Failsafe-asetukset?
Muistithan asettaa vastarin Failsafen "No Pulse"-tilaan?
Joo FC:llä failsafe, stage 1 jos signaali pätkäsee niin arm off. Missähän modessa noi x4r sb vastarit on vakiona? En siis ole niihin koskenut.  ::)

Waxwing

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 176
    • Profiili
Vs: FrSky laitteet
« Vastaus #154 : Huhtikuu 03, 2017, 03:29:29 ip »


Failsafe ei ollut ihan niin safe.  ;D Pläts

Kyseessä tosiaan uusi kopteri ja laitoin antennit poikkeuksellisesti "runkoon integroituna" eli toinen takajalkaan ja toinen pystyyn Martian2:n alumiiniseen runkotolpan kupeeseen. Nyt kun ajattelee niin ei ehkä ne optimillisimmat paikat. Ärsyttää vaan ne harottavat antennit  ::)

Kopun FC:ssä on ilmeisesti Failsafe-asetukset?
Muistithan asettaa vastarin Failsafen "No Pulse"-tilaan?
Joo FC:llä failsafe, stage 1 jos signaali pätkäsee niin arm off. Missähän modessa noi x4r sb vastarit on vakiona? En siis ole niihin koskenut.  ::)

X4RSB:n ohjelappusen mukaan - vapaasti suomennettuna:
""Failsafe on hyödyllinen ominaisuus, jolloin kaikki ohjaimet siirtyvät esiohjelmoituihin asentoihin, mikäli lähettimen signaali on poikki yli tietyn ajan.
Vastaanotin tukee failsafe-toimintoa kaikille kanaville.
...
...
"Mikäli failsafea ei ole asetettu, on oletus-failsafena pitää se tilanne (asema, asento, tila) missä vastari oli juuri ennen signaalin katkeamista.
Tässä tilassa koneesi saattaa lentää pois ja aiheuttaa vahinkoa.""


Siksi on - varsinkin, jos FC:ssä on käyttökelpoinen Failsafe esim. "hallittuun" laskeutumiseen tai kotiinpaluuseen - suositeltavaa laittaa vastari "No-pulses"-tilaan (ohjeen Option-2).
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 03, 2017, 03:31:28 ip kirjoittanut Waxwing »
Taunu

"Sillä varmuudella, minkä täydellinen tietämättömyys asiasta antaa"

Murgo

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 263
    • Profiili
Vs: FrSky laitteet
« Vastaus #155 : Huhtikuu 22, 2017, 09:20:31 ap »
Hommasin Taranikseen M9-gimbaalit: http://www.banggood.com/Frsky-M9-Gimbal-M9-High-Sensitivity-Hall-Sensor-Gimbal-For-Taranis-X9D-X9D-Plus-p-1120734.html?rmmds=myorder

https://www.dropbox.com/s/makokjn9hyk05g8/P1000225.JPG?dl=0

Ihan asiallisen oloiset, tosin omiin maasepän kouriini ero ei alkuperäisiin nähden kauhean iso ole mutta oletettavasti jotain etua lienee siitä ettei mekaanista kosketusta antureissa tapahdu. Eivätpähän varmaan ainakaan kulu joskin tuskin ne alkuperäisten potikatkaan ihan kauhean lyhytikäisiä ovat, radioita on kumminkin vuosikymmenet rakennettu potikoilla.

Asennus onnistui melko helposti kun tajusin asentaa oikein päin, alkuperäisissä ne "kitkaliuskat" tulevat keskelle, M9:ssä ulkoreunoille mikä ensin aiheutti hämmennystä että eihän tämä perhana tänne mahdu kun sensori ottaa trimmikytkimen piirilevyyn kiinni.  :)

Simulaattorilla kokeillen tuntuma on tarkka ja täsmällinen joskin, kuten sanottu, ero alkuperäisiin ei minun näppeihini mitenkään mullistava ole mutta pientä parannusta kuitenkin.

Toimitussisällössä oli kyllä pientä sanomista, toisessa ei ollut mukana ruuveja ollenkaan (alkuperäsiet ovat kiinni "muoviruuveilla" kun taas uusiin tarvitaan M3-koneruuvit) ja toisestakin puuttui se pikkuruuvi jolla kaasutikun jousikeskitys otetaan pois toiminnasta. Onneksi sopivia ruuveja löytyi miljoonalaatikoista joten asennus onnistui silti.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 22, 2017, 09:24:52 ap kirjoittanut Murgo »


Waxwing

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 176
    • Profiili
Vs: FrSky laitteet
« Vastaus #157 : Huhtikuu 29, 2017, 12:51:45 ip »
Nämä nyt 30% alessa

https://m.banggood.com/Frsky-M9-Gimbal-M9-High-Sensitivity-Hall-Sensor-Gimbal-For-Taranis-X9D-X9D-Plus-p-1120734.html?utmid=1653&utm_design=13&utm_source=emarsys&utm_medium=menapp228&utm_campaign=newsletter&utm_content=Winna

Oisko kannattava laittaa?

Väittävät toimivan juoheammin ja tarkemmin.
Hall-sensorit eivät kulu käytössä niin kuin potikat ajan myötä (tiedä sitten, onko käytännössä merkitystä?)
Tiedoksi: Tikkujen kierre on M9-kimbaaleissa on M4 (vanhoissa M3).
Taunu

"Sillä varmuudella, minkä täydellinen tietämättömyys asiasta antaa"

Ukkopaha

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 91
    • Profiili
Vs: FrSky laitteet
« Vastaus #158 : Huhtikuu 29, 2017, 01:27:56 ip »
Tästä hieman halvemmalla: https://m.banggood.com/2-PCS-Frsky-M9-Gimbal-M9-High-Sensitivity-Hall-Sensor-Gimbal-For-Taranis-X9D-X9D-Plus-p-1143691.html?rmmds=search

Melko huijausta tuo ale, olen noiden hintoja muutaman viikon ajan seuraillut ja välillä se on normi hinnaltaan ~24e ja välillä hinta ollut yli 30e/kpl, mutta silloin se on aina sattumoisin ollut tarjouksessa ~24e/kpl.

Mulle pitäis tommosten saapua mahollisesti jo ens viikolla. Voin jotakin käyttökokemusta laittaa, mutta verrokkina mulla on Turnigy 9X:n vakiogimbaalit, eli tuskin osaan Taraniksen käyttäjiä paljoa auttaa tuon suhteen. Oscar Liang sanoi noiden olevan mielestään parempi vaihtoehto, kuin Hitec Aurora 9 gimbaalit, joita on Taraniksiin jonkun verran laiteltu.

T700

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 114
    • Profiili
Vs: FrSky laitteet
« Vastaus #159 : Toukokuu 21, 2017, 09:14:03 ip »
Itsellä hajosi taranikset sisäinen lähetinmoduuli. nyt posti kiikutti uuden osan ja testasin sen kantomatkan irrallisella vastarilla jossa non eu ohjelma sisässä. xjt moduulissa oli non eu ohjelma sisässä alunperin. kantomatka oli todella hyvä niin päivitin sen sitten eu versioon kun kaikissa härveleissä se on. Kantomatka tippui alle sataan metriin. kokeilin sitten päivittää takaisin non eu versioon niin ei se siittä enään parantunut. Päivityskö nyt rikkoi moduulin vai mitä tein väärin?

Waxwing

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 176
    • Profiili
Vs: FrSky laitteet
« Vastaus #160 : Toukokuu 21, 2017, 09:27:22 ip »
Itsellä hajosi taranikset sisäinen lähetinmoduuli. nyt posti kiikutti uuden osan ja testasin sen kantomatkan irrallisella vastarilla jossa non eu ohjelma sisässä. xjt moduulissa oli non eu ohjelma sisässä alunperin. kantomatka oli todella hyvä niin päivitin sen sitten eu versioon kun kaikissa härveleissä se on. Kantomatka tippui alle sataan metriin. kokeilin sitten päivittää takaisin non eu versioon niin ei se siittä enään parantunut. Päivityskö nyt rikkoi moduulin vai mitä tein väärin?

MihinEU-versioon päivitit?
Taunu

"Sillä varmuudella, minkä täydellinen tietämättömyys asiasta antaa"

T700

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 114
    • Profiili
Vs: FrSky laitteet
« Vastaus #161 : Toukokuu 21, 2017, 10:06:54 ip »
Siihen 151223 versioon ja olen myös koittanut sitä uusinta161214 versiota ja vastaavia non eu versioita mut ei tule lähetystehot takaisin kantama testillä toimii noin 15m kun ennen päivitys homaa toimi kantamatestillä yli 100m.

Waxwing

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 176
    • Profiili
Vs: FrSky laitteet
« Vastaus #162 : Toukokuu 21, 2017, 11:30:14 ip »
Siihen 151223 versioon ja olen myös koittanut sitä uusinta161214 versiota ja vastaavia non eu versioita mut ei tule lähetystehot takaisin kantama testillä toimii noin 15m kun ennen päivitys homaa toimi kantamatestillä yli 100m.

No, on sulla huonoa tuuria.
En ole mistään kuullut/lukenut, että viimeisillä firmware-päivityksillä olisi aiheutunut kantamaongelmia.

Millä vastareilla testasit kantamia?
- alkuperäiset ei-EU testit
- EU-LBT testit
Mitkä firmikset niissä on?

BTW. Koska vaihdoit sisäisen moduulin, voi ongelma ollakin siellä.
Avaapa radio vielä ja tarkista kaikki johtoliitokset - erityisesti lattakaapelit.
Niissä joillakin on ollut kontaktiongelmia moduulien vaihdon jälkeen.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 22, 2017, 02:45:25 ap kirjoittanut Waxwing »
Taunu

"Sillä varmuudella, minkä täydellinen tietämättömyys asiasta antaa"

T700

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 114
    • Profiili
Vs: FrSky laitteet
« Vastaus #163 : Toukokuu 22, 2017, 09:57:07 ap »
X8r vastari oli käytössä jossa oli alkuperäinen non eu ohjelma sisässä.   Päivitin samaan vastariin eu ohjelman sen toisiksi uusimman en sitä uutta beta versioo.  Tutkin vielä radion sisältä ja tarkastin ne lattakaapelit. Jos lattakaapelit pätkisivät niin eiköhän radio sekoilisi ja tekisi jotain muuta ihmeellistä. Testailin ulkoisella moduulilla samaa vastaria ja samoilla ohjelmistoilla niin kummallakin versiolla kantama testi on yli 100m. Tais vaan se sisäinen moduuli kypsyä.

Waxwing

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 176
    • Profiili
Vs: FrSky laitteet
« Vastaus #164 : Toukokuu 22, 2017, 11:31:26 ap »
X8r vastari oli käytössä jossa oli alkuperäinen non eu ohjelma sisässä.   Päivitin samaan vastariin eu ohjelman sen toisiksi uusimman en sitä uutta beta versioo.  Tutkin vielä radion sisältä ja tarkastin ne lattakaapelit. Jos lattakaapelit pätkisivät niin eiköhän radio sekoilisi ja tekisi jotain muuta ihmeellistä. Testailin ulkoisella moduulilla samaa vastaria ja samoilla ohjelmistoilla niin kummallakin versiolla kantama testi on yli 100m. Tais vaan se sisäinen moduuli kypsyä.

Alkaa kyllä vaikuttaa siltä, että uusi moduuli on viallinen?

Moduulia vaihtaessa joutui kai irrottamaan antennin vanhasta ja juottamaan uuteen?
Sielläkin voi piillä ongelman lähde?
Lainaus:
http://alofthobbies.com/frsky-taranis-plus-backboard-internal-xjt-module.html

"Replacement Backboard + internal XJT module from FrSky
Requires good soldering skills to solder on a new antenna.
Not recommended for average user, please contact Aloft if you require repair service on your Taranis.
This is the board attached to the backside of the Taranis Plus case.It includes things like the USB, Audio and Trainer ports
as well as the internal XJT module and SD card slot.
Your existing antenna must be unsoldered to remove your existing backboard, and this replacement board can then be
installed and the antenna connection will need to be soldered on.
This soldering process requires GOOD soldering skills to avoid damaging your new board."

Muutapa en tässä vaiheessa osaa ehdotella.
Toivottavasti kuitenkin saat radiosi kuntoon.
Taunu

"Sillä varmuudella, minkä täydellinen tietämättömyys asiasta antaa"