Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ntthhtl

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
FPV Finland ry / Vs: FPV Finland RY - perustamiskokouskutsu
« : Maaliskuu 21, 2017, 05:10:39 ip »
Näkisin että hyvä alku on osallistua perustamiskokoukseen :)

Varsinkin edunvalvonnassa ja kommunikaatiossa TraFi:n yms suuntiin olisi hyvä saada mielipiteitä kasaan mahdollisimman laajasti. Yhdistys muotoutuu sen mukaan miten porukkaa saadaan mukaan. Tarkoitus ei ole leipoa kasaan mitään pienen piirin kerhoa vaan aidosti saada toimintaa kasaan koko suomessa ja mennä eteenpäin avoimin kortein. Mitä kaikkea yhdistys voi tarjota, on pitkälti kiinni siitä mitä jäsenet näkevät tarpeelliseksi. Kaikki ideat ovat tervetulleita.

Tuohon skype kokoukseen osallistuminen ei siis sido mihinkään tai maksa mitään. Voi tulla vain kuulolle jos siltä tuntuu tai kertomaan oman mielipiteensä.

2
FPV Finland ry / FPV Finland RY - perustamiskokouskutsu
« : Maaliskuu 20, 2017, 12:37:06 ip »
Suomessa ei tunnu olevan tahoa, joka virallisesti edistäisi FPV lentämistä ja siihen liittyvää toimintaa. Tällainen olisi kuitenkin hyvä olla olemassa. Asiasta on ollut paljon puhetta, mutta nyt voisi olla toiminnan aika.

Lyhyesti yhdistyksen tarkoituksesta:
- Edistää FPV lentotoimintaa suomessa
- Olla mukana lainsäädäntötyössä mm. TraFin kanssa antamalla lausuntoja yms.
- Hallinnoida kilpailujen järjestämiseen tarvittavaa kalustoa
- Järjestää tai olla kumppanina muiden toimijoiden kanssa järjestämässä tapahtumia
- Olla yhteydessä muihin vastaaviin järjestöihin ja tahoisin suomessa ja kansainvälisesti

Yhdistyksen perustamiskokous pidetään 26.3.sunnuntaina kello 17.00 skype puheluna. Mukaan tai vain kuulolle haluavia pyydetään ilmoittamaan skype tunnus sähköpostille: spiralzfpv at gmail piste com.

Ohessa kokouskutsu, jossa myös linkki alustavaan toimintasuunnitelmaan. Vinkkejä ja ajatuksia voi esittää jo etukäteen, kiitos!

Tervetuloa mukaan!

Terveisin:
aprepo
spiralz
mikek
ntthhtl3
Torstaina kuvattu radan pystytys on youtubessa
Muut päivät vielä eddailematta, koneelta löytyi 300gb videoita assyviikonlopulta!

4
Multikopteri-uutiset / TEP Camp III 11.-12.6.2016
« : Tammikuu 18, 2016, 07:02:02 ip »
Suht loogisesti ajateltuna upean ja mahtavan TEP Camp II:n seuraaja on TEP Camp III!

Ajankohdaksi tänä vuonna otsikon ja videon kertomana ajoittuu 11-12.6.2015 ja noin about klo 12:00 eteenpäin aloitamme myös tänä vuonna lennätykset Kurjennevan RC lennokkikentällä 11.6.

Kopupuolella on ilmoittautuminen jo kovassa käynnissä, joten tänne tai sinne voi alkaa Campille ilmoittautua. Näin pysytään vähän kuusaalla paljonko väkeä on tulossa (ja mnkälaiseen järjestelyliemeen ollaan itsemme taas hoidettu ;D )


Majoitus
Allekirjoittanut kykenee tarjoamaan yösijaa melko läheltä kenttää mökiltä. Sinne mahtuu väkeä määrä X (täsmentyy jossain välissä). Jos pystyt ja haluat järjestää oman majoituksen niin hyvä. Vaihtoehtoja ovat hotelli/joku vastaava Seinäjoella (noin 15km päässä kentästä), teltta tai vaunu kentällä, tai tuttujen/sukulaisten luona. Mikäli näistä mikään keino ei onnistu niin noin kuukautta enne Camppiä, kun työvuorot ja lomat alkavat suurella osalla olla tiedossa, laitetaan google docs kyselylomake vielä tänne ja sieltä saa varata mökkiin yöpaikan.

Ohjeita
Kentällä ei saa lentää turbiini koneita. Muuten vapaasti kaikkea lentävää ja jos välttämättä haluaa niin rc autolla voi ajaa "varikolla". Kentälle ei tule sähköä, eli oman aggregaatin tuominen on suotavaa. Autot saa parkkeerattua niin lähelle kenttää, että kaikkia tavaroita voi pitää vaikka peräkontissa. Kentällä on kerhon toimesta myös käytettävänä grilli.

Ainakin tähän mennessä sähköntuotosta kentällä on ollu ylitarjontaa. Aggregaatit on käyny lähes tyhjäkäyntiä koko päivän eli mikäli Campille lähtöä rajoittaa sähkön saanti niin paikan päällä varmasti irtoaa sähköä mikäli omaa tuotantoa ei ole. Parin euron agregaatti bensarahalla saa jo valita kenen sähköä akuillensa kelpuuttaa.Mukaan Campille tarvitset:
- Koko lentävän kaluston
- Koko latauskaluston
- Tervettä järkeä ja turvallista lennätystä edistävän asenteen

Mahdollisesti myös kumisaappaat, jos sattuu kone karkaamaan ja putoamaan kauemmas missä on pitkää heinää. Viime kesänäkin käärmeitä nähtiin kentän lähettyvillä.


Pelisääntöjä
Kentällä koneita lennätetään vain niille tarkoitetulla alueella eli kiitoradan yläpuolella. Giga radioiden aikana ei ole mega radioiden kide rajoituksia, mutta FPV kisailuissa ja FPV lennoissa hoidetaan homma samoin kuin viime vuonna. FPV pilotit kokoontuvat sovitulle alueelle josta lennätys ja laitteiden kytkentä tapahtuu. Videolähetintä EI SAA kytkeä päälle omin päin asiasta ilmoittamatta. Kannattaa kysellä kaverien kanavia läpi ja odotella muut taivaalta alas jos ei ole varmuutta onko kanava sama. Turvallisuus ensisijalla!


Kartta
Kentän sijainti Seinäjoen RC Airclubin lennokkikenttä.Kysykää rohkeasti jos jotain tulee mieleen. Kaikkea ei aina muista eikä osaa kertoa! Joko tässä, irkissä tai yv:nä multa tai Toeh:ilta.


Tervetuloa leirille, jonne ovat tervetulleita kaikki RC lentävät (ja lennättäjät)! Vietetään mahtava viikonloppu, tänäkin kesänä!

Team EP:n puolesta
Toeh & jinxE: Linkki lisätty

5
Flight Controllerit / Vs: KISS FC
« : Tammikuu 13, 2016, 10:10:39 ip »
ja ainahan nuo säädöt riippuu kopterista.. joku voi lentää hyvin vakioilla ja toinen ei ollenkaan. Laudan merkki ei siihen vaikuta kun PID-säädin on sisällä jokaisessa. Matematiikan kaavat on kaikissa samat.

Kuullostaa kyllä koko KISS-idea vähä hölmöltä, johan tuo cleanflight/betaflight on yksinkertanen kun pysyy poissa CLI:stä. Ite en ainakaan kaipaa yhtään yksinkertasempaa, siinä jo menettää säätöjä/ominaisuuksia jotka on tarpeellisia. Onko flashayksen kanssa jotain muutakin kuin F3-prossujen vaatima DFU-bootloader omine ajureineen?

6
Radiotekniikka / Vs: Ohje: Frsky X4R-sb firmware päivitys
« : Syyskuu 22, 2015, 01:04:55 ip »
Naze32 ei ilmeisesti tue sbussia ilman vastarin modaamista? Itsellä ajatus oli käyttää X4R-sb:tä ZRM250, joten 8 kanavaa riittää ja helpoiten se käy Nazen kanssa cppm:än avulla. Ja näillä ohjeilla tosiaan saa päivitettyä minkä tahansa firmiksen X-sarjan vastareihin ja noilla työkaluilla pitäisi onnistua muidenkin vastareiden, moduulien, smartport-telemetria laitteiden päivittäminen, tapauskohtaisesti joutuu toki lataamaan eri ohjelmat ja mahdollisesti muokkaamaan piuhoja/liittimiä, mutta ohje oli firmware päivitykseen, tarkoitus ei ollut muuttaa tätä ketjua cppm vastaan sbus vastaan paras fc-keskusteluksi ;D nuo ohjeet tuppaa hukkumaan noihin yleisiin keskusteluihin ja tuolle usb-työkalulle ei juurikaan käyttöohjeita löydy, Suomeksi varsinkaan joten siksi jaoin nämä.

7
Lentotoiminta / Vs: Pelisäännöt koptereiden kanssa puuhasteluun
« : Syyskuu 04, 2015, 06:47:54 ap »
Jokamiehen oikeus antaa luvan ylittää peltoalue kasvukauden ulkopuolella(talvella siis). Kannattaa tosiaan pellon omistajilta kysellä lupa ennen kuin lähtee pellolle kahlaamaan. Kyllä meissä ihan hyviäkin tyyppejä on, ainakin jos asiat on selvitetty etukäteen.

T. Sami yksi viljelijä Savosta

Lisäystä. Tarjotkaa vaikka ilmakuvia pelloista saattaisivat vaikka tykätä

8
Oma kalustoni / Vs: Roxeh's fleet
« : Kesäkuu 22, 2015, 05:28:29 ap »
Noniin, nyt TEP campin ollessa takana ja kisaamisesta todella innostuneena tuli sitten tilailtua osat kahteen identtiseen kisaratsuun ;D Näistä toinen nyt valmiina ja odottamas ilmaan pääsyä:

9
Oma kalustoni / Vs: MikeK_n lelut
« : Toukokuu 24, 2015, 12:24:54 ap »
Kun keli antoi tänään myöten, ajoin OPTunen tuohon uuteen miniin. Tuuli oli aika kova, mutta eipä juuri haitannut. Pidien hakemiseen ei todellakaan mene edes yhtä akullista ja helppoa kuin... Vielä kun haki TPS säädöt kohdilleen, sai woblaukset sekä kovemmalla kaasulla tulevat pienet oskiloinnit pois.


10
Oma kalustoni / Vs: IUAV - 250FPV Mini
« : Helmikuu 17, 2015, 04:43:46 ip »
Kannattaa olla erillinen piuha kans. Ehkä paras tapa treenata jouttamista kun väsäät piuhan ite. Mitään ei saa rikki vaikka vähän ketuilleen menis ekalla kerralla :D

Tottahan tuokin :)
Juuri tuon takia ajattelin homman aluksi ulkoistaa kun ei ole  tosiaan tullu ikinä aiemmin mitään liittimiä tehtyä, mutta tekemällähän sitä oppii.

Ja varsinkin jos tuosta ei kummempaa hengenvaaraa ole, niin pitääpä kerätä kamat ja kokeilla.

11
Flight Controllerit / Vs: OpenPilot FC:t
« : Tammikuu 12, 2015, 09:34:19 ap »
Näyttäisi Revon olevan aika kysyttyä tavaraa...mitä nyt tässä viime aikoina katsellut niin koko ajan Out of Stock kaikkialla. No, aamuyöllä kun Open Pilot storessa kävin kattomassa niin oli tilattavissa sekä pelkkä lauta että Kit. Kit meni tilaukseen. Tämän jälkeen status taas Out of stock...ja nyt pelkät laudat myös out of stock.

Oli aikalailla kolme vaihtoehtoa minulla. Revo, Naza ja EagleTree. Naza ihan ok, mutta hieman tylsä. EagleTree todella mielenkiintoinen mutta niin hemmetin ruma että pitäisi piillottaa kopan sisälle, mutta GPS ei taida tykätä siitä  ;D Ja itse joutuisi kuitenkin katsomaan sitä ja kärsiä  8) Joten päädyin sitten paljon ylistettyyn Revoon.

Odotellessa lähetysvahvistusta vielä...

12
Flight Controllerit / Vs: Naze 32 / Baseflight ym.
« : Joulukuu 22, 2014, 12:00:59 ip »
Kirjotetaan tännekkin jotain. Tosiaan baseflight on itellä vaihtunut jo jokunen aika sitten Cleanflightiin. Tuli noista ledeistä puhetta ntthttl:n kanssa joka sitten huomautti että cleanflightissä on tuki noille RGB ledeille (esim. 8 X WS2812 5050 RGB LED ). No samaan aikaan oli ntthttl laittamassa tilausta juuri tuonne adafruitille, piti se sitten ottaa yksi tikku testiin.

Ihan hyvin toimii mutta piti saada värejä vaihdettua armed ja disarmed tiloissa. Eli kun oli disarmed niin vihreät ledit palaa, ja kun armed niin tikku palaa punaisena. Tää oliki sit pikkasen vaikeempaa, ei enää riittänyt oma taito kun piti koodia sörkkiä että sai toimimaan. Tässäkin tuli ntthttl hätiin ja löysi sakemannin joka oli tehnyt juuri tämän :)

Saksaksi mutta chromen kääntäjällä saa ainakin selvää.
http://fpv-community.de/showthread.php?56523-WS2812-RGB-LEDs-an-Naze32-Ein-sch%F6nes-R%FCcklicht-f%FCr-den-FPV-Racer&p=724992&viewfull=1#post724992

Lyhyesti: Lataa muokattu hex ja asenna se nazeen. Laita tuo näkyvä koodi CLI:hin ja muista save (jouduin tekemään pari muutosta kun on ledi tikku eri päin kun sakemannilla, alempana oma). Tietenkin tätä ennen pitää olla feature LED_STRIP aktivoituna ja ledit liitetty RC5 pinniin. (ppm vastari jotta tuo RC5 on vapaana)

Tältä se sitten näyttää, lisänä on ohjauksen mukaan vilkkuvat sivu ledit. Tikkua oikealle niin 2 oikean puoleista lediä vilkutaa, ja tietenkin päinvastoin. Tikkua taakse vedettäessä kummatkin puolet vilkuttaa.LEDeihin saa vielä varoitukset esim alhaisesta akun varauksesta, kaasun asennon ja flight modin eri väreillä.

https://github.com/cleanflight/cleanflight/blob/master/docs/LedStrip.md
#led

led 0 0,15:S:IA
led 1 0,15:S:IA
led 2 8,15:S:A
led 3 8,15:S:A
led 4 8,15:S:A
led 5 8,15:S:A
led 6 8,15:S:IA
led 7 8,15:S:IA
led 8 8,15:S:A

13
Ilmakuvat ja videot / Vs: Näillä mennään...
« : Lokakuu 28, 2014, 04:49:21 ip »
Onhan toi ihan siistiä kun voi istua sisällä ja lentää kopterilla. Mutta mites se tähystäminen? Tai jos radio linkki katkeaa kun olet sisätiloissa ja kopteri ulkona? Itellä käyny monesti mielessä että lähtis parvekkeelta ja kurvailis hetken, mutta joka kerta tulee kauhu skenaariot mieleen mitä jos...

En millään tavalla syyllistä mistään, mutta on ihan turhaa tehdä ei niin turvallisia asioita ja vielä laittaa videota julki (sama juttu kun niiden kantavuus testien kanssa oli ;) ). Nämä on vain ja ainoastaan minun mielipiteeni :)

14
Flight Controllerit / Vs: OpenPilot FC:t
« : Lokakuu 25, 2014, 10:20:42 ap »
Tässä Open Pilot kuviossa dokumentointi on hoidettu mallikkaasti, sieltähän se löytyi heti ohjeet kuinka homma toimii.

Osat printattu ja kohta laitetaan kiinni.

15
Ilmakuvat ja videot / Vs: Ilmakuvaus ja muut lentovideot
« : Lokakuu 10, 2014, 10:21:03 ap »
Ensimmäinen videoni, jos ei edellisen illan nopeaa testausta lasketa. Kuvattu mobiuksella minin kyydissä. Lopussa on yllätyneen näköinen nuori pari hyppytornissa. Sattuipa paikalle sopivasta myös fillaristi, vaikka ei pyörän seuraaminen ihan nappiin mennytkään.


Sivuja: [1] 2 3 ... 9