Kirjoittaja Aihe: Nopeudensäätimen flashaaminen  (Luettu 5472 kertaa)

Ari

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 123
    • Profiili
  • Liked:
  • Likes Given: 20
Nopeudensäätimen flashaaminen
« : Lokakuu 01, 2014, 01:09:00 ip »
Mahtaisko joltakulta löytyä työkalut joilla saa flashattua Turgnigy Blue series 30A nopareihin SimonK softan sisään?

Tarttis siis "USBasp AVR Programming Device for ATMEL proccessors" usb palikan ja "Atmel Atmega Socket Firmware Flashing Tool" kaapelin jossa sopivan pää tuon prossun päälle.

Luulen että 440 kokoisen multin stabiilisuus voisi parantua operaatiolla. Ainakin youtubuubi videoilla ero näyttäisi olevan huomattava..

MikeK

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1510
    • Profiili
  • Liked:
  • Likes Given: 21
Vs: Nopeudensäätimen flashaaminen
« Vastaus #1 : Lokakuu 01, 2014, 02:19:17 ip »
Multa löytyy.
"Eikö kukaan tosiaan lennä multia enää muuten ku rilleillä?"

Ari

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 123
    • Profiili
  • Liked:
  • Likes Given: 20
Vs: Nopeudensäätimen flashaaminen
« Vastaus #2 : Lokakuu 01, 2014, 02:43:12 ip »
laitoin viestiä.

Ari

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 123
    • Profiili
  • Liked:
  • Likes Given: 20
Vs: Nopeudensäätimen flashaaminen
« Vastaus #3 : Lokakuu 03, 2014, 05:00:16 ip »
Kiitokset vaan MikeK:lle nopareiden päivityksestä.

Kyllä oli huomattava muutos lento-ominaisuuksissa. Vastaa komentoihin heti eikä hetken kuluttua  :D

bk_t

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 270
    • Profiili
  • Liked:
  • Likes Given: 26
Vs: Nopeudensäätimen flashaaminen
« Vastaus #4 : Lokakuu 21, 2014, 01:08:22 ip »
Asiaa ehkä hieman sivuten, mutta kun on hankkinut Emax SimonK noparit niin pitääkö niitä säätää vielä erikseen vai ovatko paketista lentokunnossa?

Eli esim nämä http://www.verticalhobby.com/kauppa/emax-simon-series-12a-p-4318.html . Noihin löytyy tämä http://www.verticalhobby.com/kauppa/program-card-for-simon-series-and-4in1-esc-p-4394.html . Jos ei tarvitse säätää erikseen, niin mikä on hyöty tuossa ohjelmointikortissa?

MikeK

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1510
    • Profiili
  • Liked:
  • Likes Given: 21
Vs: Nopeudensäätimen flashaaminen
« Vastaus #5 : Lokakuu 21, 2014, 02:15:34 ip »
Ton softa perustuu simonk:hon eikä siis "puhdas" simonk softa. Simonk softaa ei tarvitse mitenkään säätää. Low voltage suojat olis ainakin ihan hyvä ottaa pois päältä.
"Eikö kukaan tosiaan lennä multia enää muuten ku rilleillä?"

aprepo

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 654
  • "Ei tää kulje kovempaa!"
    • Profiili
  • Liked:
  • Likes Given: 152
Vs: Nopeudensäätimen flashaaminen
« Vastaus #6 : Lokakuu 30, 2014, 07:16:12 ip »
Saiskohan näihin simonk softan jotenkin sisään? Löytyi ihan ekan quadin jäämistö kaappia siivotessa.
"Ei tää kulje kovempaa!"

ntthhtl

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 292
    • Profiili
    • Team PKS FPV
  • Liked:
  • Likes Given: 17
Vs: Nopeudensäätimen flashaaminen
« Vastaus #7 : Lokakuu 30, 2014, 07:18:44 ip »
Saiskohan näihin simonk softan jotenkin sisään? Löytyi ihan ekan quadin jäämistö kaappia siivotessa.

Riippuu Plushien iästä. Vanhat oli Atmelin piirillä, uudemmat Silabsilla. Jälkimmäisiin saa vain BLHelin firmiksen.
Lisäinfoa: http://wiki.openpilot.org/display/Doc/RapidESCs

aprepo

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 654
  • "Ei tää kulje kovempaa!"
    • Profiili
  • Liked:
  • Likes Given: 152
Vs: Nopeudensäätimen flashaaminen
« Vastaus #8 : Lokakuu 30, 2014, 10:27:33 ip »
Ok, näyttäisi vähän siltä että tuohon voisi sen BLHelin saada sisään, tosin vaatii aika paljon askartelua. Hyvä tietää, toimiihan nuo toki noinkin, mutta varmaan jos johonkin miniin nuo laittaa, on järkevää päivittää samalla softakin paremmaksi.
"Ei tää kulje kovempaa!"

Nemo

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 277
    • Profiili
  • Liked:
  • Likes Given: 0
Vs: Nopeudensäätimen flashaaminen
« Vastaus #9 : Marraskuu 11, 2014, 10:44:51 ip »
Saako noita RCX10 -nopareita flashattyä? http://www.myrcmart.com/rcx-10a-esc-brushless-motor-speed-controller-series-programed-for-multicopter-simonk-firmware-p-6074.html

Huomasin että omassa on pahoja synkkaongelmia, ja ilmenee varsinkin siten että kun hellää kaasua niin yksi moottori jättää kierrokset ylemmäksi kuin toiset. Nämä on kiinni nazessa, ja ongelman huomaa sekä korvakuulolta ilman potkureita pyöritettäessä sekä myös Baseflightin Motors-välilehdellä. Olen kalibroinut noparit baseflightin master-liukurilla arviolta 15-kertaa, sekä myös mankan kautta, mutta ei mitään vaikutusta. Outoa on se, että baseflightissa kaasua annettaessa moottorit käyvät täsmälleen synkassa, mutta radion kaasulla kolmos-moottori käy edellä ja jää jälkeen kun hellää kaasua.

Ajattelin että jos saisi re-flashayksellä vielä elvytettyä...

Edit: Tuli vaan mieleen, että olisiko mahdollista että uusimmassa baseflightin versiossa olisi joku pielessä? Lueskelin tuolta aprepo:n ketjusta että oli samanlaista ongelmaa firmiksen päivityksen jälkeen. Ja sama kolmosmoottori. Mullakin vika ainakin tuli ilmi heti sen jälkeen kun laitoin uusimman softan nazeen joka taisi olla päivätty n.23.10. Pitää vielä kokeilla pystyykö jotenkin downgradeamaan takas vanhempaan versioon.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 12, 2014, 12:26:11 ap kirjoittanut Nemo »

Nemo

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 277
    • Profiili
  • Liked:
  • Likes Given: 0
Vs: Nopeudensäätimen flashaaminen
« Vastaus #10 : Helmikuu 05, 2015, 03:10:11 ip »
Onkohan näissä nopareissa Atmel vai Silabs prosessori? Ilmeisesti ainakin "uudemmissa" versioissa (2S-6S) on Atmel, mutta mitenköhän nämä?  Olis kiva kokeilla tota uusinta BLHeliä, mutta tietäis minkälaista palikkaa metsästäis..

ntthhtl

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 292
    • Profiili
    • Team PKS FPV
  • Liked:
  • Likes Given: 17
Vs: Nopeudensäätimen flashaaminen
« Vastaus #11 : Helmikuu 05, 2015, 04:13:33 ip »
Onkohan näissä nopareissa Atmel vai Silabs prosessori? Ilmeisesti ainakin "uudemmissa" versioissa (2S-6S) on Atmel, mutta mitenköhän nämä?  Olis kiva kokeilla tota uusinta BLHeliä, mutta tietäis minkälaista palikkaa metsästäis..


BLHelihän toimii molemmissa, mutta oliko tässä ESCvai ohjelmointipalikka hakusessa? Nykyään nää nyky escit taitaa sisältää valmiiksi bootloaderin, joten päivitys pitäs onnistua servoheaderin kautta.


Täältä löytyy PDF:t joissa on tuetut ESCit listattuna: https://github.com/bitdump/BLHeli
esim. [size=78%]https://github.com/bitdump/BLHeli/raw/master/Atmel/BLHeli%20supported%20Atmel%20ESCs.pdf [/size]


Nemo

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 277
    • Profiili
  • Liked:
  • Likes Given: 0
Vs: Nopeudensäätimen flashaaminen
« Vastaus #12 : Helmikuu 05, 2015, 04:46:16 ip »
Onkohan näissä nopareissa Atmel vai Silabs prosessori? Ilmeisesti ainakin "uudemmissa" versioissa (2S-6S) on Atmel, mutta mitenköhän nämä?  Olis kiva kokeilla tota uusinta BLHeliä, mutta tietäis minkälaista palikkaa metsästäis..


BLHelihän toimii molemmissa, mutta oliko tässä ESCvai ohjelmointipalikka hakusessa? Nykyään nää nyky escit taitaa sisältää valmiiksi bootloaderin, joten päivitys pitäs onnistua servoheaderin kautta.


Täältä löytyy PDF:t joissa on tuetut ESCit listattuna: https://github.com/bitdump/BLHeli
esim. [size=78%]https://github.com/bitdump/BLHeli/raw/master/Atmel/BLHeli%20supported%20Atmel%20ESCs.pdf [/size]

Sorry vähän epäselvästi ilmaistu, mutta nuo linkittämäni escit on postissa tulossa ja mietin saisko ne toimimaan oneshotilla, eli ohjelmointipalikka olisi haussa. Nuo supported esc pdf:t mulla olikin, mutta ainoa Sunrise Slim mikä niistä löytyy on tosiaan tuossa Atmell-tuettujen pdf:ssä, ja siinä on mainittu "2S to 6S". Muistelen lukeneeni jostain, että nuo tilaamani "2S to 4S" olis vanhempaa tuotantoa, mutta en ole saanut selville kummalla piirillä ne on.

Täytyy varmaan odottaa että noparit saapuu niin tietää minkä palikan tilaa. Hyllyssä mulla on vaan "Afro Usb Programming Tool" ja "USBasp AVR Programming Tool" mutta ei tota "Atmel Socket Toolia". Eli jos nämä kaikki sunrise slimit on atmel-pohjaisia, niin saattaahan se onnistua suoraan servokaapelista tuolla afron usb palikallakin?

Certi

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 495
    • Profiili
  • Liked:
  • Likes Given: 36
Vs: Nopeudensäätimen flashaaminen
« Vastaus #13 : Helmikuu 05, 2015, 06:35:54 ip »
Eikös silloin olis ollut helpompi ostaa nämä: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__42551__Afro_Slim_20Amp_Multi_rotor_Motor_Speed_Controller_SimonK_Firmware_.html ?

No, mutta kun saat ne noparit niin kuori auki ja kurkkaamaan. Noita (atmel) prossun päälle tulevia ohjelmointiliitäntäpiuhoja saa myös kunkulta.

ntthhtl

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 292
    • Profiili
    • Team PKS FPV
  • Liked:
  • Likes Given: 17
Vs: Nopeudensäätimen flashaaminen
« Vastaus #14 : Helmikuu 05, 2015, 07:14:57 ip »
Eikös silloin olis ollut helpompi ostaa nämä: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__42551__Afro_Slim_20Amp_Multi_rotor_Motor_Speed_Controller_SimonK_Firmware_.html ?

No, mutta kun saat ne noparit niin kuori auki ja kurkkaamaan. Noita (atmel) prossun päälle tulevia ohjelmointiliitäntäpiuhoja saa myös kunkulta.
Multa saa ton liitintyökalun kyllä lainaan jos iskee kiire :)