Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - aprepo

Sivuja: [1] 2 3
1
Lentokilpailut / Velocidrone FIN Spec Race 3/2022
« : Helmikuu 15, 2022, 12:49:38 ip »
Tänään kisataan jälleen simulaattorilla!

Suomen maajoukkueen Aleksi Rastas haastaa jälleen mukaan kaikki jotka ovat kiinnostuneet drone racing:sta, taitotasosta riippumatta.

Mukaan pääsee ilmoittautumalla lomakkeella: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1VLoc2D1paTcRywkk6AlVQSQDgbVBDeI76pD9uvEFF4k/edit?usp=sharing

Aikataulu:
- 20:15 Aika-ajot
- 21:00 Stream alkaa

Varusteiksi riittää RC ohjain ja Velocidrone simulaattori, keskustelua varten käytössä on Discord.

Säännöt ja tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät tuolta : https://docs.google.com/document/d/1q3sOFQAIAstdXF1H7JEkEvtjEvTSL66kmcM3tcFtZsA/edit

Lisätietoa FPV Finland:n Slack:ssa kanavalla #kilpailut

Kisaa voi myös seurata Youtube streamina: https://youtu.be/NiLoTZA2x3k

2
Lentokilpailut / RACE OF DRONES OULU - FAI World Cup 2019
« : Tammikuu 18, 2019, 04:28:15 ip »


FAI DRONE RACING WORLD CUP tulee Suomeen tänäkin vuonna!

Kisakausi avataan Oulussa, RACE OF DRONES OULU tapahtumassa.

https://rod.oulu.com/

Ilmoittautuminen avautuu tapahtuman kotisivulla 21.1., lisää tietoa kisatiedotteessa

Kisatoimintaa tapahtumassa pyörittämässä FPV Finland ry, mukana myös Suomen Ilmailuliitto

3
FPV Finland ry / 2019 Drone Racing kalenteri
« : Tammikuu 04, 2019, 12:28:58 ip »
2019 Drone Racing Kalenteri

Kerätäänpäs tähän alustavasti kauden 2019 tapahtumia Suomessa. Keskustelua tapahtuu paljon Slackissa mutta viestit tuppaavat sieltä katoamaan.

Suomi Cup järjestään tänäkin vuonna, tähän on alustavasti ilmoitettu:
- 12.3. Race Of Drones Oulu FAI World Cup
- 1.6.  Lahti NIK
- 15.6. Kuopio Dump!
- 27.7. Porvoo kuninkaanportti, vaihtoehtoinen päivä 29.6.
- 10.8. Toijala, NinjaBlitz19

Tiny Whoop kisoja Suomessa
- 12.1. White Forest Möbelrace by RD & EMO
- 30.3. Humppila Whooping 2019 - FPV Ninjas

Tapahtumia muualla:
Ruotsin Drone cup: https://www.dronecup.se/kalender/
FAI World Cup kalenteri: https://www.fai.org/world-cups/drone-racing?upcoming=1&f%5B0%5D=fai_event_year%3A2019&display=list

5
SIL - Lennokkitoimikunta / F3U (FAI:n drone racing luokka) säännöt
« : Heinäkuu 11, 2018, 05:37:47 ip »
F3U luokka (myöhemmin tämä tulee muuttumaan F9U:ksi) säännöt löytyvät täältä:

2018
F3U (Provisional class) - RC MULTI-ROTOR FPV RACING RULES
DRONE RACING WORLD CUP RULES
Effective 15 March 2018
https://www.fai.org/sites/default/files/documents/sc4_vol_f3_droneracing_15-3-2018.pdf

6


Kuopion lennokkikerho KiHu järjestää 16.6. Drone Racing Suomi Cup:n toisen osakilpailun uudenuutukaisella Dump! FPV radalla Kuopiossa!

Kisakutsu, lisätiedot ja ilmoittautuminen http://kuopionlennokkikerho.fi/suomi-cup-2018/

Aikataulu
Kisat järjestetään lauantaina 16.6.2018

9:00 ilmoittautuminen alkaa
11:00 Aika-ajot alkavat
17.00 kisojen arvioitu päättyminen, palkintojen jako
18.00 majoittuminen
19.00 rantasauna
20.00 DumpAfterFly Unlimited
Ilmoittautuminen on mahdollista niin kauan että ennättää mukaan aika-ajoihin. Kisat pyritään päättämään viimeistään n. klo 17.00.

Rankan kisapäivän jälkeen saunotaan, pulahdetaan Kallaveteen, grillataan ja vietetään porukalla rennosti iltaa läheisessä Rauhalahden matkailukeskuksessa. Kentällä saa myös majoittua ja lennättää läpi valoisan kesäyön.

7
Lentokilpailut / JÄMI JPV OPEN 2018 - FAI Drone Racing World Cup
« : Maaliskuu 22, 2018, 08:43:16 ap »
J Ä M I   F P V   O P E N   2 0 1 8
-------------------------------------
FAI Drone Racing World Cup

JAMIFPVOPEN.COM

Huomio kaikki FPV harrastajat! 8)
Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Jämi FPV Open saa jatkoa tänäkin vuonna. Viimeksi paikalla oli kymmeniä harrastajia ympäri suomen ja ulkomaita myöten, tänä vuonna tapahtuman on osa virallista FAI World Cup:ia!

Kisa on avoin kaikille, kokemuksesta ja taitotasosta riippumatta. World Cup kisan lisäksi lentämistä on myös muissa muodoissa ja muutenkin kuin miniquadeilla. All things FPV! Ohjelma tarkentuu myöhemmin, mutta näillä näkymin paikalla tulee olemaan ainakin lediportit...

Paikkana on legendaarinen Jämijärven lentokenttä, jossa mm. ravintola terasseineen josta suoraan näköala tapahtumapaikalle sekä sauna.


Paikka
Jämijärven lentokenttä

Aikataulu (alustava)
19.7. Torstai
- Rakentaminen alkaa

20.7. Perjantai
- Rakentaminen jatkuu
- Pilottien ilmoittautuminen aukeaa
- Iltalentoa ja hengailua yhdessä  8)

21.7. Lauantai
- Ensimmäinen kisapäivä
- Harjoitukset ja aika-ajot
- Iltalentoa ja hengailua yhdessä, ohjelma tarkentuu lähempänä 8)

22.7. Sunnuntai
- Toinen kisapäivä
- Karsinnat ja finaali
- Palkintojen jako
- Iltalentoa ja hengailua yhdessä  8)

23.7. Maanantai
- Tapahtuman purku

Muutokset aikatauluun mahdollisia. Tapahtuma järjestetään säävarauksella.

Osallistumismaksu
Kisan osallistumismaksu vahvistetaan rekisteröitymisen avaamisen yhteydessä.

HUOM: kisaan osallistuminen edellyttää voimassa olevaa (14 päivää ennen kisaa) FAI kisalisenssiä. Varsinaisen FAI kisalisenssin lisäksi FAI myöntää ainakin vielä tänä vuonna erillisiä Drone Racing lisenssejä, joka käy vain drone racing kisoissa. Lisenssin voi hakea täältä: http://www.droneracing.aero/ melko kohtuulliseen hintaan.

Majoitus
Jämin lentokentän alueella on useita hotellivaihtoehtoja ja vuokrattavia mökkejä lähellä kisapaikkaa.
Ohjeet tulevat verkkosivulle.


Tapahtuman järjestäjinä toimivat FPV Finland ry ja Suomen Ilmailuliitto.


8
FPV Finland ry / 2017 kuulumisia
« : Tammikuu 01, 2018, 09:27:51 ip »
Tuli kirjoitettua lennokit.net:iin esittelyä yhdistyksestä ja sen toiminnasta vuoden aikana ja hoksasin että tännehän ei ole juurikaan tullut mitään postailtua kun suurin osa keskustelusta pyörii tuolla slack:ssa. Mutta uusi vuosi ja uudet kujeet, joten mainitaan vähän täälläkin (jos joku muuten on kiinnostunut, niin aktiiviselle tiedottajalle olisi hommia :) )

Aikaisemmin julkaistu lennokit.net:ssä:
"Suomessa on FPV lentämistä harrastettu jo pitemmän aikaa, mutta porukka on harrastellut sitä vähän siellä sun täällä ja missään ei oikeastaan ole ollut kunnollista yhteistä käsitystä siitä, paljonko porukkaa oikein on.

Vähitellen porukka alkoi löytää toisiaan foorumeiden kautta ja ensimmäisiä drone racing kisojakin alkoi olla ja keskustelua yhdistymisestä virallisemmin alkoi olla puhetta.

Nyt, 2017 alkuvuodesta, lopulta saatiin porukka kokoon ja pidettiin yhdistyksen perustamiskokous ja BOOM, FPV Finland ry oli syntynyt (kunhan saatiin PRH paperihommat hoidettua).

FPV Finland ry (fpvfinland.fi) on siis keskittynyt ei pelkästään multikoptereihin saatika "droneihin" joka on todella epämääräinen käsite. Drone racing on kyllä iso ja näkyvä osa toimintaa, mutta varsinaisesti homman juju on First Person View lentäminen kaikissa muodoissaan. Jonkin verran sivutaan myös semi-autonomista lentämistäkin, sillä osa lentämisestä saattaa tapahtua lentoälyn kiertäessä waypointteja. Harrastus on kuitenkin vahvasti perinteistä lennokkiharrastusta lähellä siinä mielessä, että itse lentäminen on keskeisessä asemassa, ei pelkkä työkalu kameran saamiseksi taivaalle.

Yhdistys on rekisteröity Helsinkiin koska joku kotipaikka sillä pitää olla, mutta toimii valtakunnallisesti. 2017 hallituksessa jäseniä on Helsingistä, Hämeenlinnasta, Tampereelta, Toijalasta, Turusta ja Oulusta. Jäsenmäärä ei vielä kovin suuri ole, mutta eiköhän se ala siitä nousemaan, jos yhdistyksen toiminta nähdään kannattamisen arvoiseksi.

Yhdistys liittyi myös SIL:n jäseneksi, paperityö taitaa tosin olla vielä jonkin verran vaiheessa.

Samalla kun yhdistys perustettiin, tehtiin siirtyminen paikallisten porukoiden omista chattiryhmistä yhteen Slack chattiin, jossa onkin jo reilu 300 käyttäjää ja sen kautta tavoittaa aika hyvin suomen FPV skeneä. Viestejä siellä liikkuu reilu 10 tuhatta viikossa.

Yhdistys on tähän mennessä ollut mukana järjestämässä drone racing kilpailuja kaudella 2017 mm. Keravan lennokkikerhon kanssa kerhon kauden avaustapahtumassa, Manse FPV:n kanssa Jämi FPV Open:ssa, MR2 FPV Ninjojen kanssa Ninja Bliz:ssä Toijalassa. Lisäksi yhdistys on kartuttanut varoja olemassa kisatoimintaa järjestävänä osapuolena Elisa Drone Racing Leageue:ssa, jolla on kaudella 2017 ollut neljä osakilpailua mm. Assembly tapahtumassa ja finaali on nyt Tallinnassa 25.11. järjestettävillä Robotex messuilla.

Kisaajia tapahtumissa on ollut aika hyvin, yleensä noin 20-30 osallistujaa kussakin. Osa tapahtumista on ollut kansainvälisiä, osallistujia on ollut Suomesta, Virosta, Latviasta ja Venäjältä. Ruotsalaisia ei ole vielä saatu mukaan mutta meiltä on käynyt pilotteja ainakin yhdessä kisassa Ruotsissa ja seuraavassa EDRL kisassa on tulossa osallistujia sieltäkin. Kisaajien määrää on rajoittanut tähän asti ihan teknisetkin seikat, tähän asti on käytetty infrapuna transpondereihin perustuvaa ajanottoa, joten transpondereiden määrä on ollut rajaava tekijä. Seuraavalla kaudella tullaan siirtymään käyttämään videolähettimien taajuuden seurantaan perustuvaa ns. vTX ajanottoa, jolloin transpondereita ei enää tarvita.

Yhdistys on ollut kertomassa lajista myös Model Expo messuilla sekä Maker Faire messuilla Espoossa, sekä ottanut kantaa mm. EASA säännösehdotukseen.

Kauden 2018 toimintasuunnitelmaan ollaan keräämässä ideoita ja tietoa kentältä, ainakin kilpailutoiminta tulee jatkumaan ja tarkoitus olisi saada toimintaa aktivoitua laajemmaltikin Suomessa. Yhteistyö kansainvälisesti tulee jatkumaan myös ja puheissa on mm. nordic/baltic cup:n järjestäminen. Kaikki hullutkin ideat otetaan vastaan!

Ratakaluston hankintaa valmistellaan ja yksi idea olisi mahdollistaa paikallisille kerhoille ja tiimeille ratakaluston hankkiminen edullisesti mm. yhteishankinnan kautta. Suomessa on tiettävästi parikin FPV kenttähanketta menossa, joten tässä voisi olla hyvä tilaisuus tehdä yhteistyötä. Talvikaudella lentäminen on aika vähäistä, joten ratkaisuja tähän etsitään, käytännössä mahdollisuuksia lentää pienemmällä kalustolla sisällä.

Harrastuksen profiilin kohottaminen olisi myös hyvä saada etenemään, eli kaikki mahdollisuudet esitellä lajia pyritään hyödyntämään.

Tässä tällainen lyhyt katsaus FPV Finland ry:n ensimmäisen kauden toimintaan ja vähän tulevaankin. Koko ajan uusia harrastajia ja lajista kiinnostuneita tulee vastaan, toivottavasti trendi jatkuu ensi kaudellakin ja uusia innokkaita mahtuu aina mukaan!

Ari-Pekka Repo
Hallituksen puheenjohtaja
FPV Finland ry
"

9
FPV Finland ry / FPV Finland slack kanava
« : Maaliskuu 27, 2017, 07:38:39 ip »
FPV Finland RY chattiin pääsee mukaan tästä: https://fpvfinland.signup.team/

EDIT: signup palvelu on lakannut toimimasta, nykyään Slackiin pääsee http://fpvfinland.fi/slack/ kautta

10
FPV Finland ry / FPV Finland RY - perustamiskokouskutsu
« : Maaliskuu 20, 2017, 12:37:06 ip »
Suomessa ei tunnu olevan tahoa, joka virallisesti edistäisi FPV lentämistä ja siihen liittyvää toimintaa. Tällainen olisi kuitenkin hyvä olla olemassa. Asiasta on ollut paljon puhetta, mutta nyt voisi olla toiminnan aika.

Lyhyesti yhdistyksen tarkoituksesta:
- Edistää FPV lentotoimintaa suomessa
- Olla mukana lainsäädäntötyössä mm. TraFin kanssa antamalla lausuntoja yms.
- Hallinnoida kilpailujen järjestämiseen tarvittavaa kalustoa
- Järjestää tai olla kumppanina muiden toimijoiden kanssa järjestämässä tapahtumia
- Olla yhteydessä muihin vastaaviin järjestöihin ja tahoisin suomessa ja kansainvälisesti

Yhdistyksen perustamiskokous pidetään 26.3.sunnuntaina kello 17.00 skype puheluna. Mukaan tai vain kuulolle haluavia pyydetään ilmoittamaan skype tunnus sähköpostille: spiralzfpv at gmail piste com.

Ohessa kokouskutsu, jossa myös linkki alustavaan toimintasuunnitelmaan. Vinkkejä ja ajatuksia voi esittää jo etukäteen, kiitos!

Tervetuloa mukaan!

Terveisin:
aprepo
spiralz
mikek
ntthhtl11
Multikopteri-uutiset / Yle Puhe: Game of Drones
« : Helmikuu 28, 2017, 11:58:43 ap »
Ai mitä tein tänään? Kävin radiossa.

http://areena.yle.fi/1-3994001


12
Lentokilpailut / ERSA Cup 2016 : 2016-10-06 @ Ibiza
« : Syyskuu 15, 2016, 07:54:39 ap »
ERSA (European Rotor Sports Association) järjestää Ibizalla Euro Cup finaalin 6-9.10.
http://www.ersa-cup.com/

Suomesta kisaan on karsinut kolme pilottia, JanneK, Dudlik ja MeatG, jotka kävivät hakemassa kisapassit Vilnassa järjestetyissä kisoissa, joissa JanneK voitti suvereenisti viemällä jokaisen erän voiton.

13
Lentokilpailut / Pärnu FPV Ralli 2016-09-24
« : Syyskuu 15, 2016, 12:02:30 ap »
Virolaisten kauden päätöskisa Pärnussa 2016-09-24 lauantaina

https://www.facebook.com/events/749481025193114/

"Estonian FPV Club is honoured to host another FPV race near the south border of Estonia.

More info and details: http://event.fpv.ee/eng/

Prizes
PRO class
 Turnigy Graphene batteries

Amateur class
 Turnigy Nanotech batteries

Freestyle
 FPV / Video equipment

Ladies
 Complimentary prize

Extra prizes
 DroneXlabs Diablo Frame Kit

Technical requirements
 Frame size 100-330 mm diagonal from motor to motor
 Propeller size 3"-6", 2-6 blades, 20-50 blade angle
 3S or 4S batteries
 3-6 motors
 Maximum weight 700 grams
 Video transmitter 5.8Ghz, max. 25mW, FS/IRC and/or E band

Participation fee
Participation fee is 20€ per person, wich includes:
 2 nights accommodation
 catering 4-5 times

We kindly ask for competitors guests (family/friends) also to pay participation fee to cover their accomodation and catering.

Event is free for guests who do not need accomodation or catering."

14
Lentokilpailut / MicroFPV SM-kisat 2016-10-08 @ Hämeenlinna
« : Syyskuu 14, 2016, 11:58:44 ip »
En löytänyt aiheesta ketjua vielä, niin laitetaas.

http://www.microfpvfinland.com/

"Micro FPVn Suomenmestaruus ratkotaan 8.10.2016 Hämeenlinnan Touhutalossa!
Kisat käydään Tiny Whoopeilla. Ilmottautuminen alkaa 11.9.2016"

15
K E L K O    F P V    C U P
-----  osakilpailu #4  -----

Keravan Lennokkikerho järjestää kesän kisasarjan NELJÄNNEN osakilpailun 13.8. Keravan Keinukalliossa.
(Sateen sattuessa varapäivä on 14.8. sunnuntai)

Luvassa on jälleen rentoa yhdessä oloa kentällä muiden harrastajien kanssa, tiukkoja tilanteita radalla, jossa nyt enemmän portteja ja palautteen perusteella uudistettu kisaformaatti!

Tämänkertaisen osakilpailun voittajalle on luvassa käytössä erittäin hyvin toimivaksi todettu, Antti Huhtalan valmistama PKS FPV diversiteettivastarimoduuli! Näitä ei ihan joka kaupasta saakaan!


ILMOITTAUTUMINEN 12.8. klo 24 ASTI
osoitteessa http://kelko.fi/2016/08/kelko-fpv-cup-osakilpailu-4/

Osallistumismaksu:
Kelkon jäsen:     10 euroa
Muut:                 15 euroa
(yleisöllä vapaa pääsy)

Kisan aikataulu ja paikka:
Ilmoittautuminen alkaa klo 11:00
Kisan arvioitu päättymisaika n. klo 17:00
Paikka: Keinukallion lennokkikenttä. Keinukalliontie 10, Kerava.
Ajo-ohjeet: Aja Keinukalliontielle ja käänny ensimmäisestä risteyksestä vasemmalle. Kilpailupaikka on hiekkatien päässä. Aja rauhallisesti koska tien poikki kulkee frisbeegolf -radan reitti!
Kartta: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zu4kl9xt0KJk.kXlnUoJ8Jpzo

MIKÄ ON KELKO FPV CUP?
Kilpasarja koostuu 5 osakilpailusta jotka kisataan pääasiassa Keravan Lennokkikerhon kentällä Keravan Keinukalliolla. Viiden osakilpailun sarjasta 4 parhaan tulokset lasketaan sarjan mestaruuden ratkaisemiseksi.

Cupin voitto ratkaistaan pisteiden perusteella cupin viimeisessä osakilpailussa.

Cupin voittajalle on luvassa mm. BoltRC:n Bolt K5 - Ghost Edition
Kyseessä on BoltRC:n K5 kisakopteri (also know as "Kraken"), BoltRC:n virallisen kisapilotin Pete G. aka "Ghost":n valmiiksi rakentamana ja säätämänä!
Tämän lisäksi cupiin osallistuneiden kesken arvotaan Walkeran F210 kisakopteri sekä kunkin osakilpailun voittajille luvassa palkintoja.

Tarkemmat tiedot CUP:n säännöistä löydät osoitteesta http://kelko.fi/kilpasarjat/

Sarjaa tukemassa:
https://boltrc.com/http://www.verticalhobby.com/http://flyduino.net/http://www.hobbycenter.fi/http://www.kerava.fi/

Sivuja: [1] 2 3