Multikopterit.net keskusteluforum

DJI Spark kokemuksia

Aloittaja Jussi67, elokuu 24, 2017, 12:43:52 IP

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussi67

Kuukauden päivät harjotellut tällä ja pikkasen on säädöt hakusessa, eli Sansung s5 toimii sutkot hyvin mutta s8 ei kyllä toimi.
Päivityksiä tulee vähänväliä joten kai sitten toi s8 rupee joskus toimii???

Jos jollain on kokemuksia niin kertokaa miten ootte saaneet asetukset kohilleen.

Tässä linkki YouTubeen josta näkyy mitä oon saanut aikaseksi :)
https://www.youtube.com/watch?v=uAgBAGI6ceA

mijarven

Noo, ei ole tullut paljoa käytettyä, kun Mavic ollut aina jotenkin mukavampi, kumpikin toki kulkenut mukana...

mara h

Onkohan kameran asetukset ihan kohallaan, kun autot kulkee vähän nykimällä.

Raimondon

Ihan pätevän oloinen laite tuo Sparks,itselläkin hieman suunnitelmissa hankkia....mutta radio-ohjaimen kanssa varustettu versio.
Wifin yli kännykällä tai tabletilla ohjaaminen tuntuu niin vieraalta....käsimerkeistä puhumattakaan.
Tosin Mavicissa olisi 4K video....hmm...??

ashrak

Lainaus käyttäjältä: Raimondon - syyskuu 15, 2017, 07:24:19 AP
Ihan pätevän oloinen laite tuo Sparks,itselläkin hieman suunnitelmissa hankkia....mutta radio-ohjaimen kanssa varustettu versio.
Wifin yli kännykällä tai tabletilla ohjaaminen tuntuu niin vieraalta....käsimerkeistä puhumattakaan.
Tosin Mavicissa olisi 4K video....hmm...??

Jos tosissaan homman kanssa niin ehdottomasti mavic. Stabiilimpi ja kuvanlaatu selvästi parempaa vaikka kuvailisi 1080p.

Raimondon

DJi Spark hankittu,erittäin vakaa laite näin kuukauden testin perusteella. Kuvanlaatu ei mielestäni ole mitenkään huono,vaikka 4K puuttuukin.
Tosin vielä on lumi maassa ja maisema äärimmäisen valkoinen ja kirkas,joten palaan kuvanlaatuun kun vihreys valtaa maiseman.
Pienessä tuulessakin kuvan vakaus on hyvä....melkein kuin jalustalta kuvaisi heh heh,mutta tämä  siis vanhempaan itse tehtyyn kalustooni verrattuna.

Pieni koko on plussaa,helppo kuljettaa,mutta toisaalta pieni kopteri on lähes näkymätön jo 40m päässä. Tämä vähän vaatii tottumista kun edelliset muut kopterini ovat noin 65cm x 65cm ja näkyivät Trafin sallimalla maksimi etäisyydelläkin helposti.

Raimondon

#6
Hei,

Kokemuksia Sparkista kertyy hiljalleen,kuten esimerkiksi radio-ohjaimen kantomatka,se saattaa tietyissä olosuhteissa olla todella lyhyt CE alueella ( CE = EU:n radiosäännöt = erittäin matala lähetysteho näille laitteille.)

Viimeksi se oli noin 70m kun tuli häiriöt yhteyteen ja kopu halusi alkaa palaileen kotipisteeseen. Ohjaimen DJI Go sovelluksesta oli valittuna taajuudet AUTO,joten käytössä oli 5.8Ghz jolla muutenkin on lyhyempi kantomatka kuin 2.5Ghz:n taajuudella.

Ilmeisesti tässä oli kyseessä alue jossa oli paljon radioliikennettä taajuuksilla 2.5 ja 5.8Ghz (WiFi)  ,koska Sparkin radio-ohjain toimii WiFi taajuuksilla niin häiriöitä varmasti esiintyy ja sen voi huomata  DJi Go sovelluksen radioyhteysasetuksista = paljon punaisia palkkeja kanavanumeroiden kohdalla.

Toisessa testissä kantomatka olikin jo 450m  ,maaseudulla kukkulan laelta suurelle aukealle pellolla,lisäksi ohjaimesta oli valittuna kiinteä 2.5Ghz taajuus.
Radio-ohjaimessa käytän OTG kaapelia jolla se on kytketty Iphone 7+ kalikkaan,josta on kytketty Wifi pois päältä. Tällä (OTG / Wifi) tosin ei pitäisi olla merkitystä radioyhteyteen ohjaimesta Sparksiin. Kantomatkat ohjaimen ja Sparksin välillä ovat olleet samaa luokkaa myös silloin kun käytössä on Androidpuhelin joka on yhdistetty ohjaimeen wifi:n kautta.

Jenkeissä kantomatkat ovat ihan toista luokkaa, koska siellä on käytössä toiset radiosäännöt (FCC),mikä sallii suuremmat lähetystehot kyseisille taajuuksille.

Luotettava radiolinkki ohjaimen ja kopterin välille (Tyyliin oikeat digitaaliset RC ohjauslaitteet) olisikin erittäin hyvä,vaikka  kukaan meistä ei halua lennättää yli Trafin sallimien etäisyyksien,niin silti pieni lisä lähetystehoon parantaisi yhteyden luotettavuutta myös lyhyillä lain sallimilla etäisyyksillä .
Murgo

Tilasin minäkin tuollaisen, Mavic airia ensin meinasin mutta iski pihiys ja meinasin että ehkä pärjään hiukan pienemmälläkin videoresoluutiolla kun olen tähän astikin ollut ihan tyytyväinen ihan vaan normi HD-kuvaan ja kun telkkarista niitä kuitenkin katselen. Saa nähdä miten tuon saa pelaamaan, joutuuko ostamaan vielä uuden puhelimenkin kun ilmeisesti ovat nuo Dji-tuotteet vähän kranttuja.

Murgo

#8
No niin, Sparkki (fly more combo) saapui Verkkokaupasta. Latasin akut ja hiukan pelonsekaisin tuntein ja varautuneena tuntien taisteluun rupesin suorittamaan käyttönottoa.

Yllätys oli suuri kun kaikki sujuikin kuin Strömssössä, ainoa harmi oli ettei sen QR-koodin lukeminen paketista meinannut ensin tuon puhelimen huonolla kameralla onnistua mutta muutaman yrityksen jälkeen sekin meni läpi. Aktivointi onnistui muutenkin ihan ohjeiden mukaan ja yhteys kopteriin syntyi kivuttomasti, ensilento keittiössä parikymmentä minuuttia aloituksen jälkeen.

Ainakin lähietäisyydeltä kuvayhteys tuntuu pelaavan täydellisesti, videota ja kuviakin syntyy, tosin video menee nopeasti kopteria kääntäessä epäteräväksi, johtuneeko hämärästä valaistuksesta (ei valoja päällä, ainoastaan luonnonvaloa ikkunasta)? Kaiken lisäksi leijuu ihan paikallaan siitä huolimatta että varoittaa ettei GPS-yhteyttä ole.

Tuo esteidenväistösysteemi on sisällä hiukan turhankin varovainen, päästää ehkä reilun metrin päähän seinästä ja sitten stoppaa joten ikkunasta ulos kuvaaminen ei oikein onnistunut kun ei päässyt tarpeeksi lähelle ikkunaa.

Mutta hyvältä vaikuttaa toistaiseksi, pitänee huomenna koettaa ulkona jos ei liikaa tuule.

Murgo

#9
No niin, lennättelin akullisen työpaikan takapihalla joka on iso asfalttikenttä eli tilaa riittää. Tosi vakaa tuntuu kyllä olevan noin pieneksi, pysyi melko kovassa tuulessa paikallaan ilman ongelmia. Aika herkästi tuntuu tulevan virheilmoitus heikosta signaalista, jo muutaman kymmenen metrin jälkeen alkoi aina välillä herjailla, joskin sekä kuva- että ohjausyhteys pelasivat edelleen virheettömästi eikä lähtenyt itsekseen palailemaan kotiin tms.

Mitään älykkäitä lentotiloja en vielä kokeillut vaan lentelin ihan manuaalisesti, mitä nyt kotiinpaluun testasin että pelittää. Kameran tilttausrulla toimii minusta väärinpäin mutta eiköhän siihen tottune. Puhelimelle pitänee hankkia joku varjostin, kirkkaassa auringossa on hiukan hankala nähdä ruutua.

Mainiolta laitteelta vaikuttaa edelleen, hauska pikku pörriäinen joka kulkee mukana pienessä kassissa eikä vaadi kummempia kokoamisia tms. toisin kuin iso kuvauskopterini joka vie kasaan taitettunakin puolet auton takapenkistä ja jonka lennonvalmistelut kestävät vartin.  :)

Murgo

#10
Lennättelin taas hiukan mökillä ja muuten olen edelleen oikein tyytyväinen laitteeseen mutta ohjaimen kantama tuntuu kyllä tosiaan aika lyhyeltä, 50 metrin korkeudessa alkaa tulla varoituksia heikosta signaalista niin en uskaltanut lennättää korkeammalle. OTG-kaapeli on tosin tulossa, ehkä sillä kantama paranee? Koetin kyllä pikaisesti yhdistää ohjaimen ja puhelimen tuollaisella micro-USB-normi-USB- adapterikaapelilla+normi-USB-micro-USB-piuhalla mutta alkoi ladata ohjainta puhelimesta niin otin irti kun en tiennyt että onko tuo yhdistelmä ok vai onko jotain johtoja ehkä väärin ristissä.

Harvemminhan sitä tietty tuollaisella laajakulmaisella kameralla tarvitsee kovin kauas mennä mutta olisihan se kiva jos korkeutta saisi edes sen Trafin salliman 150 metriä. Ja pelivaraahan olisi muutenkin hyvä olla.

Blade

Tässä uus harrastaja kirjoittelee kokemuksia.Olen tyytyväinen sparkkiin ollut,lennättänyt nyt 5 kertaa.Mistä olette tuon otg kaapelin hommanut,tarvis olla micro usb/c usb päällä.Itse lennättänyt max 74m korkeudessa ja välillä gps singaali hukkuu vähäksi aikaa.Ilmeisesti puhelimen wifi sotkee radioo,niin ku täällä asiasta kirjoitettiin.Yks mikä ihmetyttää niin aina ku alat lennättään,alkaa sovellus herjaan että calibroi sparkin kompassi.Mistä moinen johtuu?Hiukan täytyy vielä kuvausta harjoitella,lisäakku ja propelli suojat tuli hankittua.Lataushub ja ainakin vielä yks akku lisää täytyy vielä investoida.

Ves@

En oo enään jaksanu otg-piuhan kanssa peuhata. Näyttönä iPhone 6, wifillä yhteys ohjaimeen, ohjaimen ja Sparkin välinen yhteys 2,4 gigalle.Kyllä se tuolla konstin menee niin ylös kuin laki sallii.Etäisyyttä en nyt hetkeen oo testannu, mutta muutama satametriä menee.
Go4: 40632km
DjiFly: 6444km
Autel: 2055km

FIN-RP-5836XXX

-Phantom 4 Pro, Mavic 2 Pro/Zoom, Pro/Platinium,
-Mavic 3, Air 2, Air 2s, Air, Mini, Mini2, Mini 3 Pro, Spark, Inspire1, Dji Fpv, Dji Avata
-Autel Evo Lite+ , Evo Nano +
-1000mm Octo, 900mm Y6, 1540mm Heksa
-PowerEgg

Murgo

#13
No niin, lomamatkasta yms. johtuen tuli tänään vasta kokeiltua Sparkia OTG-kaapelilla. Ero kantamassa oli melkoinen, sallittuun 150 metrin korkeuteen pääsi kevyesti ilman mitään herjoja. Ihmeen paljon se WiFi ilmeisesti ohjauslinkkiä häiritsee. Kaapelin suunnalla on merkitystä, väärin päin lataa ohjainta puhelimesta eikä yhteys toimi. Pitänee merkitä piuhan päät että tietää miten päin laittaa.

Koetin myös sport-modea ja kulkee kyllä ihan eri tavalla, on jopa hauska lennättää. Nyt olen laitteen suorituskykyyn täysin tyytyväinen. 😀

Pinolahti

Miten hyvin tuo seuranta toimii esim polkupyöräillessä puisto osuudet kun oksia alhaalla?