Kirjoittaja Aihe: Taranis X-lite  (Luettu 1836 kertaa)

Murgo

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 263
    • Profiili
Taranis X-lite
« : Joulukuu 10, 2018, 03:05:30 ip »
https://www.frsky-rc.com/product/taranis-x-lite/


Onko muilla ko. radioita jo käytössä? Itselleni hankin tuossa kuukausi sitten ja akut tulivat viikon-pari myöhemmin. Toistaiseksi lähinnä simulaattorin kanssa olen käyttänyt (kun nuo kelit ovat mitä ovat) ja tykkään kyllä kovasti, sopii käteen, on pieni ja näppärä ja käyttöliittymä yms. ominaisuudet tutut vanhemmasta Taraniksesta eli ei tarvinnut vanhan koiran opetella uusia temppuja. Suorituskyvyn (esim. kantama) pitäisi myös olla pienestä koosta ja sisäisestä antennista huolimatta lähellä isompia. Ja jos ei riitä niin tuohon saa myös ulkoisen antennin tai jopa long range-moduulin. Nappeja ja potikoita on vähemmän kuin X9D:ssä mutta useimpiin tarkoituksiin varmaan riittävästi silti.

Huonona puolena sisäisen akkulaturin puute eli akut (jotka eivät ole kaikkein yleisintä mallia mutta löytyivät vaivatta ja kohtuuhintaan Ebaystä) pitää ottaa ulos ladattaviksi mutta toisaalta vara-akkuja on sitten helppo pitää mukana ja vaihdella jos sattuvat tyhjenemään. Laturi minulla olikin jo valmiiksi taskulamppujen akkujen lataamista varten hankittuna eli sitä ei tarvinnut hankkia/värkätä mitään patentteja. Maailmalla ovat myös valittaneet että nuo akkukoteloiden kannet ovat epäilyttävän heppoisesti kiinni mutta en oikein usko että vahingossa kuitenkaan irtoavat. Huono ominaisuus ainakin minulle on myös palautuvan kytkimen puute, tilasin jo Banggoodilta uuden kytkinkortin jossa piti tuo momentary-tyyppinen nupikka olla mutta kuinka ollakaan lähettivät tavallisen varaosakortin kahdella normikytkimellä.  >:( Kaasun jousikeskityksen poistaminen kahdella "selkään" ruuvattavalla ruuvilla on myös mahdollinen mokapaikka, itse laitoin ensin väärän ruuvin toiseen reikään jolloin liian lyhyt ruuvi putosi lähettimen sisään ja jouduin ottamaan uuden laitteen heti auki saadakseni ruuvin ulos.  :o

Tilasin tuohon myös IRangeX-multiprotokollamoduulin "lelujen" lennätystä varten, Eachine H8 toimii tuolla hyvin mutta E010:aa en jostain syystä saanut ainakaan vielä pelittämään, bindaa kyllä mutta ohjaussuunnat ovat aivan sekaisin, pitänee koettaa vaihdella kanavia mikserissä jos saisi niihin järkeä.

Tarkoitus minulla on käyttää tuota lähinnä pikkulaitteiden kuten BNF-kikottimien, siipien ja FPV-quadien ja non-EU-vastareiden kanssa kun tuossa minun "isossa Tarzanissani" on EU-LBT-firmis ja olen tähän asti käyttänyt ulkoista modulia non-EU-laitteiden kanssa. Isompien vehkeiden kanssa ei lähettimen koolla ole niin väliä kun roudattavaa on joka tapauksessa liikaa.  ;D Mutta saa nähdä, voi olla että tuosta vielä muodostuu minulle se enemmän käytetty radio.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 10, 2018, 03:08:07 ip kirjoittanut Murgo »