Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Piraattiradio

Sivuja: [1] 2
1
Lentotoiminta / Vs: Uutta määräystä näyttäis pukkaavan
« : Kesäkuu 08, 2020, 01:22:07 ap »
https://www.droneinfo.fi/fi/tiedotteet/6944/eu-droneasetuksen_soveltaminen_mahdollisesti_siirtyy

Näyttäisi päivittyneen niin että siirtymäaika alkaa tosiaan vasta 1.1.2021. Ottaen huomioon maailman tilanteen, aika hyvä veto. Kopterin lennättäminen on kuitenkin kohtuullisen vaaratonta, useimmiten sosiaalisesti etäistä ja erinomaisen hyvin stressiä lievittävää toimintaa. Tällaiset FPV setämiehetkin saavat kruisailla kesän ilman pelkoa harrastuksen muuttumisesta kesken kauden laittomaksi, arvostan.

"Pitkään valmistelussa ollutta EU:n droneasetusta (EU) 2019/947 aletaan soveltaa Suomessa asetuksessa olevien siirtymäaikojen mukaisesti 1.1.2021. Edelleenkään säännöt eivät koske sisätiloissa tapahtuvaa lentämistä."

https://www.droneinfo.fi/fi/eu_dronesaannot


2
Oma kalustoni / Vs: Ves@n vehkeet
« : Maaliskuu 16, 2020, 10:07:09 ip »
Eli jos tässä maassa ei sada vettä puoltavuotta niin tuulee jotta tukka lähtee päästä  >:(

Totta. Viime kesänä hommaa vielä mausti päivittäisen +5-12m/s lisäksi 15-17c lämpötila. Maantiepyörällä loppui kausi heinäkuussa kun ei pelkällä t-paidalla pärjännyt, olisi pitänyt keskellä kesää ajaa villapaidassa.

3
Ainakin banggood lähettää suomeen akkuja USPS:n kyydissä. Omat kiersivät jenkkien kautta, jos sama homma niin aika varmasti jäävät tulliin.

Eachine EV800D oli vahva suositus kun itse aloitin ja on se sitä vieläkin. Emofpv myy suomessa, banggood omistaa eachinen joten sieltä saa kanssa. Samaa laatikkoa myydään nykyään myös Tobyrich ev800d nimellä, mutta sen mukana ei taida tulla antenneja ja jos tulee, ovat ne huonot. Em. Laitteen napit ovat paperia ja akut kestää mitä kestää, kuvanlaatu on kuitenkin hyvä ja immersio valtavan FOV:n takia syvä. Itse noilla aloitin ja tällä hetkellä arvon mihin suuntaan lähden omaa settiä päivittämään.

Vähän kalliimmalla irtoaa aomway commander v1s (169€). Keskiluokasta iskee myös skyzone o2 ja uusi ev300d. Jälkimmäisen kuvanlaadun on kehuttu pärjäävän ihan hdo2:lle mutta eachinen laitteet tahtoo olla vähän hit’n’miss tyylisiä. Jos niissä on vikoja, opettelet elämään niiden kanssa koska niitä ei ikinä korjata edes seuraavissa tuotantoversioissa.

Akkuja saa euroopasta ainakin hobbykingiltä, myöskin gensace/tattu toimittaa akkuja saksasta. Brittilästä taitaa saada kanssa, en vaan tiedä miten kalliiksi sieltä kustit nousevat. EmoFPV taitaa myydä akkuja kanssa, en vaan tiedä löytyykö sopivia kokoja.

Latureitahan on vähän joka lähtöön. Perus B6 kloonia saa parilla kympillä ja se hoitaa hommat boardilla tai ilman. Tällä hetkellä toolkitRC tekee kivoja laatikoita, kymppi lisää b6:sen hintaan ja saa m8/m800 laturia jossa on ominaisuuksia jo ihan kiitettävästi (toimii esim. säädettävänä virtalähteenä tai vaikka lataa akut kentällä isommasta akusta).

4
Flight Controllerit / Vs: sp racing h7 extreme
« : Joulukuu 09, 2019, 11:48:34 ap »
on helppo tinaill.

Itse katselin sitä H7 Nanoa ja mietin että voipi ikänäöllä itku päästä sitä kolvatessa 😁

5
Flight Controllerit / Vs: sp racing h7 extreme
« : Joulukuu 09, 2019, 11:44:23 ap »
Eipä ole kokemusta, 110A näyttäisi sensori kestävän. Aika vaikea mineillä vetää yli, mutta hyvä pitää mielessä jos lähtee isompia/heksa/okto kopuja rakentamaan. Diatonen F4 stäkit eivät tue RPM filtteriä ja vaikka nuo saa lentämään hyvin ilmankin, ei montaa kymppiä tarvitse laittaa lisää kun em. filtterin saa toimimaan ja prop washin määrä tippuu likimain itsestään. Itse investoisin mieluummin siihen suuntaan ja rakentaisin paketin em. ominaisuuden ympärille. H7:ssa on paljon ominaisuuksia joille itsellä ei ole tarvetta, RPM filter kyllä syö prosessoria joten tuskin ne tehot hukkaan menee. Mutta esim. baro, tupla vtx, expansion port etc ovat itselle turhia. Toki jos ne kokee tarpeellisiksi, silloin niistä joutuu maksamaan ☺️

6
Lentotoiminta / Vs: Uutta määräystä näyttäis pukkaavan
« : Marraskuu 27, 2019, 10:39:08 ip »
Päällä lennättäminen ilmeisesti viittaa leijutukseen. Ylimenokauden säännöt saisivat olla pysyvät säännöt, tuollaisenaan laki käytännössä kieltää esim. kaikki harrastukseen liittyvät kokoontumis- ja yleisötilaisuudet ilman erityislupia. Myöskin jos menet sinne keskelle metsää A3 laitteesi JA kaverisi kanssa ilman että teillä kummallakin on lupa lennättää yleisön lähellä ja paikalle pärähtää poliisi, niin poliisihan voi aivan mielivaltaisesti tulkita tätä lakia ja tehdä siitä sinun kaveristasi uhrin. Ja sama linja jatkuu joka paikassa, jos sinne sinun metsätilkulle eksyy esim. uhriutuva marjastaja, vika on silti aina sinussa. Ylimenokauden lait sentään antavat edes jotain turvaa noita turhia ulisijoita vastaan. Mutta minkäänlaista harrastustoimintaa lopullinen laki ei selvästikään mieti, ainoastaan yksilöitä. Tarkemmin sanottuna DJI yksilöitä. Hidaslento, oikeasti? Alle 500g cinewhoopilla saa siis tehdä kaupallista työtä 2022 asti ja sen jälkeen homma vaatii erityisluvat, kelpoisuustodistukset, vastuuvapauslomakkeet yms. Kyllä pitää kaikesta yksinkertaisesta tehdä mahdollisimman vaikeaa ihan vaan jotta saa pari ropoa EU:n kirstuun kilahtamaan.

7
Multikopteri-uutiset / Vs: Lehdistä poimittua
« : Marraskuu 25, 2019, 04:22:54 ip »
Kappas, torrakkomiehet laittomille teillä  :D

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006319925.html

Katsoin kanssa, mietin että olisikohan se nyt kuitenkin tyhmyys joka niihin laittomuuksiin vetää eikä tekniikan kehittyminen 🤷‍♂️

8
Oma kalustoni / Vs: Ves@n vehkeet
« : Marraskuu 13, 2019, 07:35:24 ip »
On se pieni, Dji Mavic Mini siis  :)

Tuollaisen voisi jo jostain tarjouksesta ostaakin 😁

9
Ilmakuvat ja videot / Vs: FPV:tä
« : Marraskuu 07, 2019, 05:48:43 ap »
Saapui talvi tännekin,


10
Yleistä höpötystä / Vs: Pitkän tauon jälkeen
« : Heinäkuu 26, 2019, 09:14:11 ip »
Kyllä kaikki on mennyt pirusti eteenpäin.

Ja samaan aikaan hinnat tulleet alaspäin. Silloin kun ensimmäisiä multeja ihmettelin, yhden moottorin hinta oli tyyliin 150 taalaa. Nyt samalla rahalla rakentaa kokonaisen kopun jonka suorituskykyä ei tarvitse hävetä.

Nyt kun betaflight tiputti 32khz tuen, riittää F4 aika pitkälti kaikkeen. Enemmän taitaa olla UARTeista kiinni kuinka käyttökelpoinen FC on esim. pitkän matkan hommiin. Blheli_32 on tulevaisuutta silmällä pitäen varma valinta, itsekin seuraavaksi hommaan rautaa joka tukee RPM filtteriä. Mutta kyllä Blheli_S:lläkin pärjää, dshot600 on sinnitellyt jo pitkään koska merkityksellistä eroa lentämisen kannalta ei dshot1200/proshot tuota. Jos wanhat ESCit ovat oneshot/multishot laitteita, hommaisin uudet. Manuaalisesti ESCien synkkaaminen ei vaan ole tätä päivää. Myöskään levykamerat eivät ole nykyaikaa ja FPV-kameroissa eron vanhoihin huomaa aivan varmasti, kun parhailla kennoilla latenssi 4ms eikä kuvanlaadusta ole silti jouduttu tinkimään.

Jos se vanha kalusto vaan lentää, toki sillä kannattaa käydä verestämässä tikkumuistia niin ei tule se uusi kalusto heti tonttiin. Kabab taisi jokunen kuukausi sitten lentää F1 prosessorilla ja ällisteli kuinka hyvää nykyään koodi on, kun kopu lensi aivan samalla tavalla kuin modernitkin laitteet. Toki sillä oli kopussa modernit moottorit jonka ansiosta potkureilla oli auktoriteettia pitää kopu vakaana, mutta kuitenkin. Ei noiden perusperiaate ole parissa vuodessa miksikään muuttunut ☺️

11
Yleistä höpötystä / Yleinen pakettien odotus ketju
« : Heinäkuu 13, 2019, 08:30:05 ip »
Kopuissa aina jotakin menossa, siksi postissa yleensä jotain tulossa  ;D

OP aloittaa,

2x Dingo 5 ja pari vara armia
2x Foxeer Lollipop 3
10x 6S balance plugeja
8x Laakereita moottoreihin
1x Hawkeye Firefly 2 (31g eli testiin 3" katolle)

12
Multikopteri-uutiset / Vs: Lehdistä poimittua
« : Heinäkuu 02, 2019, 06:02:53 ap »
Ensi vuonna sitten kurssille  :D

Ilmeisesti tuo on tarkoitus toteuttaa nettikurssina ja -testinä, eli aika turha rahastus. Idea ja ajatus tietysti tosi hyvä, muttei muuta sitä seikkaa, että vaikka sinulla olisi kopterikortti taskussa, on suomessa edelleen 5,5 miljoonaa yksilöä jotka tietävät missä, milloin ja mitä sinä saat lennättää, selvästi sinua paremmin  ;D

13
Ilmakuvat ja videot / FPV:tä
« : Kesäkuu 30, 2019, 01:42:27 ip »
Tällä alueella vähän hiljaista, siitä huolimatta tai nimenomaan sen takia tänne on varmaan ihan hyvä postata sisältöä. Reilu puoli vuotta tullut kopuiltua, videot aika peruspyöritystä. Jokaisella lennätyskerralla tuntuu oppivan jotain uutta, jos ei nyt temppuja niin ainakin mitä kopulla ei kannata kokeilla ;D

4K Yi meni slow-motion tilaan kun työnsin sen mounttiin, siksi 720p. Tuuli kohtuullisen kovaa talolta järvelle, myötäisessä tahtoi mennä ilmapalloiluksi:2K Yi, kontrasti aika julma ja likainen linssi. Siinä maalin keskellä on ansa, eli musta ja ohut köysi:Caddx SDR2 plus ja DVR,Turtle ultrakevyessä 3" virityksessä,


14
Ohhoh, kuulostaa siltä että tuli tilattua paketti jätettä kotiin. Ehkä joskus vaihdan tähän hiiliharjattomat moottorit ja kokeilen uudestaan! Tämä ei tosin selittäisi sitä miksi akun kapasiteettia ei imetä loppuun ollenkaan. Kiitos vastauksesta :)

Harjalliset ja harjattomat käyttävät eri ESCejä, muuten hyvä idea.

Moottorit todennäköisesti ottavat akuista maksimivirrat jolloin jännite kyykkää ja FC tykkää että akku on tyhjä. Ilmeisesti kiinalaiset ovat päättäneet että laskeutuminen on parempi vaihtoehto kuin brownout 😁

15
Harjalliset moottorit kuolevat nopeasti ja em.oireet sopivat kuvaukseen. Eli moottori syö aina vaan enemmän ja enemmän virtaa ja samaan aikaan tuottaa vähemmän tehoa, virrankulutuksen kasvusta huolimatta. Yleensä tuon kokoisista moottoreista saa lentoaikaa tunnin tai pari, jos sitäkään. Moottorit vaihtamalla homma jatkuu taas muutaman minuutin kerrallaan, kunnes moottorin vaihtoa taas vaaditaan. Tuon takia harjattomat moottorit ovat selvästi parempi vaihtoehto, vaikka nimenomaan tuossa kokoluokassa liukulaakereiden takia niidenkin elinikä on rajallinen.

Sivuja: [1] 2