Multikopterit.net keskusteluforum

Sampan kalusto

Aloittaja Samppa, helmikuu 22, 2016, 06:35:02 IP

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

M490

Lainaus käyttäjältä: Samppa - heinäkuu 21, 2018, 04:59:34 IP
Nyt heinäkuun alussa tuli rakennettua Hyperliten Dragana. Airbotilta Omninxt F7 FC tuplagyroilla ja Typhoon32 ESC. Moottoreiksi harkitsin uusia Emaxin RS2:a, mutta niissäkin on suht leinit laakerit. Tuli sitten otettua jo malleina vanhat Brotherhobbyn R4 2300KV moottorit. Näissä on jämyt laakerit ja muutenkin ihan hyviksi todetut. Pääasiassa tarkotus lentää 5S ja 4S akuilla, mutta tarkoitus testata myös 6S. Pääasiassa lennän 5S akuilla, joilla on potkua ihan mukavasti. Tähän vielä vaihtuu vtx ja sen antenni jossain vaiheessa. Ja ehkä vastariksikin Crossfire nano.
Oletko jo ehtinyt Draganaa testaamaan? Kliinin näköinen build!  :D
Itsekin sain tänään Draganan valmiiksi ja testihoverit on otettu. Muuta kokemusta ei vielä ole.

Samppa

#166
On tuolla jokunen akku tullut lennettyä. Hyvin lentävä runko, ei kovin pitkää säätösessiota vaatinut jotta sai jo varsin hyväksi. Parhaimmillaan tällä omalla setupilla 5S käytössä, silloin potkua on oikein mukavasti. 6S:llä tuli myös testattua, mutta tuntui turhankin äkäiseltä jo ja pari pientä glitchiä tuli lennossa. Täyskaasulla tuntuu että vasen takanurkka desynccaa tai sitten escin virranrajotus menee päälle, mutta ei kyllä pitäs... Pienempi 1000mAh 6S akku tulossa, pitää sillä vielä kokeilla. Moottorit ei lämmennyt 6S käytössä sen kummemmin kuin 5S:lläkään, mutta ehkä tuo 6S on hieman liikaa noille. Myös 4S:llä voi lennellä aivan täysin, mutta silloin pitää muistaa ettei tehoreserviä ole aivan äärettömiin. Valmistaja ei taida edes luvata 5" potkureille yli 4S akkuja käyttää.

Tuon kuvan jälkeen tullut tulostettua taakse pidike tuolle nykyisen vtx:n lineaariantennille. Jossain vaiheessa vaihtanen vtx:n ja laitan ufl axiin tai lollipopin. Sellaisellekin teline tulostettuna.

Runko on varsin tilava, mutta tuo omninxt:n gyroboxi ottaa tilaa jonkin verran. Jos vaihtaa tuon Runcam tx200u:n tilalle hieman isomman vtx:n, niin vaatii jo pientä sovittelua. Tosin FC:n ja escin väliä kestää pienentää jonkin verran. Ja taitaapi escinkin saada jonkin verran lähemmäs pohjalevyä tarvittaessa. Siellä alla on yksi liitin joka ottaa tilaa aika paljon.

Samppa

#167
Draganankin sain jo tovin sitten säädettyä siten että toimii 6S:llä ongelmitta. Ja oikeastaan 6S:llä on tullut pääasiassa lennettyäkin. On tämä kyllä kova setuppi. Nämä Brotherhobbyn R4:t on kyllä hienot moottorit. Parraimmillaan imastaan sellaisia 160A virtoja 6S:llä eikä nuo mahdottomia edes lämpene. Tehoa karkean laskukaavan mukaan (3,8V kennojännitteellä laskettu) otetaan moottoreista yhteensä n. 3,6kW helposti. Joku ehkä voisi laskea paljonko on nostoa, mutta ihan riittävästi.

Alla yksi heikohkolla kelillä kuvattu pätkä jossa testasin hieman kiihtyvyyksiä peltosuoralla. GPS nopeus on oikeassa alareunassa (K yksiköllä)
https://www.dropbox.com/s/03yz1miu53si5db/dragana_vetoja1.mp4?dl=0

Tuommoisessa kiihdytyskäytössä pitäisi vielä pidejä hieman säätää kuten kuvasta näkee. Normilennossa toimaa aika mukavasti. Pitäisi melkein kaasukäyrää kyllä hieman säätää. Turhankin äkäinen on jo tuolla kaasun alapäässä. Noin 3-4A virralla lennetään jo sellasta hidasta kruisinkia.

M490

No nyt on kyllä kulkua!   :D